Zeus osztály 2013/2014. évi bajnokság őszi értékelője

Oszd meg másokkal!

Karmacsi Autó FC 2014

(Karmacsi Autó FC - őszi szezon bajnoka)

A 2013/2014-es Markó Lajos Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság Zeus Osztályának beszámolója!

Néhány gondolat a ZEUS osztály őszi pontvadászatáról:

Új (régi) rendszerben bonyolítjuk a bajnokságot, hiszen alsóház-felsőház szisztéma lesz a legmagasabb osztály küzdelmeiben tavasszal. Így az ősz arról volt hivatott dönteni, hogy a két hatos mezőny miként alakul ki. Nagyon jó és kiélezett csaták zajlottak a Lorántffy Sportpályán, ahol az újon River Plate csapatát kell kiemelni, hiszen bekerültek a felsőházba. Összegzésünkben csapatonként pár gondolatot írtunk le, hogy miként is láttuk a csapatokat a 2013/2014. évi őszi szezonban, valamint a gólkiráylokat is összegeztük, hogy melyik cspaatban ki volt a legeredményesebb játékos az őszi bajnokság alatt.

FELSŐHÁZBA JUTOTT CSAPATOK:

Karmacsi Autó FC.: Hozták a tőlük megszokott kiegyensúlyozott teljesítményt és igaz, hogy csak minimális különbséggel, de ők lettek az őszi bajnokok így 5 ponttal indulhatnak a rájátszásban.

Csövesek: A szokásos forgatókönyv szerint nyerték a mérkőzéseket, csak a „mumus” Karmacsi Autó tett nekik megint keresztbe. Ezüstérmes helyről, 4 ponttal vágnak neki a tavasznak.

Dunaferr Vasas: Az ősz meglepetés csapata, remek játékosokkal megerősítve, a legtöbb gólt (összesen 72-t) rúgva, a harmadik helyen telelnek, 3 ponttal rajtolva tavasszal.

Háromkirályok Colosseum FC.: Az utolsó pillanatban csúsztak le a dobogóról, de rutinos játékosaik révén visszakapaszkodhatnak. Nehézséget okozhat nekik a folytatásban az, hogy többen is a remekül szereplő NBII-es, DF Green Pet FC. csapatában futsaloznak és nem egyszerű összeegyeztetni a két elfoglaltságot. „Hozott pont”: 2.

Füredi Panzió ’09: Gólkirályuk, Ivacs Gábor távozása, valamint a névadó szponzor kihátrálása érzékenyen érintette a tavalyi ezüstérmes csapatot. Sokáig az is kétséges volt, hogy egyáltalán elindulnak-e az idei kiírásban. Aztán szerencsére rajthoz álltak és a kezdeti nehézségektől eltekintve, simán befutottak az első hatba. 1 pontot visznek a felsőházi rájátszásba.

River Plate: Az újonc csapat nagy pillanata az utolsó játéknapot lezáró bírói sípszóval jött el, hiszen csak ekkor dőlt el, hogy óriási meglepetésre bekerültek a rájátszásba. Gratulálunk a csapatnak és a csapat vezetőjének, Dorogi Viktornak. Nulla ponttal indítják a tavaszt, de okozhatnak kellemetlen perceket az élcsapatoknak.

Dorogi Viktor River PlateDorogi Viktor a River Plate csapat csapatvezetője: Újonc csapatként nagy sikerként kell értékelnünk azt, hogy a legjobb hat csapat között végeztünk és így bekerültünk a felsőházi rájátszásba. Sokan féltettek bennünket az „Zeus” osztálytól és valóban nehezen is indult a szezonunk, de idejében sikerült felvennünk a ritmust és a „Campus” osztályban már jól működő csapatszellem átsegített bennünket a nehéz periódusokon. A csapategység mellet feltétlenül ki szeretném emelni Miskovicz Roger, és a Csövesek gárdájától visszatérő Ifjabb Dorogi Viktor teljesítményét, akik nagyot lendítettek a játékunkon. A folytatásban egy célunk lehet: minél jobban megnehezíteni a dolgát a papíron jobb öt csapatnak.

ALSÓHÁZBA JUTOTT CSAPATOK

Hild Kollégium: Egymás elleni eredménnyel maradtak alul a végelszámolásnál a River Plate-tel szemben, ezért folytatják „alul” vagyis az alsó házban, ami némi meglepetés. „Hozott pont”: 5.

Sárga Taxi - Bianca Trade: Belépett egy új támogató ők pedig hozták a szokásos „Sárga Taxis” idényt. Meglepő pontszerzések, furcsa vereségek. Mindez a 8. helyhez volt elegendő és 4 rájátszás ponthoz.

Dunabiztos - Micro: Ők valószínűleg előrébb szerettek volna végezni, azonban nem volt egyenletes a teljesítményük és ez azt jelentette, hogy a végelszámolásnál csak a 9. helyre voltak jók. Tavasszal, három ponttal kezdenek az alsóházban.

Fejó - Therm Kft.: Fehérvári József és csapata a hátsó régióban található, pedig a baracsi fiatalok kiegészülve néhány rutinos játékossal (Szurma Péter, Právics Krisztán) többre hivatottak. Kettő pont a rajtnál.

Akrasz - Bau: A régi motorosok nehéz tavaszra számíthatnak, hiszen kieső helyen fordulnak és a mindössze két megnyert mérkőzés nem sok jóval kecsegtet a folytatásban. Azonban jellemző rájuk a jó tavaszi szereplés, de a hozott egy pont így sem valami biztató.

B.T. Team: A sereghajtó alakulatot még két büntető ponttal is sújtotta a szabálykönyv, hiszen nem tudtak kiállni egy mérkőzésen.  Bravúr lenne a bent maradás, de biztosak vagyunk benne, hogy Hutvágner Tiborék nem adják könnyen meg magukat. Nulla ponttal indulnak tavasszal.

Ami újdonság és örömteli:

Mindenképpen pozitívumként kell megemlíteni, hogy egyre több videó anyag kerül fel az internetre a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség hivatalos YOUTUBE csatornájára (https://www.youtube.com/user/dunaujvarosifoci) bajnoki mérkőzésekről, rendezvényekről. Szerencsére alsóbb osztályú találkozók is megnézhetők különböző felületeken. Ebben oroszlánrészt vállal a gaszisportvideo.hu csapata, és Gaszler Ferenc csapatvezető. Ezt nagyon fontosnak tartjuk, hiszen a modern kor vívmányait ki kell használni, hogy az álatalunk megfolgalmazott célokat akár a világhálón is népszerűsíteni tudjuk. Azt azonban sajnálattal tapasztaljuk, hogy nagyon kevés csapatnak van működő WEB-lapja, gondolunk itt nagy múlttal és komoly sikerrel rendelkező csapatokra is, miközben a a szövetség hivatalos honlapja (www.dlsz.hu) 2. helyen végzett Az Év Honlapja versenyen, a „Társadalmi és civil szervezetek” kategóriába, amire büszkék vagyunk, hiszen a honlapot általatok naponta több mint ezren nézik!

Góllövök csapatonként: 

ZEUS OSZTÁLY 2013/2014. ÉVI BAJNOKSÁG ŐSZI GÓLLÖVŐI
JÁTÉKOS SZERZETT GÓL  CSAPAT 
SZALÁNCZI GERGŐ 7 GÓL KARMACSI AUTÓ FC
CZÁR TIBOR 14 GÓL CSÖVESEK
UGHY MÁRK 19 GÓL DUNAFERR VASAS
MÁRKI DÉNES 12 GÓL HÁROMKIRÁLYOK C FC.
RAJNA RÓBERT 17 GÓL FÜREDI PANZIÓ' 09
KOVÁCS ZSOLT 10 GÓL RIVER PLATE
VINCZE DEZSŐ 12 GÓL HILD KOLLÉGIUM
MEGYESI ISTVÁN 10 GÓL SÁRGA TAXI
BALOGH PÉTER 10 GÓL DUNABIZTOS MICRO
SZURMA PÉTER 14 GÓL FEJÓ THERM
SCHNEIDER JÁNOS 7 GÓL AKRASZ BAU
MARKOVICS T. - VARJAS I. 4 GÓL B.T.TEAM