Dunaújváros Önkormányzat csapata

Önkormányzati siker!

Oszd meg másokkal!
Mikulás-napi jótékonysági akció és nagyszerű dunaújvárosi szereplés a Magyar Önkormányzatok Foci Kupáján!

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség közös csapata remekül szerepelt az ország legnagyobb településeit képviselő önkormányzati amatőr csapatok kispályás focitornáján. A benevezettek magas létszáma miatt, Mikulás napján először a nyugati országrész „válogatottjai” mérkőztek meg egymással, aztán jövő márciusban a keleti „oldal” csapatai következnek. Az eseménysorozat fővédnöki tisztét Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára töltötte be. Az eseményhez kapcsolódóan Mikulás-nap alkalmából jótékonysági akcióra is sor került, amelynek keretében a tornán résztvevő önkormányzatok ajándékcsomagjait adták át az „Őrzők Közhasznú Alapítvány a Tűzoltó utcai Daganatos és Leukémiás Gyermekekért” számára, így a dunaújvárosiak is nagy csomagokkal érkeztek, melyek telis-teli voltak játékokkal, ajándékokkal.

Cserni Béla adomány

A december 6-i tornán – melyre a Vasas SC minden igényt kielégítő sportközpontjában került sor – 24 település képviseltette magát amatőr focistáival. Ezek között találhatóak voltak nagyvárosok, mint például Győr, Székesfehérvár, Sopron és Szombathely, de kisebbek is, ahogy Bicske, Százhalombatta vagy éppen Budaörs, és ott volt három „nyugat-budapesti” kerület is a sátorral fedett műfüves pályán. A csapatokat négy csoportba osztották, ahol hat-hat gárda küzdött meg a továbbjutást jelentő első két helyezésért. A mieink először Körmenddel találkoztak és remek játékkal mutatkoztak be, ugyanis Somogyi Jenő két góljával, valamint Szabó Gergő találatával 3:0-ra megnyerték a mérkőzést. A folytatásban a szomszédvár, Székesfehérvár következett, akiket szintén 3:0-ra sikerült legyőznünk. Ezúttal Szabó Ákos volt kétszer eredményes, és Somogyi Jenő talált be ismét. A harmadik találkozón az igen erős játékerőt képviselő Várpalota várt ránk, akik hozzánk hasonlóan két győzelemmel álltak a mérkőzés előtt. Nagyszerű, a végletekig kiélezett küzdelemben Vaskó József góljával 1:0 arányban mi bizonyultunk jobbnak, így ekkor már jó esélyünk volt a továbbjutásra.

DMJV foci kupa

A Budapest Főváros néven induló nagyszerű gárda nézett velünk farkasszemet a negyedik találkozónkon, akiknek ekkor még szintén volt matematikai esélyük a továbblépésre. Szerencsére nem remegtek meg az újvárosi lábak és újra győzelemnek örülhettünk (2:1) – gólszerzőink: Németh Gábor és Somogyi Jenő. A csoport döntője következett, amit ekkor már a torna egész ideje alatt harsogó hangosbemondó is „népszerűsített”. Két veretlen csapat találkozott ekkor, a Dunaújváros és a Százhalombatta. A csoportgyőzelem azért volt fontos, mert a csoport első helyezettje egy lényegesen „könnyebb” ágra kerülhetett, míg a másodiknak a verhetetlennek tűnő Paks és a volt válogatott játékosokkal teletűzdelt abszolút favorit Győr csapatával kellett megmérkőznie. A gyors számolgatást követően úgy gondoltuk, hogy a döntetlen nekünk kedvez majd, így férfias, kemény küzdelemben 2:2-es döntetlent értünk el a Battaiak ellen (a gólokat Szabó Gergő és Vaskó József szerezték), azonban meglepetésünkre kiderült, hogy ha csak egyetlen találattal is, mégis ők végeztek az első helyen. Bosszankodni és rágódni a dolgon nem igazán volt időnk, mert a 3-as számú pályán a Paksiak már intenzíven melegítettek. Átvonultunk a mérkőzés helyszínére és hamarosan el is kezdődött a találkozó. A kezdeti paksi fölény a hajrára kiegyenlítődött, sőt néhány perccel a vége előtt jött a bombameglepetés, amikor Szabó Gergő nagyszerű lövése utat talált a Tolna megyeiek kapujába, és ez az egy találat végül a győzelmet jelentette számunkra, a több egykori NBI-es játékost is felvonultató atomvárosiak ellen.

DMJV foci kupa

Már a legjobb négy között voltunk, azonban a volt válogatott játékosokkal megerősített Győr, nagy nyugalommal és magabiztosan készülődött ellenünk, hiszen a másik negyeddöntőből a Szombathelyiek legyőzése után természetesen ők jutottak tovább. Ezen a találkozón a mérkőzés elején jött a szenzáció, ugyanis a 20. másodpercben Vaskó József hatalmas gólt ragasztott a győri kapuba, egy kicsit megingatva ellenfelünk győzelmi esélyeit. A találkozó további része elsősorban a győri támadásokról és nagyszerű Bíró László-védésekről szólt. Sajnos a szórványos kontráinkból nem tudtuk növelni az előnyünket, viszont a győriek az első félidő utolsó percében büntetőhöz jutottak. A hétmétereshez a 11-szeres válogatott Korsós Attila állt oda, azonban lövését remek vetődéssel hárította Bíró László. A fordulást követően sem változott a játék képe és ennek eredményeképp érkezett is a győri gól. (1:1) Többször azonban már nem zörrentek meg a hálók, így jöhettek a büntetőrúgások. Itt nekünk volt helyén a szívünk és Vaskó József, Szabó Szabolcs és Szabó Ákos értékesítette a hetest, miközben Bíró László két győri büntetőt megfogott, így 3:2-es összesítéssel a torna döntőjébe jutottunk!

A döntőben volt csoportellenfelünk, a Százhalombatta várt ránk és izgalmas nagy iramú mérkőzésen – az ekkora már egy kissé elfáradó csapatunkat – 2:1 arányban legyőzte.

DMJV és DLSZ siker

A szervezők a nézők és természetesen az ellenfeleink is elismerően nyilatkoztak a teljesítményünkről, és a hab az volt a tortán, amikor a legjobb kapusnak járó díjat a nyolc mérkőzésen mindösszesen hat gólt kapó és több büntetőt is hárító hálóőrünk, Bíró László kapta meg!

Összességében a Tóth Imre csapatvezető és Cserni Béla csapatkapitány által irányított alakulat 14 gólt lőtt, és hat gólt kapott a nyolc mérkőzésen. Ötször nyert a gárda, kettő alkalommal játszott döntetlent és mindössze egyszer hagyta el vesztesen a pályát.

Végezetül a csapatnévsor:

Cserni Béla (Csapatkapitány), Tóth Imre (Csapatvezető), Bíró László és Szommer Zoltán (Kapusok), Szabó Gergő, Szabó Ákos, Geráth László, Somogyi Jenő, Szabó Szabolcs, Vaskó József, Németh Gábor (Mezőnyjátékosok)

Gratulálunk a fiúknak!