Tóth Imre: A Városért, a Sportért!

Tóth Imre: A Városért, a Sportért!

Oszd meg másokkal!

A sport népszerűségére építenek

A Dunaújvárosi Labdarúgó szövetség minden jó kezdeményezés mellé áll!

Tóth Imre nevét valószínűleg sokan ismerik ebben a városban. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja, a DLSZ Társadalmi Felelősségi Bizottságának vezetője, a Carissa kispályás labdarúgócsapatának elnöke, „mellesleg” az ISD Dunaferr Zrt. dolgozója, ahol szintén vezet egy kispályás labdarúgócsapatot. Vele beszélgettünk.

Dunaferr Vasas

Honnan ez a szeretet a labdarúgás iránt, illetve azon belül is mi vezette a kispálya irányába?

- A sporthoz való kötödésem nagyon régi. Jószerivel, amióta járni tudok, focizok. 1979-ben, vagyis kilencéves koromban lettem igazolt játékos, még Ajkán kezdtem a pályafutásomat. De a kispályás fociba igazán a kilencvenes évek elején, Dunaújvárosban kapcsolódtam be. Amióta befejeztem a futballt, azóta vezetőként folytatom, öt éve vagyok a Carissa elnöke. Emellett a vasműben is létrehoztam egy csapatot.

Tóth Imre és Petrás Gábor DLSZ

A DLSZ elnökségi tagjaként miként látja a szervezet helyzetét a városi sportéletben?

-   Szerintem fontos a szerepünk. Például a kispályás labdarúgás nagyon lényeges része Dunaújváros sportjának, több ezer embert érint. A DLSZ minden olyan kezdeményezésben, ami a város sportéletének előmozdítását segíti, részt vesz.

Dunaújváros sportjának jövőjéről mi a véleménye?

- Az elmúlt években ismét jó irányt vett a város sportélete. A tervezett sportlétesítmény-fejlesztések befejezése után a profi és az amatőr sport is új erőre kaphat.

Tóth Imre

Önnek a legfontosabb feladata a társadalmi felelősségi bizottság vezetése. Nyugodtan mondhatjuk, a bizottság büszke lehet az eddigi tevékenységére…

-  Négy év alatt több mint tízmillió forintot tudtunk jótékony célokra felajánlani. A Carissa Kupa bevételeiből a városnak már vásároltunk két defibrillátort, segítettük a Jó Szolgálati Otthont, legutóbb a mentőszolgálat kapott tőlünk két infúziós pumpát, hogy csak néhány akciónkat említsek meg. Az Akarat Ereje Kupa pedig mindig Szathmári Ádámról „szól”, de Pecsét Istvánról (két súlyos beteg - a szerk.) sem feledkezünk el.  Azt szeretném kiemelni, hogy a sport és ezen belül a kispályás labdarúgás dunaújvárosi népszerűségét, tömegbázisát használjuk ki, és fordítjuk jó célokra.

Mi lesz a következő nagy durranása a DLSZ-nek és a Carissa SE-nek?

Természetesen mindig előállunk újabb és újabb elképzelésekkel akár egy-egy rendezvényt tekintve, vagy akár egy jótékony akció megszervezésekor, de sokszor jelentkezünk olyan ötletekkel is, melyek segítik a közösségeket a csapatok előrelépését. Ezúttal a XVI. Carissa Kupára készülünk nagyszerű tervekkel. Jótékony akciónkkal most a dunaújvárosi Móra Ferenc Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménytanulóit, dolgozóit kívánjuk támogatni, amiben nagy segítségünkre lehet a "Zöld Sasok" labdarúgócsapata, mely egykori legendás ferencvárosi játékosokra épülve mágnesként vonzza ma is a közönséget. Vezetőikkel előrehaladott tárgyalásokat folytatunk arról, hogy a közelmúlt és az egy kicsit távolabbi időszak "nagy nevei", Nyilasi Tibor, Lisztes Krisztián, vagy éppen Détári Lajos pályára lépjenek a Dunaújváros Sportcsarnok parkettáján. Természetesen a XVI. Carissa Kupán még számos meglepetés és élmény várja majd a kilátogatókat, de erről majd később szolgálunk információkkal.