XII. Carissa Kupa: A siker közös!

Oszd meg másokkal!

 

A Magyar Parlamentbe is eljutott a XII. Carissa Kupa sikerének híre

2011 után ismét a Csövesek nyertek

Egymillió forintot gyűjtöttek össze a kispályás labdarúgók, melyet a kórház CT berendezésének megvásárlásához ajánlottak fel.
Több, mint 400 labdarúgó vett részt a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség szervezésében lebonyolított XII. Carissa Kupán, mely méltó helyen, a Dunaújváros Sportcsarnokban került megrendezésre. A három napon át tartó esemény első játéknapján nem született meglepetés, hiszen az esélyesek, köztük a tavalyi győztes Döcös is, biztosan jutottak a középdöntőbe. A szombati nap azonban már tartogatott érdekes eredményeket.

A toronymagas esélyesnek kikiáltott Dunaferr Vasas ugyanis már az első meccsen döntetlent játszott a Karmacsi Autó „B" csapatával, majd ezután meglepetésre kétszer is vereséget szenvedett, így az első körben elvérzett. Voltak azonban olyan csapatok is – például a Hild Kollégium és a Sport Team -, amelyek meggyőző játékukkal okoztak meglepetést. A „nagyok", a Miller Pub, a Döcös, a Karmacsi Autó, a Csövesek nem borították a papírformát, így, ha néha döcögősen is, de bejutottak a legjobb négy csapat közé. Ennek a játéknapnak az érdekessége a későbbi győztes, a Csövesek 17-0-ás, kiütéses győzelme volt a Zéró Tolerancia ellen. Az izgalmak a vasárnapi döntőkre maradtak, melyet két jótékonysági gálamérkőzés előzött meg.

Először a dunaföldvári Holler UFC és a DPASE U9-es korosztályának gyermekei mutatták be tudásukat, majd a DF Green Pet Fc a Dunakeszi Kinizsi csapatával futsal bemutatót tartott. Ekkor már szinte telt ház volt a sportcsarnokban, várva a bronz és az aranycsatát. A tavalyi kupagyőztes, a Döcös végül a harmadik helyért való küzdelemben 1-0-s vereséget szenvedett a Miller Pub-tól, így a Bobory Balázs által irányított csapat érem nélkül maradt. A döntőt két dunaújvárosi érdekeltségű gárda, a Karmacsi Autó „B" és a Csövesek játszották. A végig kitűnő iramú, nagyon sportszerű mérkőzésen végül a Csövesek diadalmaskodtak, akik 3-1-re nyerték meg a mérkőzést, így 2011 után ismét az övék lett a Carissa Kupa vándorserlege.

Carissa Kupa gálamérkőzés

(DF GREEN PET FC - DUNAKESZI KINIZSI)

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Társadalmi Felelősségvállalás Bizottsága felhívásához, mely a dunaújvárosi kórház CT berendezésének megvásárlásához való támogatásról szólt, nagyon sokan csatlakoztak, így az eredményhirdetés előtt Tóth Imre a DLSZ nevében egy egymillió forintról szóló adományt nyújtott át dr. Mészáros Lajosnak, a Szent Pantaleon Kórház főigazgatójának. Cserna Gábor úr, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere a kupa eredményhirdetésén megköszönte a csapatoknak és a szurkolóknak a részvételt, majd kiemelte, hogy a város vezetése jól döntött, amikor a Dunaújvárosért Díjat a DLSZ-nek adományozta, hiszen nagyszerű volt a kupa szervezése, és nagyra becsülendő, nemes tevékenység az, melyet a Társadalmi Felelősségvállalás Bizottsága végez.

Carissa kupa Dr. Dorkota Lajos

(Dr. Dorkota Lajos - díjátadó ceremónia)

Dr. Dorkota Lajos úr, a Dunaújváros Labdarúgásáért Díj tulajdonosa szintén gratulált a torna szervezőinek, majd elismerően beszélt a jótékony célú gyűjtésről: - Felemelő látni, hogy a kispályás labdarúgók, szurkolók és a támogatók most egymillió forinttal járultak hozzá a CT berendezés megvásárlásához. Ennek a híre a Parlamentbe is eljut, hiszen a sport mindenkit összeköt. Volt képviselőtársaim közül is sokan sportolnak, így nyitottak arra, hogy megbeszéljük a sporteredményeket. A XII. Carissa Kupa ezek közül is kiemelkedik, hiszen a sport mellé jótékony tevékenység is párosult.

Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára, a kupa főszervezője: - Óriási munkán vagyunk túl, hiszen minden idők legerősebb Carissa Kupáját rendeztük meg. Köszönetet mondok Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának a támogatásért, szervező társaimnak a rengeteg munkáért, és annak a 32 csapatnak, mely sportszerűen megküzdve egymással megmutatta a kispályás labdarúgás minden szépségét. Voltak meglepő eredmények, kimagasló teljesítmények. Nagyon örülök annak, hogy a döntőt két dunaújvárosi csapat játszotta, akik teljesen megérdemelten jutottak be a XII. Carissa Kupa fináléjába. Az adott pillanatban a Csövesek volt a jobb, így ők tudták elhódítani a vándorserleget. A folytatásról már most gondolkodunk, és már megkezdtük a XIII. Carissa Kupa szervezését.

Tóth Imre, a DLSZ Társadalmi Felelősségvállalás Bizottságának elnöke: - Nagyon örülök annak a nagymértékű összefogásnak, amely a CT berendezés megvásárlására irányuló törekvésünket támogatta. Álomszerűnek tűnt először az az összeg, melyet célul tűztünk ki magunk elé, de megmutatták a labdarúgók, szurkolók, támogatók, hogy a nemes cél mellé mindannyian oda tudnak állni. Elértük így az egymillió forintot, amelyet át is adtam dr. Mészáros Lajos úrnak, a Szent Pantaleon Kórház főigazgatójának. Mindenki büszke lehet magára, aki emellé a nemes cél mellé állt. A tornán elhangzott vélemények alapján elmondható, hogy a rendezvény színvonalának emelkedése látható volt, a döntő nagyon jó játékot hozott. Annak is örülök, hogy ennek a kupának, mely egy egészen kis rendezvény volt 12 évvel ezelőtt, a híre egészen magas szintre, a Parlamentbe is eljut.

A kupán megválasztották a legkiemelkedőbb játékot nyújtó labdarúgókat is.

Carissa Kupa Fekete Róbert

(Sztanó Miklós DPASE ügyvezető - Fekete Róbert legjobb játékos)

Fekete Róbert, a torna legjobb játékosa címet érdemelte ki, aki a Karmacsi Autó „B" csapatában nyújtott kiemelkedő teljesítményt: - Örülök a díjnak, de nagyon sok jó labdarúgó vett részt ezen a tornán. Az egyéni kitüntetést azért a tornagyőzelemre elcseréltem volna. Nagyon jó csapatban játszottam, melyben hatan voltunk a Dunakeszi Kinizsi futsal egyesületéből. A döntő mérkőzés magas színvonalú volt, melyen az ellenfelünk, a Csövesek megérdemelten nyertek. Én már nem először veszek részt a tornán, mely évről-évre fejlődést mutat nem csak a játék, hanem a szervezés színvonalában is, így biztosan itt leszek a jövő évi rendezvényen is.
Czár Tibor, a Csövesek csapatának játékosa lett a döntő legjobbja: - Én már négy éve focizom Ausztriában, de erre a rendezvényre mindig szívesen jövök. Szeretem Dunaújvárost, hiszen hat évet játszottam itt. Számomra ez már a harmadik Carissa Kupa volt, melyeken kétszer lehettem első, tavaly pedig második. Nagyon örülök annak, hogy bajnok csapat játékosaként kaptam ezt az elismerést. Ebben az időszakban több kispályás tornán veszek részt, de bátran elmondhatom, hogy ez a kupa Magyarország legjobb szervezésű kispályás rendezvénye, így már most biztos vagyok abban is, hogy jövőre ismét itt leszek.

(Sztanó Miklós DPASE ügyvezető - Salamon Miklós Csövesek capatkapítány)

Salamon Miklós, a Csövesek csapatkapitánya: - Úgy érzem, megérdemelten nyertünk. Az elmúlt tornákon két döntőt elbuktunk, így ez a győzelem most egy kicsit kárpótol bennünket. A két nap alatt fokozatosan javult a játékunk, összeérett a csapat. Egyre nívósabb a szervezés, ezért gratulálok mindenkinek, aki ebből kivette a részét. Ha tehetem, akkor jövőre is itt leszek.

Carissa Kupa Cserna Gábor

(Cserna Gábor DMJV Polgármester - Hegedüs Ferenc a legjobb kapus)

A torna legjobb kapusának a Karmacsi Autó „B" csapatának hálóőrét, Hegedüs Ferencet választották: - Nagyon büszke vagyok erre a díjra, hiszen rengeteg remek kiváló kapusteljesítményt láttam a két nap folyamán. Jó csapatban játszottam, de ma a Csövesek volt a jobb. Nagyszerű volt a szervezés, így jövőre ismét itt szeretnék lenni. A Dunakeszi NBI-es csapatának tagjaként sok sikert kívánok a DF Green Pet FC-nek, akik esélyesek lehetnek arra, hogy magasabb osztályban is játszanak a közeljövőben.

Carissa Kupa Sorsolás

(Szatmári Ádám - sorsolás)

Tombola sorsolás is színesítette a programot, melynek fődíja egy AC Milán mérkőzésre szóló két személyes belépő is gazdára talált. A szervezők elérték céljukat, hiszen a kilátogató nézők igazi focicsemegét láthattak, mely népszerűsítette a kispályás labdarúgást!

Forrás: Dunaújvárosi Közéleti Hetilap
Fotó: Dunaújvárosi Hírlap és Dun aújvárosi Közéleti Hetilap