XIV. DunaBau Deák Senior Kupa 2024

XIV. DunaBau Deák Senior Kupa 2024

Esemény ideje: 
2024. március 15. péntek 08:30
Oszd meg másokkal!

XIV. DunaBau Deák Senior Kupa 2024

Szövetségünk tizennegyedik alkalommal rendezi meg a Senior Kupát, melyen a 45 év feletti játékosok vehetnek részt. A tavalyi évek sikerét tekintve Deák Károly a DunaBau 777 Kft. ügyvezetője számára ezúttal sem volt kérdés, hogy újból névadó támogatóként karolja fel ezt a méltán népszerű tornát. Eseményünkön három legendás játékosról fogunk megemlékezni, akik meghatározó tagjai voltak a dunaújvárosi és a környékbeli sportéletnek. E rendezvény által tisztelgünk Szepessy László, Miklós István és Fróna György előtt. Emléküket, alakjukat, sportemberi mivoltukat fogja megőrizni ez a torna sok-sok éven keresztül. Tiszteletünk jeléül kiosztásra kerül a legjobbak elismerése mellett a Szepessy Lászlóról elnevezett "DLSZ+" díj, "A Nap Pillanata" díj, amit Miklós István neve fémjelez, valamint a döntő legjobb játékosának járó Fróna György díj is!

A XIV. DunaBau Deák Senior Kupára minden 45. életévét betöltött (1979. március 15-án, vagy az előtt született) játékos nevezhető. Egy játékos csak egy csapatban szerepelhet! A kupára 6 csapat nevezését fogadjuk el, nevezési sorrendben!

Várjuk a csapatokat és az egykori barátokat a Rácalmási Rendezvényközpont sportcsarnokába!

A torna végeztével a csapatokat, játékosokat szívesen látjuk a közös falatozáson, ahol feleleveníthetjük a régi emlékeinket! 

További információ a rendezvényről:

Időpont: 2024. március 15. péntek 08:30 - 13:30 óra
Helyszín: Rácalmási Rendezvényközpont és Sportcsarnok (2459 Rácalmás, Sport utca 1.)
A torna engedélyezője: MLSZ Fejér Vármegyei Igazgatóság
Főtámogató: DMJV Önkormányzata
Névadó támogató: DunaBau 777 Kft. - Deák Károly
Támogató: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata, Fritz Borászat Szekszárd, Mprint Dekorációs és Grafikai Stúdió, Széchényi Pékség, ST Solar, Carissa SE
Rendező: Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség
Résztvevők: A XIV. DunaBau Deák Senior Kupára minden 45. életévét betöltött (1979. március 15-én, vagy az előtt született) játékos nevezhető.
Nevezhető csapat: 6 csapat
Nevezhető játékos létszám: 12 fő
Jelentkezés: dmjv.dlsz@gmail.com
Telefon: +36-70-616-5941

DLSZ

A DunaBau Deák Senior Kupa díjazása:

1. hely: vándorserleg, kupa, 12 darab érem, díszoklevél, Kipsta focilabda
2. hely: kupa, 12 darab érem, díszoklevél, Kipsta focilabda
3. hely: kupa, 12 darab érem, díszoklevél, Kipsta focilabda
4. - 5. - 6. hely: kupa, díszoklevél
Legjobb játékos: díszserleg, díszoklevél, Fritz prémium bor, ST Solar ajándék
Legjobb kapus: díszserleg, díszoklevél, Fritz prémium bor, ST Solar ajándék
Gólkirály: díszserleg, díszoklevél, Fritz prémium bor, ST Solar ajándék
Szepessy László DLSZ+ díj: díszserleg, díszoklevél, Fritz prémium bor, emléktárgy, ST Solar ajándék
Miklós István-díj "A Nap Pillanata": díszserleg, díszoklevél, Fritz prémium bor, ST Solar ajándék
Fróna György díj "A legjobb dunaújvárosi csapat / játékos": focilabda a DRESSZ SE felajánlása, Dunaújváros 70 éves könyv, ST Solar ajándék
Kohász díj: díszserleg, díszoklevél, Dunaújváros 70 éves könyv
Carissa SE díj: díszserleg, díszoklevél, Dunaújváros 70 éves könyv

"Idén is kiváló sportemberekkel telik meg a  rácalmási sportcsarnok parkettája március 15-én, így biztosak lehetünk abban, hogy nem lesz üres a lelátó sem, hiszen újra cipőt húznak a 45 év feletti játékosaink. Eseményünket a közelmúltban elhunyt játékosok, Id. Miklós István, Szepessy László és Fróna György emlékére rendezzük meg, ahol a családtagokkal, barátokkal, csapattársakkal tekinthetünk vissza, és emlékezhetünk meg a dunaújvárosi sportéletet meghatározó legendás játékosokról.

A tornára 6 csapat nevezését fogadtuk el, akik körmérkőzésekkel döntik el a helyezések sorsát. A rendezvényünknek ismét a Rácalmási Rendezvényközpont és Sportcsarnok ad otthont.

A tavalyi mezőny nagyon erős volt, hiszen az utolsó mérkőzésig nem lehetett tudni, hogy ki áll fel a dobogó fokaira, de a nap végén a Doppos – Pala aratott győzelmet, akiket - csupán a gólkülönbség miatt- a Carissa Virág csapata követett, végül a harmadik helyen pedig a Füredi Panzió Senior végzett. Most a mezőnyben láthatjuk a Carissa Virág, a Füredi Panzió Senior és a Hercegfalva gárdáját. Örülünk, hogy mellettük új csapatok is ellátogatnak hozzánk és színesítik eseményünket. Újoncként köszönthetjük a Barátok, Re-Feri és a Kulchelsea csapatát is.  

Várunk mindenkit szeretettel! - Szalavics Eszter DLSZ Rendezvényszervező

Deák Károly a Dunabau 777 Kft. Tulajdonosa és a Senior Kupa névadó támogatója: A Dunabau 777 Kft. tulajdonosainak fontos a sportolás támogatása gyermekektől az idősekig egyaránt. Kiemelt feladatnak tartjuk a testi, fizikai állapot megőrzését, fenntartását és a gyermekek mindennapi testmozgásra való nevelését, mindezt a hozzám közel álló sport segítségével. Hiszen a labdarúgás az egyik szívügyem, aminek a patronálását tűztem ki évekkel ezelőtt, és amit a mai napig szívesen végzek baráti társaságaimmal. A sport által kialakuló személyes kapcsolatok, barátságok fenntartása a hétköznapi életben is kulcsfontosságú! Már évek óta támogatóként csatlakozunk a 45 év felettiek számára megrendezendő eseményhez, hiszen magával ragadott minket a légkör, a barátságos mérkőzések hangulata, és a torna utáni kötetlen beszélgetés, a régi futballélményeket felelevenítő barátokkal. Örömömre szolgál, hogy új csapatokkal ismerkedhetünk meg, ismét erősnek ígérkezik a  mezőny, ahol csapatommal, Hercegfalva néven ismét harcba szállunk a dobogó fokaiért. Ez a nap nem csak a miénk, hanem három nemrégiben elhunyt sporttársunkról is megemlékezhetünk. Méltó körülmények között róhatjuk le tiszteletünket Szepessy László, Fróna György és Miklós István előtt! Szeretettel várunk mindenkit a március 15-én, pénteken megrendezésre kerülő XIV. Dunabau Deák Senior tornán!  

KÖRMÉRKŐZÉSEK
08:30 HERCEGFALVA  0  -  2  KULCHELSEA
08:50 CARISSA VIRÁG  3 - 1  FÜREDI PANZIÓ SENIOR
09:10 RE - FERI  0 - 1  BARÁTOK
09:30 KULCHELSEA  0 -1   CARISSA VIRÁG
09:50 RE - FERI  2 - 1  HERCEGFALVA
10:10 BARÁTOK  3 - 0  FÜREDI PANZIÓ SENIOR
10:30 RE - FERI  2 - 0  KULCHELSEA
10:50 MEGEMLÉKEZÉS
11:00 BARÁTOK  2 - 3  CARISSA VIRÁG
11:20 FÜREDI PANZIÓ SENIOR  1 - 0  HERCEGFALVA
11:40 KULCHELSEA  0 - 0  BARÁTOK
12:00 CARISSA VIRÁG  3 - 0  HERCEGFALVA
12:20 FÜREDI PANZIÓ SENIOR  4 - 3  RE - FERI
12:40 HERCEGFALVA  1 - 5  BARÁTOK
13:00 FÜREDI PANZIÓ SENIOR  0 - 0  KULCHELSEA
13:20 CARISSA VIRÁG  2 - 2  RE - FERI
13:50 EREDMÉNYHIRDETÉS

Megemlékezés, emlékezés, találkozások, gólok, pontok, másodpercek…

Sok éve már annak, hogy nemzeti ünnepünkön, március 15-én sporttal emlékezünk meg az 1848-49-es hősökről és annak is jó pár éve már, hogy ezen a jeles napon nem feledkezünk meg elhunyt sporttársainkról, barátainkról sem.

A rácalmási Sportcsarnok volt ismét a helyszíne a XIV. DunaBau Deák Senior Kupa küzdelmeinek. A hat csapatra tervezett torna reggel fél kilenckor kezdődött és már a nyitó mérkőzésen (Hercegfava-Kulchelsea 0:2) látszott, hogy igen komoly színvonalú, nagyszerű találkozók várnak ránk. A folytatásban a mezőny egyik favoritja a Carissa Virág legendás alakulata lépett pályára és négygólos találkozón (3:1) tudott nyerni a Füredi Panzió Senior ellen. A mérkőzések sorát 11 órakor szakították meg a szervezők, hiszen ekkor került sor arra a megemlékezésre, mely elhunyt sporttársainkról, barátainkról, szólt. Az aulában gyűltek össze a csapatok, hozzátartozók, hogy felidézzük, Fróna György, id. Miklós István, és Szepessy László alakját, személyiségét. Megható, szomorú, de mégis felemelő érzés volt visszagondolni rájuk a néhány mondattal, néhány gondolattal és az egyperces gyász-szünettel. A megemlékezés alatt egy nagy megtiszteltetés is érte a DLSZ munkatársait, ugyanis Miklós Csaba, id. Miklós István unokaöccse egy csodálatos ajándékkal köszönte meg a Szövetség munkáját és azt, hogy minden évben megemlékezünk ezekről a remek labdarúgókról. A gravírozott üvegdísz méltó helyre fog kerülni a DLSZ irodájában.

Ezt követően a torna folytatódott és kora délutánra ki is alakult a végső sorrend. A dobogós helyekért nagy volt a harc, végül a Carissa Virág csapata gyűjtötte be az aranyérmeket, a Barátok és a Füredi Panzió Senior legénységét megelőzve. Az eredményhirdetésen nyolc különdíj is gazdára talált, hiszen a kiemelkedő teljesítményeket ezúttal is díjazták a szervezők. A díjkiosztón természetesen a szabadságharc hősei előtt is tisztelegtünk.

Elmondhatjuk, hogy ismét olyan napot zártunk, ahol helyet kapott a foci mellett, a megemlékezés, az emlékezés, fontosak voltak a találkozások régi és új sporttársakkal és mindenki jóleső érzésekkel, kellemes fáradtsággal térhetett haza.

Találkozunk jövőre, immár 15-ödször...

XIV. DUNABAU DEÁK SENIOR KUPA KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ TORNA VÉGEREDMÉNYE 2024
HELY CSAPAT M GY D V RG-KG PONT
1. CARISSA VIRÁG 5 4 1 0 12 - 5 13
2. BARÁTOK 5 3 1 1 11 - 4 10
3. FÜREDI PANZIÓ SENIOR  5 2 1 2 6 - 6 7
4. RE - FERI 5 2 1 2 9 - 8 7
5. KULCHELSEA 5 1 2 2 2 - 3 5
6. HERCEGFALVA 5 0 0 5 2 - 13 0

Deák Károly, a torna nèvadó támogatója a DunaBau Kft. vezetője: A mozgás, futball szeretete legyőzi a fájdalmat! Foci közben nem fáj semmi! Ez egy gyógymód! Utána sajgó derék,fájó térdek. De megérte! A tornán résztvevő játékosok többsége heti rendszerességgel sportol, mozog ezzel a fenntartva egészségét. A jól szervezet kupa pedig barátságokat ápol, kihívást jelent és többen már most készülnek arra, hogy jövőre is részt tudjanak venni. Azt gondolom ezek a legnagyobb értékei találkozásunknak. Méltó dolog emlékezni azokra, akik már nem lehetnek köztünk, de szintén éltek haltak a sportnak és ez nem hiányzott hétköznapjaikból sem. Szellemiségük tovább él emlékeinkben, példát mutatva a fiatalabb korosztálynak. A pályán a márciusi ifjak elszántságával, viszont sportszerűen folytak a mérkőzések a kivàló jàtèkvezetès mellett. Az egészségügyi személyzetnek alig volt dolga, a szervezők pedig pecízen látták el feladatukat. A büfé finomsàgokban bővelkedett megfűszerezve hazai ízekkel, disznóságokkal, kolbász sonka, sajt, kenőmájas finom borok, sütemènyek minden, mi szemnek szájnak ingere. Köszönet mindenkinek, aki bármilyen módon is segített és részt vett a tornán! Elismerés minden csapatnak! Jövőre folytatjuk!

Szatmári Károly, a „Barátok” II. helyezett csapat kapitánya: Köszönjük a Dunaújvàrosi Labdarúgó Szövetségnek, hogy már tizennegyedik alkalommal is megrendezte ezt a tornàt, emlékezve ezzel is a régi kivàló sportolókra, akik sajnos már nem lehetnek közöttünk! Hatalmas èlmèny volt számunkra a magas színvonalat képviselő rendezvény, melyen csapatom a „Barátok” II. helyezést ért el, amit szeretnék ez úton is megköszönni a csapat tagjainak. Külön köszönet a rendezőségnek, amiért biztosították számunkra, hogy zavartalanul és sportszerűen játszódjon le a sportrendezvény! Szeretnék gratulálni a csapat két különdíjasának: Mahmoud Hassaneinnek, aki a torna legjobb játékosa címet kapta, valamint Juhász Jánosnak, aki a torna gólkirálya lett! Találkozunk jövőre!

Ulicska Attila, Füredi Panzió Senior, a torna III. helyezett csapata: Köszönjük a Dunaújvàrosi Labdarúgó Szövetségnek, hogy már tízennegyedik alkalommal rendezi meg ezt a tornàt a kivàló sportolókra is emlékezve! Számunkra hatalmas èlmèny volt, amit ezen a napon elértünk, hiszen a kupát a későbbi győztes Carissa Viràg ellen kezdtük, a kudarcot követően pedig sajnos két jàtèkosunk a küzdelmeket nem folytatta velünk tovàbb, így cserék nèlkül játszottuk le mérkőzéseinket. Fegyelmezett jàtékunknak és kitartásunknak köszönhetően felfelè ívelt teljesítmènyünk. Két vereséggel, egy döntetlennel és két győzelemmel zártunk. Ez a harmadik helyezéshez bizonyult elegendőnek, tovàbbà egy különdíj is nálunk talált gazdàra! Köszönettel tartozunk Füredi Jànosnak, aki lehetővé tette csaptunk indulásàt a tornàn ès külön köszönet a csapattàrsaknak is, akik végig kitartottak ezen a napon! Gratulàlunk a különdíjasoknak ès a dobogós helyezetteknek egyarànt!

Arany Tamás, a Szepessy László DLSZ+ díj tulajdonosa: Az idő száll, de a szív a régi 45 év felettieknek rendeztek labdarúgó teremtornát Rácalmáson, ahol 6 csapat-köztük az egykori Fejér megyei országos játékvezetői keret együttese- lépett parkettre. Jó volt ismét együtt az egykori sporttársakkal találkozni, játszani, anekdotázni. Köszönjük a lehetőséget a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek, Petrás Gábor és Tóth Imre barátainknak, akik évtizedek óta remek munkát végeznek, most is szuper tornát hoztak össze. Megtisztelő, hogy díjátadóként számítottak rám és mégnagyobb meglepetés ért, amikor a közelmúltban elhunyt kiváló labdarúgó, majd edzőről elnevezett Szepessy László-díjat nekem ítélték oda. Jóleső érzés, hogy még nem felejtettek el, meghatottan vettem át az elismerést. Köszönjük a szervezőknek, minden segítőnek, a sportszerű ellenfeleknek, hogy emlékezetes nappal ajándékoztak meg bennünket Külön köszönöm Mészáros Istvánnak, Mészinek, aki több év kihagyás után összehozta az egykori csapatot. Nem akármilyen sporik voltak itt, többszörös strandfoci VB-döntős, a világ egyik legjobb futsal sípmestere, egykori NB I-es sporttársak, akiknek, ha a mozgása már nem annyira, de a szíve a régi.

Kolmankó Sándor, a torna legjobb kapusa, a Kulchelsea jàtékosa: Örülök, hogy ismét egy nagyszerű tornán vehettem részt a Dunaújvàrosi Labdarúgó Szövetsèg szervezèsében. Boros Tomi àltal vezetett csapattal már többször szerepeltünk kisebb tornàkon így közösen, de a 45 év felettiek körében először mutattuk meg magunkat. Már bemelegítéskor tudtuk, hogy a nap folyamán nehèz dolgunk lesz, ha meg szeretnénk szerezni a dobogós helyezések egyikét, de a nyitómeccsünket megnyerve lèptünk tovàbb a nehezebb ellenfelekhez. Csapatunk remek védelmét mi sem bizonyítja jobban, mint a kèsőbbi tornagyőztes Carissa Viràg elleni küzdelem, amit vègül egy apró hibát vétve 0-1-es vereséggel zàrtunk. Összessègèben a tornàn öt mèrkőzéssel a hàtunk mögött három kapott góllal zàrtuk, így mèltàn lehetünk büszkèk a teljesítmènyre. Szeretnèm megköszönni a szervezőknek a Legjobb kapusnak jàró díjat, hatalmas megtiszteltetés volt ezt az elismerést Arany Tamástól átvenni. Köszönjük a szervezők munkàjàt ès gratulàlunk a díjazottaknak!

Izsák István, Füredi Panzió Senior, a torna Fróna György díjasa: Köszönöm, hogy részese lehettem a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetsèg által tízennegyedik alkalommal megrendezett emlektornàjàn! Számomra hatalmas élmény volt, amit ezen a napon elértünk, egykènt közdöttünk a csapattársaimmal együtt. Kitartásunknak, sokkpasszos játèkunknak meglett a gyümölcse! Külön köszönöm a szövetsèg munkatársainak, hogy a legjobb dunaújvárosinak jàró Fróna György díjjal engem tiszteltek meg! Köszönöm a magam ès a csapatom nevében a szervezők munkáját és gratulálok a díjazottaknak!

Pállfy Lujza Eszter, a torna egészségügyi szakembere: Köszönöm a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek a XIV. DunaBau Deàk Senior Kupára való meghívàst! Mindig érzelmekkel teli egy emléktorna, de felemelő ahogy a játèkosok tisztelgnek az elhúnyt labdarúgók előtt. Részvètem a családoknak és a hozzàtartozóknak! A mai napon korukat meghazudtoló labdarúgókat làthattam a Ràcalmàsi Sportcsarnok pàlyáján. Kívànom,hogy még nagyon sokáig rúgjàk a labdàt, ès ez a hihetetlen nagy energia, ami bennük van, sose fogyjon el! A mai napon kisebb esések,kisebb sérülések voltak,de ez termèszetesen elkerülhetetlen egy tornàn. További sikereket kívànok az összes jàtèkosnak! Gratulálok minden díjazottnak! Szuperek voltatok!

Juhász János, Barátok, a Gólkirályi cím tulajdonosa: Köszönjük a Dlsz-nek és Deák Károlynak ,hogy ismét sikerült megrendezni ezt a Senior kupát. Sok régi jó játékossal találkozhattunk, akik még mindig megmérettetik magukat ezen a baráti hangulatú tornán. Szatmári Karcsival szerintem körülbelül 20 éve ismerjük egymást, akkor még ellenfélként, most csapatársként játszunk együtt. Gratulálok a csapatnak a 2.helyezésért, köszönöm nekik is mert nélkülük nem kaptam volna meg a Gólkirályi címet! Remélem jövőre is ott leszünk és focizunk megint egy jót!

Kirchner Ferenc, Carissa SE, Carissa díj tulajdonosa: Azt gondolom, hogy ennek a rendezvénynek egy példaértékű, követendő dolognak kellene lennie mindenhol, hogy kellőképpen megemlékezzünk azokról az emberekről, barátokról, játékosokról, akiket szerettünk, de már nincsenek közöttünk. Olyan sportemberekre emlékeztünk, akik a labdarúgásban maradandót alkottak és megtiszteltetés ilyenkor pályára lépni. A mi korunkban már minden mérkőzés és találkozás a régi barátokkal, csapattársakkal ajándéknak számít. Megtisztelő, hogy a szervezők rám gondoltak a díjjal kapcsolatban vagy a játékom, vagy a viselkedésem miatt. Bár azt gondolom, hogy itt bármelyik csapat, bármelyik játékosa kaphatta volna ezt az elismerést. Remélem, hogy sokszor tudunk még ott lenni a pályán és emlékezhetünk ezekre a kiváló játékosokra! Nagyon szépen köszönöm a díjat, nagy megtiszteltetés (ezt átírnám elismerésre, nekem sok a megtiszteltetés) ez számomra!

Miklós Csaba egykori kiváló sportoló: Ezúton is szeretnék köszönetet mondani a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek, az immár hatodszor megrendezett 45 év felettiek emléktornájához. Idén is sportszerű, izgalmas mérkőzéseket láthattunk. Jó volt nézni, hogy a labdarúgás szeretete városunkban is tovább él. Gratulálok a sok-sok díjazottnak, de különösen az Év Csapatának járó különdíjhoz, amit személyesen adhattam át a DLSZ képviseletében Petrás Gábor barátomnak. Úgy gondolom ezt az elismerést abszolút megérdemelten kapták, hiszen ha visszatekintünk egy évet, még felsorolni is hosszú lenne mennyi mindent köszönhetünk nekik. Számtalan kispályás torna, városi bajnokságok, férfi és női mezőny egyaránt, akik több korosztályban is megmérettethetik magukat, egészen az Ovi- és Sulifocitól a Seniorokig. Rendezvényeik között szerepel még a városi futóverseny, mellyel mindig egy jó célt támogatnak. De a sportoláson kívül is rengeteg más tevékenységet folytattak, mint a fák ültetése, szemétszedés, nyáron frissítők osztása a nagy melegben és jótékonysági gyűjtések… Köszönjük nektek, hogy vagytok, léteztek! Veletek az életünk sokkal boldogabb! Sok-sok erőt és kitartást nektek a jövőben is! Egy idézettel zárnám soraimat: “ Hajrá Foci!”

Senikor Kupa DLSZ 2024

XIV. DUNABAU DEÁK SENIOR KUPA KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ TORNA DÍJAZOTTJAI 2024
VÉGEREDMÉNY
1. HELY CARISSA VIRÁG
2. HELY BARÁTOK
3. HELY FÜREDI PANZIÓ SENIOR
XIV. DUNABAU DEÁK SENIOR KUPA KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ TORNA KÜLÖNDÍJASOK 2024
JÁTÉKOS MAHMOUD HASSANEIN (BARÁTOK)
KAPUS KOLMANKÓ SÁNDOR (KULCHELSEA)
GÓLKIRÁLY JUHÁSZ JÁNOS (BARÁTOK)
SZEPESSY LÁSZLÓ DLSZ+ DÍJ ARANY TAMÁS (RE-FERI) 
MIKLÓS ISTVÁN DÍJ MIKLÓS ISTVÁN (CARISSA VIRÁG)
KOHÁSZ DÍJ DEÁK KÁROLY (HERCEGFALVA)
FRÓNA GYÖRGY DÍJ IZSÁK ISTVÁN (FÜREDI PANZIÓ SENIOR)
CARISSA SE DÍJ KIRCHNER FERENC (CARISSA VIRÁG) 

A kupáról készült képek itt találhatóak: Senior Kupa Képekben