Évadzáró Ünnepség 2012/2013 DLSZ

DLSZ 2012/2013 Bajnoki Évadzáró

Oszd meg másokkal!

A 2012/2013-as bajnoki szezon évadzárója

Tisztelt Sportbarátok!

Először is engedjétek meg, hogy megköszönjük nektek a 2012 / 2013-as bajnoki szezonban végzett munkátokat! Mindenki - játékos, játékvezető, szurkoló és támogató - hozzátette a sikeres évadhoz a saját részét. Éppen ezért együtt lehetünk büszkék arra az értékre, amit annak idején megteremtett a város sportszerető közössége, mi pedig továbbviszünk, vagyis a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségre. Természetesen a szövetség csak akkor tud eredményesen dolgozni, működni, ha meg van a megfelelő tagság és a szükséges igény a szervezetre és munkájára – ez pedig hisszük, sőt tudjuk, hogy Dunaújvárosban megvan.

Szent-Györgyi Albert 1930-ban előadásában a következőket mondta:
"A sport, az nem csak testnevelés, hanem a léleknek is a legerőteljesebb és legnemesebb nevelő eszköze. A sport fogalma azonban nem tévesztendő össze a puszta testi ügyességgel, a rekordhajhászással, a nyereségvadászással és a primadonnáskodásokkal. Az utóbbiaknak nemcsak, hogy a sporthoz semmi közük, de a sportnak egyenesen ellenségei. A sport elsősorban szellemi fogalom. Egy sportcsapat a társadalomnak kicsinyített képe, a mérkőzés az életért való nemes küzdelem szimbóluma. Itt a játék alatt tanítja meg a sport az embert rövid idő alatt a legfontosabb polgári erényekre: az összetartásra, az önfeláldozásra, az egyéni érdek teljes alárendelésére, a kitartásra, a tettrekészségre, a gyors elhatározásra, az önálló megítélésre, az abszolút tisztességre és mindenekelőtt a "fair play" a nemes küzdelem szabályaira. Aki ezeket tudja, és akiből a lélek férfiasságát, az érdeklődést, az önállóságot és alkotni vágyást nem verjük ki 12 vagy 17 év örökös magolással, ijesztgetéssel és fenyegetéssel, az meg fogja állani helyét az életben. Ezért zárja be Cambridge déli egy órakor tantermeit és nyitja meg sportpályáit." 

VISSZATEKINTŐ A DUNAÚJVÁROSI LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG MUNKÁJÁRA – CÉLOK, TERVEK:

Szervezetünk legnagyobb rendezvénye a 2013 januárjában megrendezett Carissa kupa volt. A szervezés és a lebonyolítás sikerét mi sem jelzi jobban, hogy nem csak Dunaújvárosban, de országos szinten is elismerően nyilatkoztak és gratuláltak a sporteseményhez. Valóban jó volt látni, a teltházas mérkőzéseket és ez a színvonalas találkozók mellett, a rendkívül hatékony háttérmunka eredményének is betudható. A játékvezetők, a rengeteg segítőkész önkéntes és az önzetlen támogatók mindannyian hozzátették a maguk részét, a sikeres rendezvényhez. Említsük meg - mivel példa értékűnek mondható akció volt - hogy félmillió forintot gyűjtöttünk össze közösen a torna égisze alatt a helyi óvodák számára.

Áprilisban a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség egyik legfontosabb rendezvénye következett, a II. Akarat Ereje Kupa, ami az összefogásról és valóban (ahogy az elnevezésében is jelezve van) az akaratról szólt, hiszen mindazok, akik részesei voltak a rendezvénynek láthatták, ahogy Ádám legyőzte fájdalmát és minden erejét összeszedve besétált a csapatokkal a kezdőkörbe, hogy elindítsa a döntő mérkőzést.
A két sikeres eseményt követően fogalmazódott meg bennünk, hogy mint Dunaújváros legnagyobb sportszervezete (1498 fő a taglétszám), nagyon nagy erőket tudunk mozgósítani jó ügyek érdekében. Ezt papírra is vetettük („Társadalmi szerepvállalás" címmel), mert úgy gondoltuk felelősséggel tartozunk környezetünkért és azokért a közösségekért, akik a sport erejét felhasználva tenni és segíteni akarnak - és nem utolsósorban tudnak - bajbajutott, vagy éppen rászoruló embertársainknak. Az elképzelések megvalósításának érdekében fel kívánunk állítani egy olyan bizottságot, mely elősegíti, a jótékony (társadalmi) feladatok végrehajtását. Legyen szó akár segítségre szoruló intézményekről (Családsegítő, Iskola, Óvoda, stb.) vagy családokról, közösségekről, akik valamilyen okból kifolyólag nehéz élethelyzetbe kerültek, de akár egyetlen embertársunkért is tenni akarunk (ahogy Ádám példája is mutatja), ha a szükség úgy kívánja. A bizottság munkája az lesz, hogy a feladatokat megtalálja és a segítség nyújtás végrehajtását megfogalmazza, megtervezze és a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetséggel, valamint a támogatókkal karöltve végrehajtsa. Ennek a törekvésnek az egyik nagyon jól kitalált eleme, hogy a jövőben minden olyan csapat, amelyik benevez a Markó Lajos Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokságba, a nevezési díjának 10 % -ával a bizottság munkáját (és ez által a jótékony kezdeményezéseket) fogja támogatni, hiszen a nevezési díj 10 % -a Társadalmi Felelősség Bizottsághoz kerül, akik a fent említett célokat igyekeznek megvalósítani.
Nagyszerű ötletnek bizonyult, hogy elindítottuk B, C és D csoportos csapatok részvételével az Energott Liga másodosztályát. Ez az osztály is 12 csapattal tudott rajtolni és az első osztályhoz hasonló remek mérkőzéseket produkáltak a csapatok – izgalmas véghajrával. Itt jegyezzük meg azért, hogy a mindkét osztály küzdelmeit nehezítette a sorozatnak helyt adó tornatermek állapota – konkrétan a beázások. Bízunk benne, hogy idén orvosolva lesz a probléma, és nem lesznek ilyen jelegű gondok.

Végül a sok nagyszerű találkozó közül kiemelnék egyet, a Markó Lajos Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság csúcsmérkőzését, azaz a Zeus osztály mindent eldöntő rangadóját a záró fordulóban megrendezésre kerülő Karmacsi Autó – Csövesek találkozót. Nagyszámú közönség buzdította a két csapatot és egy szurkoló meg is jegyezte: "Többen voltak kint, mint egy NBI-es MTK mérkőzésen." Valóban, jó volt látni, hogy közel 500 néző jött ki egy olyan meccsre, amit egy kisváros amatőr bajnokságában rendeztek! Ezt látva egyik szemünk sírt, a másik nevetett. A sok néző miatt nyilván örültünk, hiszen ez mindenképpen azt jelzi, hogy komoly igény van a jó focira és bajnokságaink kitermelik a nagyszerű találkozókat, azonban az infrastruktúra miatt már bőven volt okunk keseregni. Kimondható: méltatlan körülmények várják az érdeklődőket! Ezért tervezzük, hogy bejárásra invitáljuk a helyi sportszerető politikai erőket, sportbizottsági és sportvezetőket, hogy közösen vizsgáljuk meg, milyen lehetőség van a Lorántffy Sporttelep átalakítására, hogy jobb és komfortosabb körülmények fogadják a sportolni vágyó amatőr labdarúgókat, valamint a mérkőzésekre kilátogató nézőket.

Ezek a megvalósításra váró tervek vannak jelenleg a labdarúgó szövetség asztalán. Természetesen megvalósításuk csak közös erőfeszítések eredménye lehet. Nyilván a mindannyiunk által érezhető folyamatos fejlődés eddig is annak a partnerségnek volt köszönhető, ami a DLSZ egész tagságát és szövetség szimpatizánsait, támogatóit jellemezte. Éppen ezért nagyon bízunk abban, hogy ez a kohézió a jövőben is legalább olyan erős lesz, mint volt az elmúlt években.

ÚJÍTÁSOK A 2014. ÉVBEN:

  • Társadalmi Felelősség Bizottság felállítása
  • Google fiók minden csapatvezetőnek
  • Lorántffy Sporttelep bejárása, felkészítése a megújuláshoz
  • MLSZ –el való együttműködés
  • Szoros kapcsolat kiépítése a Dunaújváros PASE vezetőségével

 

DUNAÚJVÁROSI LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG
Dunaújváros, 2013, július 05.

 

DLSZ Zeus osztály

2012/2013. ÉVI MARKÓ LAJOS VÁROSI KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG
ZEUSZ OSZTÁLY - BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE
1.  KARMACSI AUTÓ 50 PONT 
2. FÜREDI PANZIÓ 09' 49 PONT
3. CSÖVESEK 47 PONT

Éliás Zsolt a Karmacsi Autó csapat csapatvezetője:
Ebben az évben nagyon izgalmasan alakult a bajnokság. Úgy gondolom, megérdemelten lettünk ismét bajnokok, mert kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottunk, igazi csapatként funkcionáltunk. Természetesen jövőre szeretnénk megvédeni a címünket, ami nem lesz könnyű. Akár még színvonalasabb is lehet a bajnokság, mert elképzelhető, hogy rájátszásos rendszerben lesz lebonyolítva. Ez talán még több nézőt fog kicsalogatni a pályára, és nem csak egy mérkőzésen lesz telt ház. Többek között ezért is lenne égetően nagy szükség kulturáltabb körülményekre. Bízom abban, hogy a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség ennek érdekében mindent meg fog tenni! 

2012/2013. ÉVI MARKÓ LAJOS VÁROSI KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG 
ZEUSZ OSZTÁLY - LEGJOBB KAPUSAI
1. ELTER ZOLTÁN (SÁRGA TAXI) / TÖRÖK KÁLMÁN DÍJ
2. RAJNA TAMÁS (FÜREDI PANZIÓ 09) / EZÜST KESZTYŰ
3. GYÁRFÁS CSABA (B.T.TEAM) - RAUF DÁVID (CSÖVESEK)  / BRONZ KESZTYŰ
ZEUSZ OSZTÁLY - LEGJOBB JÁTÉKOSAI
1. SZALAI NORBERT (FÜREDI PANZIÓ 09) / MARKÓ LAJOS DÍJ
2. ARADI CSABA (KARMACSI AUTÓ) / EZÜST JÁTÉKOS
3. IVACS GÁBOR (FÜREDI PANZIÓ 09) / BRONZ JÁTÉKOS
ZEUSZ OSZTÁLY - LEGJOBB GÓLLÖVŐI
1. IVACS GÁBOR 32 GÓL / ARANYCIPŐ DÍJ
2. MOLNÁR TAMÁS 26 GÓL / EZSÜSTCIPŐ DÍJ
3. RAJNA RÓBERT GÓL 22 GÓL / BRONZCIPŐ DÍJ
ZEUSZ OSZTÁLY - LEGTEHETSÉGESEBB JÁTÉKOSAI
1. ÉLIÁS II. ZSOLT (KARMACSI AUTÓ) / FEJES LÁSZLÓ DÍJ
2. FRIDRICH DÁVID (CSÖVESEK) / EZSÜT IFJÚ DÍJ
3. IVACS GÁBOR (FÜREDI PANZIÓ 09) / BRONZ IFJÚ DÍJ
2012/2013. ÉVI MARKÓ LAJOS VÁROSI KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG 
ZEUSZ OSZTÁLY - CSAPATOK GÓLKIRÁLYAI
1. IVACS GÁBOR 32 GÓL / FÜREDI PANZIÓ 09'
2. MOLNÁR TAMÁS 26 GÓL / DUNABIZTOS MICRO
3. NAGY ATTILA 19 GÓL / HÁROMKIRÁLYOK COLOSSEUM FC
4. ÉLIÁS II. ZSOLT 17 GÓL / KARMACSI AUTÓ
5. RADICS ZOLTÁN 16 GÓL / HILD KOLLÉGIUM
6. IDEI SZABOLCS 15 GÓL / AKRASZ BAU
7. VASKÓ JÓZSEF 15 GÓL / CSÖVESEK
8. SOMOGYI JENŐ 14 GÓL / DUNAFERR VASAS
9. NÉMETH TAMÁS 11 GÓL / SÁRGA TAXI
10. MARKOVICS TAMÁS 9 GÓL / B.T.TEAM
11. PRÁVICS KRISZTIÁN 7 GÓL / FEJÓ THERM KFT.

 

DLSZ Campus osztály 2012/2013

2012/2013. ÉVI MARKÓ LAJOS VÁROSI KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG
CAMPUS OSZTÁLY - BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE
1.   MAJOR HÁZÉPÍTŐ KFT 51 PONT 
2. RIVER PLATE 35 PONT
3. FRANKCITY 33 PONT

Jakab Roland a Major Házépítő Kft. csapat csapatvezetője:

A 2012/2013-as szezont egy - szinte teljesen - átalakult kerettel kezdtük. Sok minőségi játékos érkezett a csapathoz, akik valamikor az „Zeus” osztály nagy csatáiban edződtek. Így természetesen bajnokesélyesként vágtunk neki a sorozatnak és a bajnoki címet nagy fölénnyel meg is szereztük. Ezúton szeretném megköszönni csapatomnak a szereplést, a Major Házépítő Kft.-nek a támogatást, és nem utolsó sorban az összes résztvevő csapatnak a sportszerű küzdelmet. Külön köszönet jár a DLSZ-nek a versenyeztetés megszervezéséért. Ugyanakkor jelzem a szövetség felé, hogy lemondunk az „Zeus” osztályba történő feljutás jogáról, és a 2013/2014-es bajnoki szezonban ismét a „Campus” osztályban kívánunk szerepelni.

C ÉSZAK Kispályás Foci Bajnokság Dunaújváros

2012/2013. ÉVI MARKÓ LAJOS VÁROSI KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG
C OSZTÁLY ÉSZAKI CSOPORT - BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE
1.    IRAPUATÓ 34 PONT 
2. PENAROL 33 PONT
3. HANGOVER 31 PONT

Dr. Kovács Péter Irapuató csapat csapatvezető:

Rendkívül kiegyensúlyozott csoportban szerepeltünk, a bajnoki cím  az utolsó pillanatig nyílt volt. Nagyszerű ellenfeleink voltak, akik szerencsére nem használták ki botlásainkat. Csapatunkban sikeresen ötvöződik a rutin és a fiatalság, külön kiemelném Horváth József és Strausz Tamás nevét, akik a csapat húzóemberei voltak, „Zeus” csoportos tapasztalatuk nagyon sokat segített. A Campus csoport már sokkal nehezebbnek ígérkezik. Célunk a bennmaradás, szeretnénk jó és sportszerű meccseket játszani és persze megőrizni a csapat baráti légkörét.   

C DÉL Kispályás Foci Bajnokság Dunaújváros

2012/2013. ÉVI MARKÓ LAJOS VÁROSI KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG
C OSZTÁLY DÉLI CSOPORT - BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE
1.    DANGER 43 PONT 
2. FANATIC SE 41 PONT
3. MIRAGE 38 PONT

Horváth László a Danger FC csapat csapatvezetője:

Az idei bajnokság jobb volt mint a tavalyi. Négy-öt csapat is nyerhetett volna, hiszen csak az utolsó két fordulóban dőltek el a dobogós helyezések. Nagy örömünkre sikerült megvédenünk a bajnoki címünket - igaz óriási csatában! Gratulálok a többi csapatnak is hogy egy ilyen színvonalas bajnokságot tudtunk összehozni. További sok sikert a következő szezonra!

D CSOPORT Kispályás Foci Bajnokság Dunaújváros

2012/2013. ÉVI MARKÓ LAJOS VÁROSI KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG
D OSZTÁLY - BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE
1.    DR INK TEAM 43 PONT 
2. EGY LÁDA SÖR 38 PONT
3. RIKI FC 38 PONT

Sillinger Ákos a Dr. Ink Team csapat csapatvezetője:

A tavalyi rossz szezonunk után - egy kis vérfrissítéssel - nagyobb tervekkel vágtunk neki az idei kihívásoknak. Az elsődleges célkitűzés a feljutás volt,ennek megfelelően legalább az első négyben szerettünk volna végezni. Nagy örömömre a csapat túlteljesítette önmagát és egy kis szerencsével a tabella élén telelhettünk. Tavaszra tehát egyértelműen a bajnokság megnyerése lett a célunk, ami korántsem volt könnyű. Az ellenfelek nagyon sokat erősödtek és fejlődtek, leginkább a rendszeres játéklehetőségnek köszönhetően a tél folyamán. A tavasszal sajnálatos módon visszalépő csapatoknak köszönhetően izgalmasabb lett a bajnokság vége, de mi ennek ellenére igyekeztünk minél hamarabb eldönteni a feljutás ránk eső részét. Elégedett vagyok a csapat hozzáállásával és nyerni akarásával. Remélhetőleg jövőre a felsőbb osztályban is sikerül megállnunk a helyünket.

Senior Kispályás Foci Bajnokság Dunaújváros

2012/2013. ÉVI MARKÓ LAJOS VÁROSI KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG
DECATHLON SENIOR OSZTÁLY - BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE
1.   GARI TRANS 36 PONT 
2. AKRASZ HOLIDAY 33 PONT
3. MACSŐ 30 PONT

Garbacz István a Gari Trans cspaat csapatvezetője:

Mi nem csak a pályán, hanem a pályán kívül is egy csapatot, baráti kört alkotunk. Lassan egy évtizede focizunk így együtt, és ez látszott is a játékunkon. A mérkőzések után összeülünk, hogy megbeszéljük a meccsen történteket, akár győztünk, akár vesztettünk. Úgy érzem a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség példaértékű munkát folytat a városban, hiszen nincs még egy ilyen szervezet, akik minden korosztály számára versenyzési lehetőséget biztosít hétről hétre Dunaújvárosban. Az öregfiúk bajnokság színvonala évről évre erősödik, ami mutatja a jobbnál jobb mérkőzések. Csapatunkban még mindig vannak aktív játékosok, akik nagyban befolyásolják a csapat eredményességét. Gratulálok csapatomnak és természetesen az ellenfeleknek is! 

DLSZ Baronesz osztály 2012/2013

2012/2013. ÉVI MARKÓ LAJOS VÁROSI KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG
BARONESSZ NŐI BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE
1.   DUNAÚJVÁROS PASE 28 PONT 
2. FC BARACS 24 PONT
3. RETRO 17 PONT

Horváth Edina a Dunaújváros PASE csapat csapatvezetője:

Idén először háromfordulós volt a bajnokságunk, ami azért jó, mert sokkal több lehetőség nyílik a játékra. A bajnoki cím kiélezett küzdelemben dőlt el - amibe szintén belejátszott a hosszabbra nyúlt szezon, a több mérkőzés. Tavasszal már minden találkozót a Hild kollégium pályáján játszottunk. Ezzel a helyszínnel nagyon meg vagyunk elégedve. Ezúton is szeretnénk kérni, hogy - amennyiben megoldható - a jövőben is itt legyenek lebonyolítva a mérkőzések.

A bajnokság sportszerű keretek között, nyugodt légkörben zajlott. Színvonalas mérkőzések voltak, a csapatok egyre erősebbek, a meccsek egyre szorosabbak. Mondom ezt annak ellenére, hogy az utolsó mérkőzésünket 7:0-ra megnyertük, hiszen ettől függetlenül komolyan meg kellett küzdeni azért, hogy ismételten bajnokok lehessünk.

A szövetség háttérben végzett munkájával meg voltunk elégedve - szerencsére sok dolgunk nem volt egymással (gondolok itt fegyelmi tárgyalásokra, eltiltásokra, egyéb problémákra). A bajnokság szervezése jó volt, és azt hiszem, hogy egy szövetség akkor végzi a legjobban a munkáját, ha nem róluk szól a bajnoki idény. Folytatás ősszel! 

2012/2013. ÉVI MARKÓ LAJOS VÁROSI KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG
BARONESSZ NŐI BAJNOKSÁG GÓLLÖVŐI
1.  ZUMBULISZ MARTINA 19 GÓL / DPASE 
2. PASKER RENÁTA 12 GÓL / FC. BARACS
3. BOZSIK BRIGITTA 11 GÓL / DDSE DUNAFERR
2012/2013. ÉVI MARKÓ LAJOS VÁROSI KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG 
BARONESZ NŐI OSZTÁLY - CSAPATOK GÓLKIRÁLYAI
1. ZUMBULISZ MARTINA 19 GÓL / DUNAÚJVÁROS PASE
2. PASKER RENÁTA 12 GÓL / FC. BARACS
3. BOZSIK BRIGITTA 11 GÓL / DDSE DUNAFERR ISKOLA
4. BALÁZSNÉ PETŐ ADRIENN 5 GÓL /  RETRÓ
5. BERNÁTH KLAUDIA - GULYÁS ZSANETT 3 GÓL / HILD ISKOLA

 

Képek: Varga Zsófia

További képek: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.538607762872626.1073741835.202305753169497&type=3

 Dunaújváros, 2013. július 05.

DLSZ évadzáró ünnepség

Tisztelt Csapatvezetők!

Sok szeretettel meghívjuk Önt a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség által szervezett Markó Lajos Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság 2012 /20130 évi beszámolójának eredményhirdetésére és a legjobbak díjazására. Kérem jelenjen meg és vegye át csapatának megérdemelt díját!

Az eredményhirdetés helyszíne és időpontja:
2013. július 05. péntek 17.00 Campus Étterem

Campus étterem megközelítése:
2400 Dunaújváros, Dózsa György út 33. (parkoló az épület mögött található, bejárat a két toronyépület között található)

Dunaújváros, 2013. június 23., DLSZ Elnöksége