DLSZ szervezeti felépítés 2019

Tisztújító közgyűlés DLSZ 2019

Oszd meg másokkal!

TEVÉKENY ÉS SIKERES NÉGY ESZTENDŐ UTÁN VAN A DLSZ 2019. 04. 10.

Tisztújítást tartott a labdarúgó-szövetség: Szerdán a Campus étterem különtermében tartotta elnökségi ülését, és vezetőségválasztó közgyűlését a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség. A napirend első pontjaként először Kalácska András elnök számolt be a DLSZ elmúlt négy esztendő tevékenységéről, majd a bizottságok elnökei, és végül Petrás Gábor főtitkár értékelte az elmúlt időszakot. 

Ezekből a beszámolókból kiderült, hogy az elmúlt négy év alatt több mint százötven kupát, őszi-tavaszi, nyári és téli bajnokságot szerveztek a kispályás labdarúgócsapatok számára. Ezeken a rendezvényeken évente csaknem ötezer játékos lépett pályára. Jelenleg ötven­nyolc együttes szerepel a különböző bajnokságban, továbbá hatvannyolc csapat vesz részt a gyermek és ifjúsági bizottság szervezésében az Ovi Foci, a Suli Foci és a Centrum kupa sorozatain, vagyis összesen százhuszonhat csapat sportol a DLSZ különböző rendezvényein. Új elemként indult el a szuperkupa, amely igazi presztízscsatákat hozott az elmúlt években. A futsalbajnokság elindítása is látványos lépésnek bizonyult, amelynek idén volt igazán látható az eredménye.

DLSZ elnökség Petrás Gábor Főtitkár, Hingyi László és Tóth Imre DLSZ elnökségi tagok

Továbbra is Petrás Gábor (b) lesz a főtitkár, Hingyi László és Tóth Imre pedig elnökségi tag Fotó: DLSZ/Ihász Martin

Kiemelt feladat volt a DLSZ Aréna, valamint a hozzá vezető lépcsősor felújítása. Jelentős lépés volt a Magyar Labdarúgó Szövetség adatbázisába való bekerülés, annak mintaszerű és példaértékű kezelése, amit Kovács József végez. A sport mellett fontos a karitatív tevékenység is a DLSZ számára. A Carissa Kupa vagy éppen az Akarat Ereje kupa által az elmúlt négy évben több mint tízmillió forinttal segítették a helyi intézményeket, rászorultakat. Ezenkívül folyamatosan támogatják a városi iskolákat sporteszközökkel. Több innovációs feladatot is sikerült megvalósítani azért, hogy egy olyan szövetség működjön Dunaújvárosban, ami nemcsak és kimondottan a kispályás labdarúgó-bajnokságról, vagy éppen aktuális kupákról szól, hanem egy erős egységről is.

DLSZ szavazás közgyűlés

Ezután a jelölő bizottság ismertette az 58 szavazásra jogosult által leadott személyek listáját. Kiderült, egy csapat határidőn túl adta le a jelölő lapot, amely így érvénytelen lett. A regnáló elnök, Kalácska András mellett még Tapaszi József kapott egy jelölést. A közgyűlés nyílt szavazással egyhangúlag Kalácska Andrásnak szavazott bizalmat. A főtitkári pozícióra csak Petrás Gábor kapott jelölést, így az ő esetében formalitás volt a szavazás. A kilenc elnökségi tag pozíciójára tíz jelölés érkezett. A meglévő tagok mellett Karmacsi Tamás is kapott jelölést. A titkos szavazást követően ebből a körből Strausz Tamás került ki.

A következő négy év összetétele

Az előttünk álló négy esztendőben a következő összetételben dolgozik majd a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség.

Kalácska András DLSZ elnök

Elnök: Kalácska András Főtitkár: Petrás Gábor Elnökségi tagok: Fekete Mihály, Futó János, Hingyi László, Karmacsi Tamás, Mészáros István, Márton László, Tóth Imre, Vigh György, Viszokai László. A különböző bizottságok elnökei a beszámolójukat követően jelezték, hogy hasonló összetételben vállalnák a további munkát, így valószínű, hogy ezeken a területeken sem lesz számottevő változás.

DLSZ Szervezeti felépítése