Szuperkupa 2018 Dunaújváros

Szuperkupa 2018 Dunaújváros

Esemény ideje: 
2018. augusztus 27. hétfő 19:30
Oszd meg másokkal!

Karmacsi Autó FC nyerte a 2018-as Szuperkupát!

Sorozatban harmadik alkalommal nyerte meg a kispályás labdarúgók Szuperkupáját a Karmacsi Autó együttese, miután a hétfő esti fináléban 2-1-re legyőzte a Dunabiztos Micro csapatát.

Mint azt az elmúlt években megszokhattuk, idén is megrendezte a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a kispályás labdarúgók Szuperkupáját, melyen ezúttal az Acerbis Osztály legutóbbi győztese, a Karmacsi Autó együttese, valamint a Dunaújváros Kupa első helyezettje, a Dunabiztos Micro mérte össze erejét egymással.

A találkozó esélyesének a legutóbbi két Szuperkupát megnyerő Karmacsi volt, ugyanakkor teljesen biztosra sem mehetett a címvédő, mert a tavalyi szezonban is sikerült egyszer megnehezítenie a dolgát tegnapi ellenfelének. A vidámparki műfüves pályán megrendezett mérkőzés ezúttal is óriási küzdelmet hozott, s az első félidőben sikerült is meglepnie a favoritot a Dunaújvárosi Kupa idei győztesének, hiszen Schőn Róbert 13. percben szerzett találatának, illetve jó védekezésének köszönhetően a Dunabiztos vonulhatott egygólos fórral a pihenőre.

Szuperkupa Dunaújváros 2018

A fordulást követően szűk négy perc kellett ahhoz, hogy Aradi Csaba találatával egalizáljon a Karmacsi, ám a folytatásban sokáig csak helyzetig jutottak a felek, így a hajráig nem lehetett megtippelni sem biztosan, hogy ki nyeri a Szuperkupa idei kiírását. A 38. percben azonban Kuti András a címvédőt juttatta vezetéshez, s mivel a minimális előnyt a folytatásban is meg tudta tartani az Acerbis Osztály bajnoka, így sorozatban harmadik alkalommal örülhetett a Szuperkupa megnyerésének.

Éliás Zsolt csapatvezető (Karmacsi Autó FC.): Egy végletekig kiélezett, izgalmas mérkőzésen sikerült elhódítania csapatomnak az idei Szuperkupát! Ahogy vártuk, ellenfelünk szervezetten, nagyon jól játszott, ami növeli sikerünk értékét. Ez a mérkőzés nagyszerű felvezetése volt a közelgő bajnoki évadnak, ami izgalmasnak ígérkezik! Köszönjük a Corso étterem támogatását!

Aradi Csaba Kamracsi Autó FC

Aradi Csaba (Karmacsi Autó FC.): A bajnoki arany után örülök, hogy sikerült újra elhódítanunk a Szuperkupát is. A Dunabiztos-Micro csapatával többnyire szoros mérkőzéseket szoktunk játszani. Ezúttal hátrányból tudtunk fordítani és végül megnyertük a mérkőzést. Gratulálok ellenfelünknek a mai teljesítményükhöz. Mi remek (baráti) társaságot alkotunk évek óta, és ez is lehet a sorozatos sikerek kulcsa. A következő idényben szeretnénk a bajnoki címünket is megvédeni. Köszönjük támogatónknak, Karmacsi Tamásnak és vezetőnknek, Éliàs Zsoltnak akik nélkül ez nem valósulhatna meg.

Dunabiztos Micro

Hruby Tamás (Dunabiztos-Micro) kapusa: Vártam, vártuk ezt a meccset nagyon, mert a Karmacsival általában 2 típusú meccset játszunk - vagy nagyon kikapunk, vagy éppen 1-2 góllal. Szerettünk volna a szérián javítani, mindenki komolyan vette a találkozót, de ezzel amúgy sem szokott gond lenni mert máskülönben nem lehettünk volna itt. Az első félidőben sokszor mezőnyfölényben játszott az ellenfél, de úgy gondolom sikerült megszerveznünk a védekezést, középen nem engedtük a felpasszokat, ha mégis mögénk kerültek, a hosszún érkező támadó mellett mindig volt egy védőnk. Az első félidőben ennek köszönhetően fordulhattunk egy gólos előnnyel, na meg persze annak köszönhetően, hogy lőttünk egy látványos gólt egy szépen felépített támadás végén. A második félidőben is próbáltuk folytatni azt amit  az első félidőben játszottunk, és úgy gondolom ez a része a játékunknak a meccs végéig működött. Amiben jobbnak éreztem a Karmacsit, az volt, hogy játékban színesebb tárházzal rendelkeznek, rutinosabbak, mindig tudnak újat húzni, akár egyéni akár csapat szinten. Az első góljukat is egy ilyen rutinos megmozdulás után szerezték, ami miatt bosszús is vagyok, mert a szünetben direkt kitértünk arra a játékszituációra amiből a gólt kaptuk. Ami minket dicsér, hogy a Karmacsinak tényleg elő kellett venni ezeket a játékelemeket is ahhoz, hogy a végén 2-1-re nyerni tudjanak. Büszke vagyok a csapatra, mert szépen küzdöttünk. Az ellenfél ennyivel jobb nálunk, megérdenelten nyerték meg a meccset és a Szuperkupát, ezúton is gratulálok nekik. A DLSZ-nek is szeretném megköszönni, hogy biztosította a játéklehetőséget, közvetlen a bajnoki rajt előtt, amit jó ötletnek tartok. Szerintem a kilátogató nézők is egy élménydús meccset láthattak és nem maradt senkiben hiányérzet. Remélem jövőre ismét részt tudunk venni a döntőben, az egyik vágyunk egy bajnoki arany, a másik pedig egy bajnoki arany és a kupa elsőség, de ez talán a merészebb.

Karmacsi Autó FC

V. SZUPEKUPA DUNAÚJVÁROS 2018
2018. AUGUSZTUS 27. HÉTFŐ 19.30 ÓRA VIDÁMPARKI SPORTPÁLYA

KARMACSI AUTÓ FC 

2 - 1

 DUNABIZTOS-MICRO

KUTI ANDRÁS, ARADI CSABA  GÓLSZERZŐK  SCHÖN RÓBERT
A MÉRKŐZÉS LEGJOBB JÁTÉKOSA:   ARADI CSABA (KARMACSI AUTÓ FC)

Karmacsi Autó – Dunabiztos-Micro

Sok szeretettel meghívunk minden labdarúgás kedvelő sportszeretőt az ötödik alkalommal kiírt Dunaújvárosi Szuperkupa mérkőzésre, mely 2018. augusztus 27-én hétfőn, 19.30-kor kerül megrendezésre a Vidámparki kis műfüves pályán. Idén is két nagyszerű csapat között dől el a kupa sorsa. A 2017/2018-as Markó Lajos Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság aranyérmese, a Karmacsi Autó FC mérkőzik meg, a XVI. Dunaújváros Kupa győztes gárdájával, a Dunabiztos-Micro együttesével.

Eddigi Szuperkupa győztes csapatok:

  • 2014. Dunaferr Vasas
  • 2015. Dunaferr Vasas
  • 2016. Karmacsi Autó FC
  • 2017. Karmacsi Autó FC

A sportrendezvény szervezője: Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség

Támogatója: Corso Étterem, Dunaújváros

Corso Étterm Dunaújváros

Kalácska András elnök (DLSZ): Nyugodtan kijelenthető, hogy nagyszerű kezdeményezés volt annak idején a Szuperkupa mérkőzés kiírása, hiszen igazi presztízs csata a kupagyőztes és a bajnok mérkőzése a Szuperkupáért. Én magam is izgatottan várom minden évben, hogy melyik sorozat győztese tudja magasba emelni a mérkőzés végén a vándorserleget és gyűjti be a 2018/2019-es szezon első trófeáját. Sportszerű mérkőzést és sok sikert kívánok mindkét csapatnak! 

Éliás Zsolt csapatvezető (Karmacsi Autó FC.): Örülünk, hogy újra szerepelhetünk a Szuperkupa döntőjében, mert ez azt jelenti, hogy tavaly jól teljesítettünk! Jól ismerjük ellenfelünket, mindig nagy csatára kényszerítenek bennünket. Biztos vagyok abban, hogy ez most is így lesz, de természetesen győzni szeretnénk! Remélem sok szurkoló megtekinti az összecsapást, annak ellenére, hogy szokatlan helyszínen lesz!

Schön Róbert csapatvezető (Dunabiztos-Micro): Nagyon örülünk, hogy a Dunaújváros Kupa megnyerésével lehetőségünk nyílik, hogy még a bajnokság kezdete előtt a város legjobb csapata ellen játszhassunk egy mérkőzést, ahol természetesen mindent megteszünk majd, hogy - talán meglepetést okozva - győzelemmel hagyjuk el a pályát. Tavaly a Karmacsi csapata veretlenül nyerte meg a bajnokságot, mi pedig éppen, hogy lemaradtunk a második helyről. A nyári bajnokságot sikerült megnyernünk, de inkább a mozgás a felkészülés volt még a lényeg. 2 új igazolással sikerült erősítenünk a tavalyi keretünkön, így kíváncsian állunk a mérkőzés előtt! 

V. SZUPEKUPA DUNAÚJVÁROS 2018
2018. AUGUSZTUS 27. HÉTFŐ 19.30 ÓRA VIDÁMPARKI SPORTPÁLYA

KARMACSI AUTÓ FC 

2 - 1

 DUNABIZTOS-MICRO

KUTI ANDRÁS, ARADI CSABA  GÓLSZERZŐK  SCHÖN RÓBERT

Sok sikert kívánunk!

Letölthető dokumentum: 
CsatolmányMéret
PDF ikon dlsz-szuperkupa-versenykiirasa-2018.pdf367.55 KB