DLSZ 2011/2012 Bajnoki Évadzáró

Oszd meg másokkal!

Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség 2011/2012 Évadzáró

EREDMÉNYES ÉVET ZÁRT A DLSZ

2012. július 6-án tartotta a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a Markó Lajos Kispályás Labdarúgó Bajnokság 2011/2012 évi bajnokság eredményhirdetését. A rangos díjátadón a legtöbb csapat képviseltette magát, és együtt örültek egymás sikerének. A díjátadónak nem akármilyen helyszínt választottak a szervezők, hiszen a Campus Étterem adott otthont az eseménynek, ahol impozáns környezetben, méltó módon ünnepelhettek a városi kispályás labdarúgás képviselői, játékosai. Az étterem különterme kissé szűkösnek is bizonyult, hiszen kezdése, délután öt óra már minden szék foglalt volt és a később érkezők már csak az ajtóban állva kísérhették figyelemmel az eseményeket.

A 2011/2012-es év számtalan izgalmas és figyelemre méltó adatott tartogat a résztvevők és a foci rajongók számára, hiszen összesen 75 csapatról és 1256 játékosról beszélünk. A bajnokság 6 osztályában 781 meccset játszottak le és 5212 gól szültetett, több mint 27 napot fociztak a csapatok, ami nem kis teljesítmény. Az eseményt Petrás Gábor, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára nyitotta meg, majd Kalácska András a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség elnöke vette át a szót és köszöntötte a csapatvezetőket, majd a bizottságok vezetői értékelték az elmúlt időszak történéseit.

A főtitkár külön megköszönte Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának erkölcsi, anyagi és infrastrukturális támogatását, illetve a névadókat (Zeus, Campus, Baronesz) is köszöntötte, hogy támogatásukkal értékesebb díjazásban részesültek a legjobbak.

Most pedig lássuk a legjobbakat

A D osztályban harmadik lett a B. W. S., második a BV City és első lett a Kispályások együttese. A C osztály északi csoportjában harmadik lett az Izomláz, második a Hamutiprók és az első helyet a River Plate csapata szerezte meg. A C osztály déli csoportjában harmadik lett a Pannónia Ételbár, második lett az Irapuató, első pedig a Danger lett. A Seinor csoportban harmadik lett a Pentelei Aszuk, második a Füredi Senior, első pedig az Africas csapta lett.

A Baronesz női osztályban harmadik lett a Retro, második a DDSE Dunaferr Iskola, az első helyet a DPASE szerezte meg. A Campus osztályban a Sárga Taxi lett a harmadik, második az Ipartelep, míg az első lett a Gari Trans csapata. A Zeus osztályban a Füredi Panzió '09 lett a harmadik, második helyet szerezte meg a Csövesek gárdája, első pedig a Karmacsi Autó csapata lett, akik ezzel tizenhatodik bajnoki címüknek örülhettek. A legjobb csapatoknak járó díjak átvétele után a különdíjaké volt a főszerep.

A csapatvezetők szavazhattak a legjobbakra, majd az összesített eredmények alapján kihirdették a különböző kategóriák győzteseit. A legeredményesebb csapatvezető díját az Africas csapatvezetője vehetett át, hiszen Bognár István csapata, 15 mérkőzésből, 15-öt megnyert.

DLSZ tisztelet díját idén első alkalommal adták át és olyan ember fogja megkapni, aki sokat tesz a közösségért és a szövetségért, az elismerést Tapaszi József vehette át. A bronzcipőért járó díjat Molnár Tamás vehette át, aki az UV Micro játékosa és 26 gólt szerzett összesen. Az ezüstcipőt Rajna Róbert, a Füredi Panzió játékosa kapta meg, hiszen 39 találatot szerezett. Az aranycipőt Ivacs Gábor vehetett át, a Füredi Panzió '09 játékosa 54 alkalommal volt eredményes.

Átadták a Legjobb játékos Markó Lajos Díjakat is, bronzcipőt kapott 24 ponttal Vincze Dezső, ezüstcipőnek örülhetett 31 ponttal Éliás II. Zsolt, a Markó Lajos díjat a csapatvezetők és a DLSZ tisztviselői szavazata alapján 32 ponttal Ivacs Gábor kapta. A legjobb kapusnak járó Török Kálmán díjat három hálóőr vehette át, bronzkesztyűt kapott 11 ponttal az Akrasz Bau kapusa, Gyárfás Csapa, ezüstkesztyűt kapott 16 ponttal a Füredi Panzió '09 hálóőre, Rajna Tamás, aranykesztyűt kapott 35 ponttal a bajnokcsapat kapusa, Vaszócsik Viktor.

A legjobb 21 év alatti fiatal játékos aranyifjú díját is átadták, bronz díjat kapott 11 ponttal Mészáros Martin, az Akrasz Bau labdarúgója, ezüst díjban részesült 14 ponttal Horváth Ádám, a Young Boys játékosa, az idei Aranyifjú díjat, 22 ponttal Aradi Csaba, a Karmacsi Autó fiatal játékosa vehette át.

A rendezvény végén a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség elnöke, Kalácska András megköszönte mindenkinek a részvételt és jó pihenést, nyaralást kívánt. A jó hangulatú eredményhirdetés záróakkordjaként önfeledt beszélgetésbe kezdtek a résztvevők, folytatás hamarosan, ha lehet még több góllal, hasonlóan színvonalas mérkőzésekkel, új csapatokkal. 

Dunaújváros, 2012. július 6.
Petrás Gábor  Varga Zsófi 
 Dunaújváros Labdarúgó Szövetség
Főtitkár 
Dunaújváros Labdarúgó Szövetség
Kommunikációs Munkatárs 

Zeus Kispályás Foci Bajnokság Dunaújváros

2011/2012. ÉVI MARKÓ LAJOS VÁROSI KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG
ZEUSZ OSZTÁLY - BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE
1.  KARMACSI AUTÓ 55 PONT
2. CSÖVESEK 54 PONT
3. FÜREDI PANZIÓ '09 52 PONT
2011/2012. ÉVI MARKÓ LAJOS VÁROSI KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG
ZEUSZ OSZTÁLY - LEGJOBB KAPUSAI
1. VASZÓCSIK VIKTOR / TÖRÖK KÁLMÁN DÍJ
2. RAJNA TAMÁS / EZÜST KESZTYŰ
3. GYÁRFÁS CSABA / BRONZ KESZTYŰ
ZEUSZ OSZTÁLY - LEGJOBB JÁTÉKOSAI
1. IVACS GÁBOR / MARKÓ LAJOS DÍJ
2. ÉLIÁS ZSOLT / EZÜST JÁTÉKOS
3. VINCZE DEZSŐ / BRONZ JÁTÉKOS
ZEUSZ OSZTÁLY - LEGJOBB GÓLLÖVŐI
1. IVACS GÁBOR 54 GÓL / ARANYCIPŐ DÍJ
2. RAJNA RÓBERT 39 GÓL / EZSÜSTCIPŐ DÍJ
3. MOLNÁR TAMÁS 26 GÓL / BRONZCIPŐ DÍJ
ZEUSZ OSZTÁLY - LEGTEHETSÉGESEBB JÁTÉKOSAI
1. ARADI CSABA / ARANYIFJÚ DÍJ
2. HORVÁTH ÁDÁM / EZSÜT IFJÚ DÍJ
3. MÉSZÁROS MARTIN / BRONZ IFJÚ DÍJ
2011/2012. ÉVI MARKÓ LAJOS VÁROSI KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG
ZEUSZ OSZTÁLY - CSAPATOK GÓLKIRÁLYAI
1. ÉLIÁS II. ZSOLT   22 GÓL / KARMACSI AUTÓ
2. SZABÓ SZABOLCS   23 GÓL / CSÖVESEK
3. IVACS GÁBOR   54 GÓL / FÜREDI PANZIÓ '09
4. HUBER BALÁZS   18 GÓL / HÁROMKIRÁLYOK
5. VINCZE DEZSŐ   24 GÓL / HILD KOLLÉGIUM
6. ROZSOS JÓZSEF   18 GÓL / DUNAFERR VASAS
7. BALOGH DÁVID - HORVÁTH DÁNIEL   15 GÓL / FEJÓ THERM
8. MOLNÁR TAMÁS   26 GÓL / UV MICRO
9. GRÓF ANDRÁS   15 GÓL / YOUNG BOYS
10. SZARKA BALÁZS   11 GÓL / AKRASZ BAU
11. BOGNÁR ISTVÁN   13 GÓL / B.T.TEAM
12. ANTAL TAMÁS 13 GÓL / FÜREDI PANZIÓ '07

Campus Kispályás Foci Bajnokság Dunaújváros

2011/2012. ÉVI MARKÓ LAJOS VÁROSI KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG
CAMPUS OSZTÁLY - BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE
1.  GARI TRANS 47 PONT
2. IPARTELEP 43 PONT
3. SÁRGA TAXI 41 PONT

C ÉSZAK Kispályás Foci Bajnokság Dunaújváros

2011/2012. ÉVI MARKÓ LAJOS VÁROSI KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG
C ÉSZAKI CSOPORT - BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE
1.    RIVER PLATE 52 PONT
2. HAMUTIPRÓK 49 PONT
3. IZOMLÁZ 47 PONT

C DÉL Kispályás Foci Bajnokság Dunaújváros

2011/2012. ÉVI MARKÓ LAJOS VÁROSI KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG
C DÉLI CSOPORT - BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE
1.    DANGER 58 PONT
2. IRAPUATÓ 53 PONT
3. PANNÓNIA ÉLETBIZTOSÍTÓ 46 PONT

D CSOPORT Kispályás Foci Bajnokság Dunaújváros

2011/2012. ÉVI MARKÓ LAJOS VÁROSI KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG
D CSOPORT - BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE
1.    KISPÁLYÁSOK 69 PONT
2. BV CITY 64 PONT
3. B.W.S 55 PONT

Senior Kispályás Foci Bajnokság Dunaújváros

2011/2012. ÉVI MARKÓ LAJOS VÁROSI KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG
SENIOR OSZTÁLY - BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE
1.  AFRICAS 45 PONT
2. FÜREDI SENIOR 26 PONT
3. PENTELEI ASZUK 25 PONT

Női Foci Bajnokság Dunaújvárosban

2011/2012. ÉVI MARKÓ LAJOS VÁROSI KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG
BARONESSZ NŐI BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE
1.  DPASE 22 PONT
2. DDSE DUNAFERR ISKOLA 19 PONT
3. RETRO 19 PONT
2011/2012. ÉVI MARKÓ LAJOS VÁROSI KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG
BARONESSZ NŐI BAJNOKSÁG GÓLLÖVŐI
1.  PASKER RENÁTA 12 GÓL / FCB
2. ZUMBULUSZ MARTINA 10 GÓL / DPASE
3. BOZSIK BRIGITTA 9 GÓL /DUNAFERR ISKOLA

Éliás Zsolt, Karmacsi Autó Csapatvezető

Éliás Zsolt, Karmacsi Autó CsapatvezetőEz a bajnokság volt az utóbbi évek egyik legjobb bajnoksága és azért is örülünk annak, hogy a sorozat végén, tizenhatodik alkalommal hozhattuk el a serleget. Nagyon kiegyensúlyozott volt a küzdelem, voltak rangadók például a Füredi Panzió '09, vagy a Háromkirályok ellen. Mi már tizenhat éve egy baráti társaság vagyunk, nem úgy néz ki, hogy miden szezon elején összeszedünk egy csapatra való embert és akkor majd meglátjuk mi sül ki belőle. Az évek alatt alig cserélődött a csapat összetétele, ha jönnek is új játékosok, ők olyan fiatalok, akiket már régóta szeretnénk a csapatba hozni. Karmacsi Tamás személyében, pedig van olyan támogatónk, aki évek óta stabil hátteret biztosít számunkra.

A jövőre nézve azok a tervek természetesen, mint mindig hogy ismét megszerezzük az első helyet, illetve át fog alakulni a csapat, hiszen jó páran már kiöregedtünk és szeretnénk megfiatalítani a csapatot.

Tóth Imre, Női Foci Bizottság Elnöke

Tóth Imre, Női Foci Bizottság ElnökeIdén a női bajnokság egy úttörő kezdeményezés volt és úgy érezzük, hogy jól sikerült. Idén hat csapat vett részt a bajnokságban és a lányok nagyon jól szerepeltek. Kinn voltam jó pár meccsen, a lányok sok területen ugyanolyan kemények, harcosak, mint a férfiak, viszont hozzátették azt a pluszt, a kecsességüket, nőiességüket. Jó volt látni ezeket a szép lányokat, asszonyokat küzdeni, harcolni a labdáért.

Azt gondolom, hogy leraktuk az alapjait a női bajnokságnak, most jó lenne erre az alapra építkezni. Szeretném, ha tudnánk növelni a körülmények színvonalát. A lányok több problémával megkerestek, amik férfi meccseken nem fordultak elő, ilyen volt például az illemhely, öltöző és mosakodási lehetőség hiánya. Ezeken fogunk javítani, megoldjuk a problémákat. Azt kívánom a lányoknak, hogy ősszel is legalább ilyen lelkesedéssel vessék bele magukat a küzdelmekbe.

Petrás Gábor, DLSZ Főtitkár

Petrás Gábor DLSZ FőtitkárÚgy gondolom, hogy a 2011/2012-es év legnagyobb eredménye a női szakág, női bajnokság beindítása volt és azzal, hogy tudtunk egy támogatót is behozni, így megfűszereztük a lányok díjazását. Igazából 4-5 csapatot vártunk és meglepődtünk, hogy 6 csapat jelentkezett a bajnokságba. Rengeteg fiú kiment a lányok meccseire és úgy döntöttünk, hogy be fogjuk őket rakni két fiú mérkőzés közé. Nagyon nagy eredményünk, hogy több mint 1200 igazolt játékossal dolgozunk, és úgy gondolom, hogy ez egyedülálló és nem csak városi szinten, hanem országosan is.

Az biztos, hogy meg kell köszönni Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának, hogy támogatja a szövetséget, hiszen nélkülük nem tudnánk érvényesülni. Több támogatót is bevonunk, annak érdekében, hogy a díjazásunkon felül még nagyobb elismerésben részesüljenek a csapatok, ezért külön köszönet a támogatóknak. A jövőre nézve azok a tervek, hogy szeretnénk megerősödni, ezért egy új bizottságot szeretnénk létrehozni, ez lesz az etikai bizottság.

Januárban a szövetség szeretne egy országos bajnokságot megszervezni, ehhez kérjük majd az önkormányzat támogatását, a rendezvény a Dunaferr Sportcsarnokban és a Campus Sportcsarnokban lenne megrendezve majd. Továbbá szeretnénk, hogy a sport mellett a jótékonyságra is nagy figyelmet fogunk fordítani. Szeretném megköszönni, hogy a mai eredményhirdetésre ilyen sokan eljöttek a nagy meleg, a kánikula ellenére is és még egyszer gratulálok minden csapatnak az elért eredményükért.

Horváth Attila, Campus Étterem Vezetője

Horváth Attila, Campus Étterem VezetőjeSzokásos jó színvonalú, nagy csatákat hozott a Campus csoport is, aminek én vagyok a névadója. Nagyon sok jó meccset láttunk, sok ügyes játékossal találkoztam, sőt olyanokkal is, akikkel valamikor én is együtt rúgtam a bőrt a kispályán. Irigykedve néztem őket, mert én már nem mernék ilyen fiatal, zerge srácok ellen játszani. Érdemes kilátogatni és megnézni ezeket a meccseket. A továbbiakban is fogjuk támogatnia a dunaújvárosi labdarúgást, mert úgy gondolom, hogy ezen a szinten is nagyon jó meccseket lehet látni. Várom a folytatást.

Pasker Renáta, FCB Csapat Gólkirály Játékosa

Pasker Renáta, FCB Csapat JátékosaVéleményem szerint egészen színvonalas meccseket is láthattunk. Személy szerint nagyon örültem, hogy indult egy ilyen bajnokság, mert már gondolkoztam rajta, hogy a fiúkhoz csatlakozom. Szerettünk volna előrébb végezni a csapattal, de keveset tudtunk együtt gyakorolni. Jövőre indulunk nyújtott pályás megyei bajnokságban is, és már augusztusban megkezdjük a felkészülést. Jövőre szeretnénk a dobogóra kerülni. A gólkirályi cím a terveim között szerepelt és nagyon örülök neki. 

Tisztelt Csapatvezetők!

Sok szeretettel meghívjuk Önt a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség által szervezett Markó Lajos Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság 2011 /2012 évi beszámolójának eredményhirdetésére és a legjobbak díjazására. Kérem jelenjen meg és vegye át csapatának megérdemelt díját!

Az eredményhirdetés helyszíne és időpontja:
2012. július 06. péntek 17.00 Campus Étterem

Campus étterem megközelítése:
2400 Dunaújváros, Dózsa György út 33. (parkoló az épület mögött található, bejárat a két toronyépület között található)

Dunaújváros, 2012. július 01., DLSZ Elnöksége