Újabb Dunaújváros PASE siker

Újabb Dunaújváros PASE siker, ezúttal idegenben

Oszd meg másokkal!

Remek sikernek örülhetett a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III-as pontvadászat negyedik fordulójában. Dobos Barna együttese már az első félidőben vezetést szerzett Békéscsabán, majd további három találatot jegyezve nullázta le ellenfelét, s jött fel a tabella második helyére.

A múlt heti hazai, Paks elleni kiütéses győzelmet követően a Békéscsaba II. csapatához utazott Dobos Barna gárdája. Mint azt a találkozó előtt a hazaiak edzője, Szenti Zoltán nyilatkozta, mivel nem tudnak hozzájuk visszajátszani az első csapatból, és a Dunaújváros jó lendületben van, nem ők a találkozó esélyesei, és a győzelmet bravúrként könyvelné el. Nos, mint a végeredményből kitűnik, igaza lett a hazai mesternek. A mieink már a találkozó elején magukhoz ragadták a kezdeményezést, és sorra alakították ki a helyzeteket. A fölény és az ellenfél kapujára történő folyamatos nyomásgyakorlás végül a 37. percben érett góllá. Egy beívelést követően Ablonczy érkezett jól, aki védhetetlenül passzolta a labdát Baráth kapujába (0-1).

Az első játékrész folytatásában magabiztosan őrizte előnyét a Dunaújváros, de a szünet után nagyobb elánnal kezdett a Békéscsaba. Minden erejükkel küzdöttek az egyenlítés megszerzésének érdekében, ekkor kisebb mezőnyfölébe kerültek, de igazán nagy lehetőségeket nem tudtak kialakítani. Ezzel szemben a mieink játékában továbbra is benne volt a veszély, melynek eredménye újabb gól lett. A 70. percben egy szögletet követően jól kanyarodott középre a labda, melyet Csendes fejelt a hazai kapuba (0-2). Ez megtörte a békéscsabai lendületet, míg az újváros továbbra is folytatta eredményes támadó játékát. Az utolsó tíz percben előbb Hajdók, majd Tóth szerzett újabb gólt, ezzel végleg eldöntve a találkozó kimenetelét (0-4).

DPASE labdarúgó csapat

Dobos Barna (vezetőedző, Dunaújváros): - Meggyőző, szép sikert arattunk. Örömteli, hogy négy gólt szereztünk, mely mellett több helyzetet dolgoztunk ki. A védekezésünk és a csapat összjátéka egyre jobban összeáll, melynek eredménye, hogy az utóbbi három meccsen a tíz rúgott gólra egyet sem kaptunk. A most elért eredményekből nagy következtetetéseket nem kell levonni, hiszen folyamatos, hosszantartó munkára van szükség ahhoz, hogy az eredményesség tovább folytatódjon. A közösség nagyszerű, és bízunk abban, hogy ez további győzelmekkel párosul, melyhez szurkolóink támogatására is számítunk.

Békéscsaba - Dunaújváros PASE 0-4 (0-1)

Békéscsaba FC

Baráth Bence – Vozár Dávid, Takács János Dávid, Kmetykó Kevin, Szajkó Dévald Márk, Beszterczei Attila, Kálmán Szilárd, Mácsai László (Konyecsnyi Zoltán a 73. percben), Kun László Dávid, Oláh László Dávid (Bozó András az 58. percben), Bozsó Milán. Vezetőedző: Szenti Zoltán

Dunaújváros PASE

Vaszócsik Viktor – Hajdók Gábor, Csendes Péter, Páles Tamás, Ablonczy Gerjén, Csehi Tamás, Dobos Áron (Kercsó Bence a 80. percben), Dorogi Renátó (Abért Bence Zsolt a 86. percben), Tóth Tibor, Blatt Pál, Király Bence (Hompót Dániel a 86. percben). Vezetőedző: Dobos Barna

Forrás: Dunaújváros Online - Szárszó Lajos
Fotók: Dunaújváros Online archívum