Kovács Zsolt

Kovács Zsolt nem tud sport nélkül élni

Oszd meg másokkal!

A Dunaújvárosi labdarúgó Szövetség portré rovatában, kéthetente bemutatjuk olvasóinknak, a szövetség életében megkerülhetetlen vezetőket, és természetesen a játékosokat is, hiszen nélkülük nem tudna működni a DLSZ. Ezúttal Kovács Zsolttal beszélgettünk, aki a dunaújvárosi River Plate csapatában szerepel. A csapat a 2015-2016-os szezonban a ZEUS osztály negyedik helyén végzett. Zsolt tehetséges fiatal, aki dunaújvárosiként szerepelt az amatőr U21-es kispályás labdarúgó Európa Bajnokságon Prágában, képviselve városunkat, valamint a dunaújvárosi amatőr kispályás labdarúgást. A megmérettetésen ezüstérmet szerzett.

A sportolás a mozgás szeretete nem egyedüli a családban, hiszen testvére Kovács Zsófia, a Dunaferr SE tornásza, aki magyar csapat legfiatalabb tagjaként részt vett a 31. nyári olimpián Rióban.

„Igazából nagyon büszkék vagyunk rá. Szenzációs volt ezt így átélni, már csak televízión keresztül is. Fenn maradtunk éjjel is, és vártuk, hogy végre ő következzen. Gondolom neki még hatalmasabb élmény ezt így megélni, és ott lenni az olimpián. Nem tudok mást mondani, tényleg szenzációs volt, már nagyon várjuk egyébként haza.”

Ha már sport és mozgás, Zsolt sem akar lemaradni testvérétől, és ha nem is az olimpiai szinten, de ő maga is sportol.

„Én a dunaújvárosi River Plateben játszom. Negyedikek lettünk a bajnokságban. Igazából lehetett volna ez jobb is, csak sok olyan találkozó volt, amikor nem voltunk meg, illetve nem úgy jöttünk össze, ahogy kellett volna. Ez most így sikerült, de nagyon bízom benne, hogy jövőre jobb lesz. Ez is egyébként a cél, hogy meglegyen a dobogó.” 

Kovács Zsolt a Markó Lajos Kispályás labdarúgó bajnokság mellett, több labdarúgó tornán szerepel, igaz nem a River Plate, hanem a MÉSZI-FRUCHT színeiben, ahol rendre kiváló eredményeket érnek el.

„Van egy csapatunk a kamion kupákra, az pedig a MÉSZI-FRUCHT. Velük azért járjuk az országot, folyamatosan megyünk pestre, illetve nyáron most a Balatonra is szinte minden hétvégén. Ott azért elég jó eredményeket érünk el. Valamint a DLSZ szervezésében megtartott kupákon is rendszeresen részt veszünk a csapattal. Ezek nagyon jó tornák, amelyeken hagyományosan jól szerepel az együttes.” 

A csapatsikerek mellett az egyéni elismerések sem kerülik el a labdarúgót. Kovács Zsolt ugyanis bekerült a teljesítettél a Magyar U21-es Kispályás Labdarúgó Válogatottba. A dunaújvárosi fiatal a nemzeti csapat tagjaként részt vett az amatőr U21-es kispályás labdarúgó Európa Bajnokságon Prágában, ahol ezüstérmet szerzett.

„Ez életem élménye volt. Mind a csapatok, mind a légkör, a szervezés, tényleg minden. Fantasztikus volt ott lenni és képviselni az országomat, és a várost is elmondhatatlan boldogsággal tölt el, még most is, amikor csak rá gondolok, és hát igazán remélem, hogy lesz még alkalmam magamra ölteni a címeres mezt, nagyon jó érzés.” 

Ahogyan arról már volt szó, a sport és a mozgás nem új keletű a családban, hiszen húga olimpikon. Kovács Zsolt kiemelte, el sem tudná képzelni a napjait sport nélkül.

„Számomra nagyon fontos az, hogy aktívan töltsem el a mindennapjaimat. teljesen mindegy hogy amatőr, vagy profi szinten. Biztosan van olyan, aki teljesen jól el van azzal, ha tv-t néz, ez ugyanis egyénfüggő szerintem. De én elképzelhetetlennek tartom azt, hogy ne mozogjak legalább heti 3-4-5 alkalommal. – 

Ebben sokat segít, hogy a DLSZ gyakorlatilag minden hónapban szervez valamiféle kispályás tornát – megmozgatva a városban élőket - túl az egyébként is futó bajnokságokon.

„Hát szerintem a szövetség munkája nélkül elképzelhetetlen, hogy így, ilyen formában, ennyire szervezetten és jól működjön a dunaújvárosi kispályás labdarúgás. Tényleg minden elismerésem nekik, gratulálok hozzá, és hát nagyon sok kitartást és erőt nekik ehhez a dologhoz, a későbbiekben is.”

Dunaújváros, 2016. augusztus 16.