Dunaújváros Pálhalma Agrospeciál Sportegyesület 2012

A negyedik győzelmet is behúzta a DPASE

Oszd meg másokkal!

A felkészülés harmadik hetébe lépve újabb edzőmérkőzésre került sor, ezúttal az MTK második számú csapata fogadott bennünket, amelyben olyan játékosok léptek pályára, mint Lázok János, Hrepka Ádám vagy a Liverpool-t megjárt Pölöskei Zsolt, Poór Patrik és Hajdú Ádám.

A mérkőzésre kijelölt kezdő tizenegyünk a Milinte - Villám, Farkas, Salamon, Köntös - Micskó, Lázár, Szauter, Perovic - Godslove, Sitku volt. A találkozó második félidejében három próbajátékos is szerepet kapott: a szerb Mario Pufek szélső-védőként, a brazil Flavio középpályásként és a ghánai Samuel Ato csatárként. A próbázók mellett a fiatal cerberus, Cseh Tibor is bemutatkozhatott a felnőtt csapatban.

Mindjárt a mérkőzés elején megszerezhettük volna a vezetést, amikor a 6. percben az ellenfél kapusáról kipattanó labdát Lázár a hálóba fejelte, ám les miatt nem adta meg a gólt a játékvezető. Pár perccel később már Milintének is akadt feladata, hiszen a rutinos támadósorral felálló MTK többször is veszélyeztetett, de szerencsére kapusunk mindig menteni tudott. Egy szöglet után viszont a 13. percben Pölöskei Zsolt kapáslövésével megszerezték a vezetést a kék-fehérek. A bekapott gól után próbáltunk kiegyenlíteni, többet birtokoltuk a labdát és számos helyzetet dolgoztunk ki. A 16. percben Godslove próbálkozott távoli lövéssel, két perccel később Lázár lőtt kapu fölé, majd a 19. percben Gosdlove ugratta ki Sitkut, aki tisztán csavarhatott a 16-osról, de lövése kevéssel a kapu mellé ment. Az MTK visszaállt védekezni és csupán kontrákból próbált veszélyeztetni. A későbbiekben mi is inkább csak pontrúgásokból voltunk veszélyesek a kapujukra.

A szünetben jelentősen átalakított csapattal kezdett Jakab Elek. Ekkor lépett pályára: Goran, Miskovicz, Samuel Ato, Pufek és Flavio, akik által még támadóbb lett a játékunk. Mindjárt a második félidő elején Lázár bombázott a kapura, labdája a keresztlécről pattant ki. Folyamatos támadásainknak aztán meglett az eredménye: az 56. percben a csereként beállt Flavio szabadrúgásból egyenlített. Három perccel később újabb nagy helyzet adódott előttünk, amikor 16 méterről Samuel Ato találta telibe a kapufát. A 64. percben Lázárt buktatta az ellenfél kapusa, amiért büntetőt ítélt a játékvezető. Ezt Sitku értékesítette is, ezzel beállította a 2-1-s végeredményt.

Jakab Elek DPASE vezetőedő:

Örültem a lehetőségnek az MTK ellen, mert olyan csapat ellen próbáltuk ki magunkat, amelyben nagyon jól képzett fiatalok játszanak és olyan tartalmas, kreatív futballt játszanak, aminek a hatástalanítása számunkra is nehéz feladat volt. Az első 10-15 percben nem találtuk azt a ritmust amit a korábbi mérkőzéseinken tudtunk játszani. Csapatunk erejét mutatja azonban, hogy a kezdeti nehézségek ellenére sikerült átvennünk a kezdeményezést és a labdabirtoklásban is jobbak voltunk. Az előre játékunk javul, persze az ellenfél tizenhatosának tájékán még mindig akadnak az előkészítéssel, a kombinációkkal problémák, ezeken kell még javítanunk.

Forrás: www.dpase.hu