TOP 200 BUSINESS CUP 2012

Oszd meg másokkal!

Top 200 Business Cup Hungary 2012

A labdarúgás és az amatőr sport szeretetének hirdetése a TOP 200 BUSINESS CUP elnevezésű többfordulós kispályás labdarúgó torna, melynek fővédnöke dr. Csányi Sándor MLSZ-elnök. A nevezési díjjal minden csapat automatikusan támogatja az SOS Gyermekfalvak Magyarországi Alapítványát.

Top 200 Business Cup Csányi Sándor és Egervári Sándor

A küzdelmek a magyar labdarúgás hazai fellegvárában, az MLSZ Technikai Centrumában zajlanak, ott, ahol nemzeti válogatottunk is készül a megmérettetésekre. Csapatunk az ISD DUNAFERR ZRT-t képviselte a május 12-én megrendezésre kerülő csoportmérkőzések során.

A csoport küzdelmek célja a június 7-én megrendezendő döntőbe jutás. Gárdánk nagyon jól szerepelt, hiszen a hat csapatos csoportból, mind az öt ellenfelét legyőzve magabiztosan kvalifikálta magát a döntőbe. Érdekessége volt a csoportnak, hogy a MARKET ZRT csapatában több egykori fradi játékos (pl.: Wukovics László), és volt válogatott játékos (pl.: Szekeres Tamás) is pályára lépett.

ISD Dunaferr Csoportforduló Eredményei:

TOP 00 BUSINESS CUP 2012 - CSOPORTMÉRKŐZÉSEK
ISD DUNAFERR ZRT. 10 - 2 GRÁNIT BANK ZRT.
ISD DUNAFERR ZRT. 1 - 0 SZINTÉZIS ZRT.
ISD DUNAFERR ZRT. 4 - 2 MARKET ZRT.
ISD DUNAFERR ZRT. 4 - 0 KEMPINSKI HOTEL
ISD DUNAFERR ZRT. 5 - 0 FÖLDGÁZSZÁLLÍTÓ ZRT.

Gólkirályunk Somogyi Jenő volt, 9 góllal. Megdöntöttünk egy rekordot is, hiszen eddig a csoportmérkőzések legeredményesebb csapat 17 gólt rúgott. Mi pedig 24 (!) góllal terheltük meg csoportellenfeleink hálóját és mindössze 4-et kaptunk. Végezetül álljon itt csapatunk névsora:

Csoportkép:

ISD Dunaferr Csportkép Top 200 Business Cup

Álló sor:
Tóth Imre csapatvezető, Szabó Szabolcs, Vajda István, Zemankó Zoltán, Somogyi Jenő, Radványi Áron

Első sor:
Szurma Péter, Petrás Gábor, Huber Balázs, Tonka Péter Reméljük a folytatás is hasonlóan jól fog sikerülni júniusban.

Várkonyi Zsolt PR főosztályvezető, ISD Dunaferr Zrt.

Várkonyi Zsolt PR főosztályvezető ISD Dunaferr ZrtA Figyelő TOP 200 Business Cup különleges és egyedi alkalom arra, hogy Magyarország legnagyobb árbevételű cégei ne csak az üzleti életben, hanem a sportban is megmutathassák tudásukat. Külön köszönet az ötletgazdáknak, akik ezt kitalálták és lebonyolították.
Csapatunk szervezésében Furják László és Tóth Imre kollégáink vettek részt, akik jól ismerik azokat a fiatalokat, játékosokat, akik eredményesen szerepeltek a legutóbbi selejtező tornán, utcahosszal megnyerve csoportjukat, ezzel bejutva a június 7-i döntőbe.
Számomra különleges élmény volt ez az összetartás, az a jó hangulat, és nem utolsósorban az, hogy első alkalommal ilyen kiválóan összeszokott, eredményes játékot produkáltak. A torna főszervezői is elmondták nekem, látva csapatunk játékát és eredményességét, hogy a Dunaferr csapata az egyik esélyessé lépett elő a teljes torna végső kimenetelét tekintve.
Nagyon jól éreztem magam a csapattal, s köszönöm valamennyi játékos és közreműködő önzetlen munkáját. Persze nem jöhetett volna mindez létre anélkül, ha az ISD Dunaferr Zrt. nem áll ezen kezdeményezés mellé.

Tóth Imre Csapatvezető nyilatkozata

Tóth Imre Csapatvezető ISD DunaferrIgaz, hogy még csak a csoportmérkőzéseken vagyunk túl (a döntők június 07-én lesznek), de kijelenthetjük, hogy emlékezeteset alkottunk! Valamennyi csoporttalálkozónkat (számszerűen: 5-öt) megnyertük és már maga Mészöly Kálmán is a Kupa egyik várományosaként említette a csapatunkat. Természetesen ezért még nagyon sokat kell tennünk, hiszen igen jó csapatok várnak ránk a döntőben, akik szintén szeretnék megnyerni a trófeát. Azt megígérhetem, hogy mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy sikeresen vívjuk meg a hátralévő találkozóinkat és megpróbálunk a dobogó valamelyik fokára fellépni, ezzel is öregbítve Dunaújváros és a Dunaferr "sportos" hírnevét!

Somogyi Jenő nyilatkozata

Somogyi Jenő ISD DunaferrNagy megtiszteltetés volt számomra, hogy bekerültem abba 10 fős keretbe, mely a tulajdonképpen "vasműs válogatottnak" is tekinthető és részt vehettem ezen a színvonalas tornán. Eredményességünk titka az volt, hogy Tóth Imre csapatvezető rendkívül jól összerakta a keretet és annak ellenére, hogy ilyen felállásban még sohasem játszottunk együtt, nagyon hamar összekovácsolódtunk és mindenki remekül tette a dolgát.

Zemankó Zoltán nyilatkozata

Zemenkó Zoltán ISD DunaferrAz elmúlt hétvégén a Magyar Labdarúgó Szövetség jóvoltából egy rendkívül jól szervezett kispályás labdarúgó tornán vehettem részt az ISD Dunaferr Zrt csapatával. Az elmúlt évek alatt rengeteg tornán megfordultam, de ilyen profi körülményekkel nagyon kevés helyen találkoztam, mint ezen a kupán.
A pályákról, a szervezéséről, a játékvezetésről csupa jót tudok csak mondani. Külön örülök, hogy csapatunk rendkívül összeszedett játékot mutatva, több kitűnő csapaton túllépve, egy emberként küzdve teljesítette a kitűzött elvárást és bejutott az országos döntőbe, öregbítve ezzel a dunaújvárosi foci és az ISD Dunaferr Zrt hírnevét. Természetesen a célok nem változtak, szeretnék dobogóra állni a június 7-én megrendezésre kerülő döntőben.
Köszönetet szeretnék mondani a csapat nevében Tóth Imre csapatvezetőnek, Várkonyi Zsolt Úrnak valamint a vállalat vezetésének, hogy lehetőséget biztosítottak arra, hogy megmutassuk igenis vannak még kiváló labdarúgók városunkban.

Zemankó Zoltán
Dunaferr Szakközép- és Szakiskola oktatási igazgatóhelyettes

Petrás Gábor nyilatkozata

Petrás Gábor ISD POWER KftNagy megtiszteltetés, hogy beválogattak az induló a csapatba és, hogy képviselhetem a céget a városon kívül is. A teleki sportközpont egy igazi európai szintű sportlétesítmény, amely méltó a rendezvény megrendezéséhez. Fantasztikus volt belépni az előcsarnokba és látni, hogy milyen körülmények között is készül a Magyar válogatott. Ezen a napon Mi a Dunaferr Zrt. válogatottja voltunk és megérdemelten jutottunk be a júniusi fináléba, ami csapategységünknek és a szakmai stábnak volt köszönhető.
Azt a támogatást, amit a cégtől kapunk szeretnénk viszonozni és ezért minden meg fogunk tenni, hogy győzelemre vigyük Dunaújváros nevét és a Dunaferr cégcsoportot.

Petrás Gábor ISD POWER Kft.

Top200 Business Cup Telki 2012

FOLYTATÁS: NAGY SIKER TELKIBEN A FOCI KUPA FINÁLÉN

Az ISD Dunaferr Zrt. valamint Dunaújváros és a dunaújvárosi kispályás labdarúgás nagy sikerével fejeződött be a TOP 200 Business Cup elnevezésű országos labdarúgó futball torna. Az ISD Dunaferr Zrt. csapata a 100 csapatot felvonultató küzdelemsorozatban a csoportmérkőzéseket követően bejutott a június 7-én megrendezésre kerülő döntőbe.

A június 7-i Top200 Business Cup döntő mezőnye

OTP BANK Nyrt.  BDO Magyarország Hungrana Kft.
SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. Fővárosi Vízművek Zrt. Magyar Posta Zrt. - Dunántúl
Magyar Posta Zrt. Kelet- Magyarország Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Sportegyesület Coca-Cola HBC Magyarország Kft.
CitiBank CBA Invitel
A-HÍD Zrt. ISD DUNAFERR Zrt. Raiffeisen Bank Zrt.
Pauker Holding McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft. Masterplast Nyrt.
Pricewaterhouse Coopers Magyarország Kft. Alcufer FHB Bank
Magyar Labdarúgó Szövetség Budapesti Értéktőzsde Erste Bank
Máv Zrt. I. Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Epcos Elektronikai Alkatrész Kft.

Az ISD Dunaferr Zrt. csapat csoportméközései

A döntőkre 27 csapat maradt állva, akiket 6 csoportra osztva indítottak harcba a szervezők. A Dunaferr gárdája nem volt könnyű helyzetben, hiszen az ellenfelek ugyanúgy csoportgyőztesekként érkeztek és néztek farkasszemet a dunaújvárosiakkal. Ennek megfelelően szikrázóan kemény mérkőzések voltak már a négyes csoportban is. A Dunaferr ellenfelei ekkor a Hungrana Kft., a CitiBank valamint a PricewaterhouseCoopers Magyarország Kft. Voltak. A csoportból egy döntetlennel és két győzelemmel verekedte be magát a legjobb 12 közé a dunaújvárosi alakulat.

TOP200 BUSINESS CUP 2012 - "A CSOPORT" CSOPORTMÉRKŐZÉSEK
ISD DUNAFERR ZRT. 2 - 0 HUNGRANA KFT. 
ISD DUNAFERR ZRT. 0 - 0 PRICEWATERHOUSECOOPERS KFT
ISD DUNAFERR ZRT. 3 - 0 CITIBANK

Középcsoportban az ISD Dunaffer Zrt. foci csapata

2. helyezett ISD Dunaferr Zrt csapataA 12 továbbjutott csapatot Hevesi Tamás énekes, az MLSZ edzője sorsolta egymás mellé, négy háromcsapatos csoportba. Innen már csak a csoportját megnyerő csapat juthatott tovább. A Dunaferr ellenfelei az Epcos Elektronikai Alkatrész Kft. Valamint a Magyar Posta Zrt. Dunántúl csapatai voltak. Ezt a hármas csoportot hatalmas izgalmak közepette nyerte meg a Dunaferr és készülődhetett a négyes döntőre.

TOP200 BUSINESS CUP 2012 - "A KÖZÉPCSOPORT" CSOPORTMÉRKŐZÉSEK
ISD DUNAFERR ZRT. 0 - 0 EPCOS KFT.
ISD DUNAFERR ZRT. 4 - 0 MAGYAR POSTA ZRT. DUNÁNTÚL

Útban a döntőbe az ISD Dunaferr Zrt. csapata

2. helyezett ISD Dunaferr Zrt játékosokA legjobb négy csapat az Alcufer Kft, a CBA, az ISD Dunaferr Zrt. és a Raiffeisen Bank Zrt. csapataiból állt össze, és mint később kiderült, a gárdák hasonló játékerőt képviseltek, igazából a jobb koncentráció, az akarat és sok apró nüánsz döntött a négy kiváló csapat között. A döntőbe jutásban az Alcufer csapata próbálta megakadályozni a dunaújvárosiakat, azonban a kemény férfias küzdelemben kialakuló gól nélküli döntetlent követő büntetőpárbajban alulmaradtak, így bejutott a Dunaferr a torna döntőjébe. 

TOP200 BUSINESS CUP 2012 - "ELŐDÖNTŐ No1" MÉRKŐZÉS
ISD DUNAFERR ZRT. 0 - 0
BÜNTETŐPÁRBAJ
2 - 1 
ALCUFER KFT.

Top200 Business Cup döntője és a végeredmény

2. helyezett ISD Dunaferr ZrtA TOP 200 döntőjébe tehát az egyik ágon az ISD Dunaferr Zrt. verekedte be magát, míg a másik résztvevő a CBA alakulata volt. Érdekes volt felfedezni, hogy a CBA csapatában Löw Zsolt (aki nem olyan régen még a Bundesligában vitézkedett), vagy éppen az Újpesti Szanyó Károly készülődött a mérkőzésre, nem beszélve a CBA többi játékosáról, hiszen felvonultattak több futsal válogatott labdarúgót is (pl.: Bita László).

A körülmények ellenére az újvárosiak nem ijedtek meg a gyanúsan összeválogatott csapattól és a sok néző nagy örömére fegyelmezett érett játékot produkálva döntetlenre végeztek a csodacsapat ellen, sőt több olyan pillanata is volt a találkozónak, amikor megnyerhették volna a mérkőzést. Hozzá kell tenni sportszerűen azonban azt is, hogy a dunaújvárosi kapu előtt is maradt ki néhány helyzet, így elmondhatjuk, hogy igazságos volt az egál. Következhettek a büntetőrúgások. Az első két pár nem hibázott (2:2), így a harmadik párra maradt a döntés. A CBA értékesítette a hetest, az újvárosiak kihagyták így az ezüstérem jutott a csapatnak, ami természetesen óriási sportsiker és hatalmas bravúr.

TOP200 BUSINESS CUP 2012 - DÖNTŐ MÉRKŐZÉS
ISD DUNAFERR ZRT. 0 - 0
BÜNTETŐPÁRBAJ
2 - 3 
CBA

Összességében kijelenthetjük, hogy a Dunaferr csapata megmutatta, hogy munka mellett is lehet magas színvonalon és kitűnően teljesíteni. Nagyon jó érzés volt látni, ahogy a csapat hajtott küzdött céljaiért, egy pillanatig sem feledve azt, hogy a Dunaferrt és a várost képviselik. Gratulálunk!

Dunaferr Zrt. csapata Top200 Business Cup

HELYEZÉS TOP200 BUSINESS CUP 2012 VÉGEREDMÉNY
I. CBA
II. ISD DUNAFERR ZRT.
III. RAIFFEISEN BANK ZRT.
IV. ALCUFER KFT. 

Várkonyi Zsolt PR főosztályvezető ISD Dunaferr Zrt.

Várkonyi Zsolt PR főosztályvezető ISD Dunaferr Zrt.Egyedülálló sportsiker ez, hiszen a szabályok adta lehetőségeken belül gyakorlatilag egy kispályás Dunaferr válogatottként, igazi csapatként érték el veretlenül ezt a nagyszerű eredményt. Mindez az összetartás, az egymásért való küzdelem diadala is egyben.
Csak gratulálni tudok a fiúknak, hiszen ezzel a csapatszellemmel és nem utolsó sorban a 2. helyezéssel a vállalat és Dunaújváros jó hírét vitték az országban.

Sokan a tizenkét évvel ezelőtti bajnokcsapattal vontak párhuzamot,amely persze túlzás ugyan, de a szellemisége hasonló volt azéval. A vállalat vezetése is tud már erről a győzelemmel felérő második helyről és biztos vagyok abban, hogy egy találkozó a csapat tagjaival lehetőséget biztosít majd a személyes köszönetnyilvánításra is.

Huber Balázs a csapat egyik gólfelelőse

ISD Dunaferr Zrt Huber BalázsNagyon jól éreztem magam a torna mindkét játéknapján. Csapatunkról, csapatvezetőinkről csak jókat tudok mondani és az elért eredménynek is nagyon örülök. Kis hiányérzetem azért van, hiszen az első hely megszerzése is csak egy hajszálon múlott, de azt gondolom, hogy az ezüstérem is óriási eredmény ismerve a mezőnyt, az ellenfeleket.
Ezúton is szeretném megköszönni a Dunaferr vezetőinek és a csapat sikerében tevékenyen részt vállalóknak, hogy munkájukkal hozzájárultak ehhez az eredményhez. Jövőre, ha ismét lesz lehetőségünk szerepelni ezen a tornán, megpróbálunk egy fokkal feljebb lépni a dobogón.

Tóth Imre a csapat vezetője

ISD Dunaferr Zrt. Tóth Imre CsapatvezetőEzúton is szeretném megköszönni az ISD Dunaferr vezetőinek, hogy részt vehettünk ezen a tornán. Ugyanakkor külön köszönet jár Várkonyi Zsolt Úrnak, a precíz minden részletre kiterjedő szervező munkájáért, valamint a csapat mellett dolgozó stábnak. Azt gondolom, hogy méltóképpen képviseltük az ISD Dunaferr Zrt-t, valamint Dunaújvárost ezen a rendkívül nívós rendezvényen.
Hátborzongató volt, hogy mérkőzéseinket olyan személyiségek követték figyelemmel a pályák mellett - gondolok itt Puhl Sándorra, Mészöly Kálmánra vagy éppen az olimpiai bajnok Dunai II. Antalra (hogy csak néhányukat említsek) – akiket egykoron (sőt még ma is) az egész világ megsüvegelt. A gratulációkat és a díjakat átvenni pedig - szintén tőlük - ugyancsak felemelő érzés volt.

A torna végén az ezüstérem mellé kapott hatalmas magyar zászló mögé felsorakozni a magyar foci fellegvárában pedig leírhatatlan élmény. Csapatunkról (még az ellenfelek is) csak elismerően nyilatkoztak, hiszen a teljesítményünk (12 mérkőzés, 9 győzelem, 3 döntetlen, 0 vereség - 33 rúgott és mindössze 4 (!) kapott gól), valamint a mutatott játékunk, méltán vívta ki a közvélemény szimpátiáját. Arról nem is beszélve, hogy a legjobb 27 csapat között, vagyis a döntőben még gólt sem tudtak elérni ellenünk aktuális ellenfeleink! Csodálatos eredmény, világszínvonalú körülmények, országos visszhang. Kell ennél több?

Bába Mihály a csapat sportmasszőre

ISD Dunaferr Zrt Bába Mihály sportmasszőrNagy örömömre szolgált, hogy ott lehettem ezen a nagyszerű rendezvényen. Nagyon jól volt összerakva a csapat és rendkívül szervezetten játszottunk. Azért is volt nagy élmény nekem, mert a régi időkre emlékeztetett, hiszen sokan tudják, hogy a kézilabda mellett a kispályás foci a szívem csücske, évtizedekig magam is játszottam és csapatot is vezettem annak idején. Így különösen jó érzés volt a fiúkkal lenni, főleg, hogy siker sem maradt el. Amennyiben csak egy kicsit is hozzá tudtam tenni munkámmal ehhez a nagyszerű eredményhez, akkor már megérte, hogy ott voltam.

Petrás Gábor a csapat játékosa

ISD POWER Kft Petrás GáborA kupa mellé, érmeket, a Magyar válogatott által dedikált labdát és zászlót kaptunk ajándékba, valamint jegyeket a Magyar válogatott hazai mérkőzésre, melyre együtt megyünk el a csapattal. Mindezek mellett a legnagyobb elismerést a cégtől, a cég vezetéstől, a munkatársaktól és a városi foci szerető barátainktól kaptunk, akik a nap során többször érdeklődtek és szorítottak nekünk és gratuláltak ennek a nagyszerű eredménynek, sikernek. Az eredményhirdetésen a dobogó második fokán állva, lettünk erkölcsi győztesei ennek a nagyszerű tornának! Köszönjük mindenkinek aki szurkolt értünk! 

Az ezüstérmes ISD Dunaferr kispályás foci csapat

Radványi Áron, Huber Balázs, Petrás Gábor, Somogyi Jenő, Vajda István, Szurma Péter, Kőkuti Tamás, Tonka Péter, Szabó Szabolcs, Zemankó Zoltán

A segítő stábtagok:

Tóth Imre csapatvezető, Várkonyi Zsolt Kommunikációs vezető, Furják László technikai vezető, Bába Mihály gyúró, Szirmai György, Vass tamás, Bak Tibor, Tonka Pál, Sály Béla, Gál Éva, Tóth Edit

Támogató szervezetek

FŐTÁMOGATÓ TÁMOGATÓ

ISD DUNAFERR ZRT.

ISD DUNAFERR ZRT.

WWW.SZENDVICS.COM

WWW.SZENDVICS.COM

A Top 200 Business Cup hivatalos weblapján további aktuális információt kaphat a vállalati futballtrona és jótékonyásgi est eredményéről: www.business-cup.hu