V. Strandfoci kupa Dunaújváros 2012

I. Szent István V. Strandfoci Kupa 2012

Oszd meg másokkal!

Tisztelt Csapatvezetők!

Először is engedjétek meg, hogy köszönetet mondjunk az augusztus 20.-ai ünnepség főrendezőjének és főtámogatójának Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának, hogy megrendezésre kerülhetett az V. Strandfoci kupa, melyre idén is 8 csapat nevezését fogadtuk el. Fontos megemlíteni, hogy a kulturális programok mellett a főrendező Önkormányzat nagy hangsúlyt fektet a sportprogramokra, hisz a sportolás közben mutatkozik meg a méltóság, a küzdeni tudás, a győzni akarás, amely igazi emberi értékeket hoz a felszínre. Mindezekkel az ünnepség fontos programjává nőtte ki magát a Strandfoci kupa, melyet ötödik éve bonyolítuk le a Szalki - sziget homokos pályáján.

A nevezett nyolc csapatot két négyes csoportba sorsoltuk ki. Azt már lehetett látni, hogy a B csoportban igazi nagy csaták várhatóak a csoport első és második helyéért. Be is igazolódott, hisz 3 csapat is 6 ponttal zárta a B csoportot, és a versenykiírás szerint a tavalyi bajnok Frankcity csapata nem jutott be a legjobbak közé. A döntőbe jutásért nagy csatákat láthattunk, melynek eredményeképp a rutinos Gari Trans csapata és a fiatal River Plate csapata került be a döntőbe. A döntő mérkőzésre a lelátogatók szinte végig állták a pálya oldalvonalát és izgulták végig a döntő mérkőzést. A Gari Trans csapata szerezte meg a vezetést a döntőben, majd növelhette volna előnyét, de Éliás Zsolt büntetőt hibázott és így maradt az 1 - 0 félidei eredmény.

A második félidő is nagy csatát hozott, hol Katona Milánnak kellett nagyokat védeni, hol Gyalus Zoltánnak a Gari Trans csapat kapusának. A döntő mérkőzés vége előtt két perccel Éliás Zsoltot a büntető területen belül buktatták, amiért jogos büntető rúgás következett. A rutinos játékos győzelemhez vezethette volna csapatát, de ismét büntetőt hibázott, így továbbra is egy góllal vezettek a döntőben. Ahogy a futballban szokott lenni, az egyik oldalon kihagyott büntetők megbosszulták magukat és az utolsó percben a fiatal River Plate csapat gólt szerezve egalizálta a mérkőzést, és ezzel következtek a büntető rúgások.

A strandfoci szabályai szerint első hibáig rúgják a játékosok a büntetőt, ezért nagy volt a játékosokon a nyomás, a teher. A River Plate csapata kezdte meg a büntető rúgást, melyet értékesített, ezt követte a Gari Trans csapata és ők is magabiztosan rúgták be az első büntetőt. Felváltva hol kihagyták, hol értékesítették a büntető rúgásokat a csapatok.

Az utolsó párbajon a River Palte 3 - 2-re vezetve izgulta végig, hogy Éliás Zsolt, aki a döntőben kétszer büntetőt hibázott, vajon most berúgja-e, vagy harmadszor is kihagyja és ezzel a River Plate lesz az V. Strandfoci királya. Nagy izgalommal nézték végig a pálya széléről a szurkolók, ahogyan Zsolt nekifutott a büntetőnek és a kapu felé rúgta a labdát, de a nagyszerű napot kifogó Katona Milán eszén ismét nem tudott túljárni, ezért új strandfoci királyt avathatott a kupa. A győztes, a strandfoci királya idén a River Plate csapata lett Katona Milán vezérletével.

Összegzés:

Az V. Strandfoci kupa döntő mérkőzését közel 200-an izgulták végig, ami jelzi, hogy van érdeklődés a strandfoci iránt. A nagyszerű döntőn láthattunk pazar megmozdulásokat, akár említhetnénk Miklós István ollózásait vagy Katona Milán levegőben úszását a kapuban, ezek mind hozzá tartoznak a strandfocihoz. A látványos elemek mellett a szurkolók, a lelátogatók fantasztikus foci hangulatot teremtettek a pálya mellett. Az eredményhirdetést követően az új bajnok neve felkerült a vándorserlegre, amelyet egy teljes évig magánál tarthat és jövőre megvédheti a címét vagy új bajnokot avatunk, de ez legyen a jövő kérdése....

Gratulálunk minden játékosnak és díjazottnak! 

Dunaújváros, 2012. augusztus 21. DMJVÖ Munkacsoport

I. Szent István V. Strandfoci Kupa 2012 Dunaújváros

Dorogi Viktor River Plate csapatvezető:

Csapatunk első alkalommal vett részt az I. Szent István V. Strandfoci kupán, s bár nagyon erős csoportba kerültünk, de sikerült továbbjutnunk. Ezen az igazán erős csapatokból álló és színvonalas strandfoci kupán azért tudtuk megszerezni az első helyezést, mert fiatal és tehetséges csapat vagyunk és tudunk egymásért küzdeni, valamint a szerencse is mellettünk volt. Nagy élmény volt számunkra ez a viadal, csapatom nevében is megköszönöm a lehetőséget az indulásra, s azt biztosan ígérhetem, hogy jövőre az a célunk, hogy megvédjük hétvégén megszerzett első helyünket. 

I. SZENT ISTVÁN V. STRANDFOCI KUPA 2012
1. HELY  RIVER PLATE
2. HELY
 GARI TRANS
3. HELY
 ÜGYETLENEK
4. HELY
 MIRAGE
I. SZENT ISTVÁN V. STRANDFOCI KUPA 2012
JÁTÉKOS KŐVÁRI LÁSZLÓ (GARI TRANS)
KAPUS KATONA MILÁN (RIVER PLATE)
GÓLKIRÁLY PALÓKA CSABA 12 GÓL (FRANKCITY)

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata idén 2012. augusztus 20-án hétfőn Magyarország nemzeti ünnepének keretein belül megrendezi az I. Szent István V. Strandfoci kupát, mely a Szalki - sziget homokos strandfocipályáján lesz lebonyolítva.

A tornára 8 csapat nevezését fogadjuk el, melyek két négyes csoportba kerülnek besorolásra. Idén is az első három csapatot kupa, érem és oklevél díjazásban részesítjük. Továbbá díjazzuk a legjobb játékost, a legjobb kapust és a strandfoci gólkirályát is.

A bajnok csapat külön egy vándorserleget kap ajándékba, melyet egy évig magánál tarthat. A vándorserlegre a mindenkori bajnok neve felkerül az utókor számára.

Eddigi bajnokcsapatok névsora

  • 2008 CARISSA VIRÁG
  • 2009 KORFU
  • 2010 FRANKCITY
  • 2011 FRANKCITY 
I. SZENT ISTVÁN V. STRANDFOCI KUPA 2012
NEVEZETT CSAPATOK
1.  FRANKCITY 5. RIVER PLATE
2. FÜREDI BARÁTOK  6. MIRAGE
3. GARI TRANS  7. DR INK TEAM
4. ÜGYETLENEK  8. YAFFA SZÜNET 

További információ a rendezvényről

  • Időpont: 2012. augusztus 20.
  • Főtámogató: DMJV Önkormányzat, Hanook Tire Magyarország
  • Rendező: Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség

Sorsolás, regisztráció és technikai megbeszélés:

  • Dunaújváros, Városháza tér 1. VII. emelet DLSZ tárgyalóterem
  • 2012. augusztus 14. kedd 17.00 óra
 
I. SZENT ISTVÁN V. STRANDFOCI KUPA 2012
A CSOPORT B CSOPORT
1. DR INK TEAM 1. RIVER PLATE
2. MIRAGE  2. GARI TRANS 
3. ÜGYETLENEK  3. FRANKCITY
4. YAFFA SZÜNET 4. FÜREDI BARÁTOK

A - B CSOPORT CSOPORTMÉRKŐZÉSEI
09.00 DR INK TEAM  4 (2) - 4 (1) MIRAGE
09.25 ÜGYETLENEK 6 - 2 YAFFA SZÜNET
09.50 RIVER PLATE 4 - 8 GARI TRANS
10.15 FRANKCITY 4 - 1 FÜREDI BARÁTOK
10.40 DR INK TEAM 1 - 5 ÜGYETLENEK
11.05 MIRAGE 3 - 1 YAFFA SZÜNET
11.30 RIVER PLATE 6 - 4 FRANKCITY
11.55 GARI TRANS 8 - 3 FÜREDI BARÁTOK
12.20 DR INK TEAM 4 - 7 YAFFA SZÜNET
12.45 ÜGYETLENEK 6 - 5 MIRAGE
13.10 RIVER PLATE 8 - 2 FÜREDI BARÁTOK
 13.35 GARI TRANS 2 - 3 FRANKCITY
I. SZENT ISTVÁN V. STRANDFOCI KUPA 2012
A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE B CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1.   MIRAGE 7 PONT 5. GARI TRANS 6 PONT
2.  ÜGYETLENEK 6 PONT 6. RIVER PLATE 6 PONT
3.  YAFFA SZÜNET 3 PONT 7. FRANKCITY 6 PONT
4.  DR INK TEAM 1 PONT 8. FÜREDI BARÁTOK 0 PONT
I. SZENT ISTVÁN V. STRANDFOCI KUPA 2012
7. helyért
 14.00 DR INK TEAM 2 (0) - 2 (1) FÜREDI BARÁTOK
DÖNTŐBE JUTÁSÉRT
 14.25 MIRAGE 5 - 6 RIVER PLATE
 14.50 ÜGYETLENEK 0 - 3 GARI TRANS
5. HELYÉRT
 15.15 YAFFA SZÜNET 1 - 9 FRANKCITY
BRONZ MÉRKŐZÉS
15.40 MIRAGE 4 (0) - 4 (1) ÜGYETLENEK
ARANY MÉRKŐZÉS
16.05 RIVER PLATE 1 (3) - 1 (2) GARI TRANS
    EREDMÉNYHIRDETÉS
I. SZENT ISTVÁN V. STRANDFOCI KUPA 2012
1. HELY  RIVER PLATE
2. HELY
 GARI TRANS
3. HELY
 ÜGYETLENEK
4. HELY
 MIRAGE
I. SZENT ISTVÁN V. STRANDFOCI KUPA 2012
JÁTÉKOS KŐVÁRI LÁSZLÓ (GARI TRANS)
KAPUS KATONA MILÁN (RIVER PLATE)
GÓLKIRÁLY PALÓKA CSABA 12 GÓL (FRANKCITY)