Összefogás a Rászorultakért!

Összefogás a Rászorultakért!

Oszd meg másokkal!

Nagyszerű napokon vannak túl a dunaújvárosi labdarúgók. A Dunaújváros PASE NBI-es csapata nyert Szombathelyen, az NBI-es futsal csapat nyert Budaörsön és a győzelmek mellett a két nagy labdarúgó szervezet a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetséggel együttműködve példaértékű karitatív akciót szervezett a Petőfi Ligetben. A jószándékú ötletgazdák, Barna Gábor, valamint Petrás Gábor 500 adag babgulyás elfogyasztására invitálták a rászorulókat május 7-én, csütörtökön. Egy emberként jöttek és vettek részt tevékenyen az ételosztásban az NBI-es labdarúgók, az NBI-es futsal játékosok és az amatőr futballisták. Öröm volt látni a sportolók és az ebédért sorban állók találkozását, mindenkinek volt mindenkihez egy-egy kedves szava – belengte a ligetet a szíveket melengető hangulat.

Ételosztás Dunaújváros

 Ezzel nincs vége!

A további közös akcióról Petrás Gábor elárulta, hogy a nyári időszakban az óvodákba látogatnak el a focisták, hogy egy-egy gombóc fagylalttal kedveskedjenek a gyerekeknek.

Reméljük még sok hasonló kezdeményezés lesz Dunaújvárosban, a sportpályákon pedig újabb győzelmek!

Ételosztás Dunaújváros DLSZ

Ételosztás május 7-én a Petőfi ligetben

A Dunaújváros PASE, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, valamint a Dunaferr DF Renalpin FC futsal csapata ételosztást hirdet 2015. május 07-én, csütörtökön, 13 órakor a Petőfi ligetben. A rászorulóknak babgulyást és hozzá természetesen kenyeret osztanak. Az 500 adag étel, a Fészek Tanétterem konyháján készül majd el. A három meghatározó labdarúgó szervezet első közös karitatív megmozdulásán azon dolgozik, hogy megfelelően legyen előkészítve és lebonyolítva a jótékony akció. Az ételt a helyszínen felállított sörpadokon ülve, asztaloknál fogyaszthatják majd el az ebédelni vágyók. Akik éthordóval érkeznek, azok haza is vihetnek a gulyásból. Szórólapokon, plakátokon és különböző médiafelületeken lesz meghirdetve a következő napokban az akció, de a helyi segítő intézetek, valamint a hajléktalanszállók is értesítve lesznek az ételosztásról. Elsősorban alacsony jövedelemből élő idős embereket, többgyermekes, halmozottan hátrányos helyzetű családokat, és a nehéz körülmények között élőket várják a szervezők, de mindenkit szeretettel fogadnak, akik jól akarnak lakni az adományból, remélve azt, hogy sikerül mosolyt csalni a rászorulók és a segítők arcára egyaránt.

Barna Gábor szervező: Aktívan részt veszek mindhárom labdarúgó szervezet munkájában, többek között ezért is tartom fontosnak az ilyen közös megmozdulásokat. A városban indított jótékony akcióknak mindig elkötelezett támogatója voltam, most pedig az egyik főszervezőként igyekszem kivenni a részem a munkából, mert meggyőződésem, hogy fontos a segítség és az ilyen karitatív akciók közelebb tudják hozni az embereket egymáshoz. Ötszáz adag babgulyás kerül kiosztásra, így elvitelre is jut majd az ebédből, az otthoniaknak, de még vacsorára is kerülhet meleg étel azon a napon az asztalokra. Szívet melengető volt, hogy mindhárom sportszervezet vezetői az első pillanattól kezdve rendkívül pozitívan álltak az ételosztás ötletéhez. Dobos Barna a Dunaújváros PASE szakmai igazgatója, Budavári Árpád Dunaferr DF Renalpin FC koordinációs vezetője, valamint Kalácska András elnök, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség részéről azonnal a támogatásukról biztosítottak, amikor felvetettük a tervünket.

Petrás Gábor szervező: Fontos üzenete az akciónak, hogy nem mehetünk el azok mellett, akiknek valamikor, valahol megbicsaklott az életük. Sokaknak már egy tányér meleg étel is nagy segítség, mert mindenkinek jár egy kis törődés, egy kis gondoskodás. A sport ereje pedig ide is elér.

Tóth Imre a Dunaújváros Labdarúgó Szövetség Társadalmi Felelősségvállalás Bizottságának elnöke: Ismét összefogunk, hogy mindenki elégedetten távozzon majd május 7-én. A babgulyásból szerencsére bőségesen lesz, így repetázni is lehet majd. Azt már most jelzem, hogy ez nem egyszeri alkalom lesz – szerencsére ismét sokan segítenek bennünket, amit ezúttal is köszönünk!

Összefogás a Rászorultakért