Karmacsi Autó nyerte az Energott Ligát!

Oszd meg másokkal!

Energott Teremliga

A bajnoki szünetben megrendezett III. Energott Liga ismét lehetőséget nyújtott a csapatoknak, hogy a holt szezonban is tétmeccseket játszhassanak. Az I. osztály mérkőzéseit az Arany János Iskola tornacsarnokában bonyolították le. Sajnos a Dunaferr Iskola Villamos tagozatának tornaterme beázások miatt továbbra sem alkalmas versenyszerű sportolásra, így a II. osztály küzdelmei a tavalyi sikeres debütálás után, ezen a télen nem kerültek megrendezésre.

Energott Teremliga

 HELYEZÉS CSAPAT M GY D V RG KG P
1. KARMACSI AUTÓ 10 8 2 0 66 14 26
2. CSÖVESEK 10 8 1 1 67 37 25
3. DUNABIZTOS MICRO 10 7 1 2 37 22 22

A mezőnyt nyolc Zeus „1." osztályú csapat és a Campus „2." osztály négy meghatározó gárdája alkotta. A csapatoknak lehetősége nyílt tétmérkőzéseken szerepeltetni a bajnokságban kevesebbet játszó játékosait – akik itt bizonyíthattak – illetve beépíthették a téli időszakban igazolt új labdarúgókat. Ez legjobban talán a Karmacsi Autók csapatának sikerült. A fiatal, tehetséges játékosokra épülő alakulat veretlenül lett bajnok, mindössze a két dobogós csapatot nem sikerült legyőzniük. A második helyezett Csövesek gárdája több esetben létszámproblémával küzdött, ezért a remek játékoskeretük ellenére meg kellett elégedniük a második hellyel. A Dunabiztos-Micro csapata kihasználta, hogy a ZEUS osztály élcsapatai közül a Dunaferr Vasas és a Háromkirályok gárdája nem nevezett a teremligára, és így meggyőző teljesítménnyel, megérdemelten végzett a dobogón. Várakozások felett szerepelt még a Fejó Therm Kft. csapata, míg a Füredi Panzió '09 együttesének teljesítménye elmaradt a várakozásoktól. A Campus osztályú csapatok közül a Frankcity MÉ-SZI Frucht bizonyította, miért is áll magabiztosan a Campus osztály élén, hiszen a középmezőnyben sikerült végezniük. A másik három másod osztályú csapatnak voltak figyelemre méltó eredményei, de ezzel csak a tabella végére értek oda. Megtapasztalhatták mennyivel gyorsabb játékot játszanak a magasabb osztályban.

Összességében megállapítható, hogy a teremliga elérte célját. A csapatok és játékosok tétmeccseken tarthatták formában magukat, a kilátogató nézők többségében változatos, gólokban gazdag mérkőzéseket láthattak. A további előrelépéshez már csak az szükséges, hogy a benevezett csapatok mindegyike olyan komolyan vegye a mérkőzéseket, mint a bajnokságban, ahogy ezt a többség teszi.

Éliás Zsolt, a Karmacsi Autó FC vezetője:

Éliás Zsolt Karmacsi AutóMásodszor vettünk részt az Energott teremliga téli rendezvényen. Kimondottan azzal a céllal indultunk idén, hogy az újonnan igazolt játékosainkat sikerüljön beépíteni a csapatunkba, illetve minél többet tudjunk együtt játszani a holt idényben is. Idén kicsit felhígult a mezőny, kevesebb Zeus ligás csapat vállalta az indulást. Talán ennek is köszönhetően volt pár komoly különbséggel véget érő mérkőzés. Sajnos a végére pár csapat "elfogyott" és nem tudtak teljes létszámmal kiállni. Ezen változtatni kellene a jövőben. Ezzel együtt értékesnek tartom csapatom végső győzelmét, mert végig jól játszottunk. Külön köszönet Pulai Ferencnek, aki támogatta a sorozatot!

GÓLKIRÁLYOK
1. KŐVÁRI LÁSZLÓ KARMACSI AUTÓ 17 GÓL
2. CZÁR TIBOR CSÖVESEK 16 GÓL
3. SZALÁNCZI GERGŐ KARMACSI AUTÓ 15 GÓL