I. Ádám Anita Emléktorna

I. Ádám Anita Emléktorna

Oszd meg másokkal!
Tiszteletre méltó megemlékezés!

Szomorú előzménye volt annak az emléktornának, melyet 2014. november 30-án rendeztek az Arany János Iskola tornacsarnokában. Egy vidám, kedves sportolótársunktól búcsúztunk az ősz utolsó napján. Ádám Anita a RETRO csapatának egykori kapuvédője, sajnos tragikus körülmények között hagyott itt minket. Barátai, sporttársai, valamint a vele és családjával együttérzők gondolták nagyon fontosnak, hogy ezen a vasárnapon, sporttal, focival és közös gyertyagyújtással emlékezzenek. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség szervezésében megrendezésre kerülő emléktornára a sportolókon és a nézőkön kívül, Anita szülei és testvére is eljött, hogy a volt csapattársakkal és a barátokkal találkozzanak. Megható volt látni, ahogy érkeztek a csapatok, majd csendesen készülődtek és elkezdődtek a mérkőzések.

A rendezvényre még Százhalombattáról is jöttek és mint később kiderült nagyon ügyes lányok rúgják arrafelé a labdát. 11 órakor megállították a szervezők a mérkőzések menetét és körbeállták a jelenlévők azt a kis asztalt melyen Anita fényképe volt elhelyezve. Mécseseket gyújtottak és egy perces csenddel emlékeztek a jelenlévők a remek kapusra, édesanyára, testvérre, gyermekre, barátra.

A torna folytatódott és a nagyszerű mérkőzések sora délután négy órakor ért véget. A százhalombattai lányok mindenkit maguk mögé utasítottak, a remek napot kifogó baracsi „A” csapat ezüstérmet, míg a Dunaújváros PASE-hölgyek bronzérmet szereztek. A Baracs „B” lányai, a RETRO és a DDSE csapata is nagyszerűen küzdött és sportszerű remek teljesítménnyel adóztak Anita emléke előtt. A díjak átadását követően a meghatódott szülők és hozzátartozók megköszönték mindenkinek, hogy részt vett a rendezvényen.

Ugyanígy tett Tóth Imre a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Női Bizottságának elnöke is, aki zárszavában elmondta, hogy nagyszerű, felemelő érzés volt, látni, hogy azok az érzelmek, érzések, melyek szinte tapinthatóak voltak, messze túlmutattak a sporton és a DLSZ minden évben megkívánja rendezni ezt a tornát, hogy emlékezzünk, hogy emlékezhessünk.

Ádám Anita Emléktorna

György Andrea az SZTC (Százhalombatta) csapatának kapitánya: Nagyon jól éreztük magunkat a tornán, színvonalas volt és szép dolognak tartom, hogy a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség kínált egy ilyen lehetőséget és Anitáról megemlékezhettünk. Én személy szerint nem ismertem őt, de hallottam a hírekből, hogy mi történt és nagyon fájdalmas, hogy egy sportoló, ilyen fiatalon ment el közülünk.

Pető Anita, a RETRO csapatának vezetője: Szeretném megköszönni a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek, hogy kérésünkre segített megrendezni ezt a tornát Anita emlékére. Csapatunk, a RETRO egy kicsit már „öreg” társaság, de persze ez a torna nem rólunk kellett, hogy szóljon. A játékunkon (főleg az első három meccsen) ez látszott is, de természetesen lelkileg viselt meg minket leginkább ez az emléktorna.

A DPASE ellen sikerült csak igazán jó produkcióval előrukkolni, de nem is ez volt a legfontosabb, hanem az, hogy ilyen sokan eljöttek és létrejöhetett ez a torna. Szeretnénk, ha jövőre is ennyien itt lennénk. Nagyon nehéz bármit is mondani, még mindig sokk-hatás alatt vagyunk. Bejött hozzánk az öltözőbe „Csomi” édesanyja és testvére és megköszönte, hogy így emlékezünk meg a lányukról és ez nekik nagyon jól esik. Még soha nem játszottunk így, hogy azért játszunk, mert egy csapattársunkért játszunk… Nagyon sportszerűek voltak a csapatok és ez a nap tényleg arról szólt, hogy együtt legyünk, sportoljunk és emlékezzünk Anitára!

I. ÁDÁM ANITA EMLÉKTORNA DUNAÚJVÁROS 2014. NOVEMBER 30.
VÉGEREDMÉNY
1. HELY SZÁZHALOMBATTA
2. HELY BARACS SE (A)
3. HELY DUNAÚJVÁROS PASE
4. HELY BARACS SE (B)
5. HELY RETRO
6. HELY DDSE DUNAFERR ISKOLA
KÜLÖN DÍJAZOTTAK
JÁTÉKOS MIHALKÓ KRISZTIÁNNÉ (DUNAÚJVÁROS PASE)
KAPUS PAULIK MÁRTA (SZÁZHALOMBATTA)
GÓLKIRÁLY BOZSIK BRIGITTA 8 GÓL (BARACS SE A)

2014. november 30-án, vasárnap kerül megrendezésre az I. Ádám Anita Kispályás Labdarúgó Emléktorna. A női labdarúgó torna Ádám Anitának és családjának kíván emléket állítani, akik tragikus hirtelenséggel autóbalesetben vesztették életüket, november 1-én. A szörnyű tragédiáról megdöbbenten értesültek a barátnők, barátok, egykori csapattársak, ellenfelek. Anitáról és a családjáról közösen szeretnénk megemlékezni sporttal, focival, hiszen Anita is imádott focizni, sportolni.

A torna az Arany János Iskola tornatermében lesz megrendezve, ahol Anita, az egykori kiváló kapus többször volt csapatának hálóőre és segítette győzelemhez csapatát, hiszen odaadása, védési technikája kimagaslott a női mezőnyben. A tornán egykori csapattársai és ellenfelei újra mezt húznak. A kupára 6 csapat jelentkezett, akik körmérkőzésekkel döntik el a helyezéseket. Az eredményhirdetés előtt közös megemlékezéssel rójuk le tiszteletünket Anita és családja előtt.

A megemlékezést a díjátadás követi, ahol a legjobbakat kupával, éremmel díjazzuk, valamint a legjobb kapus, játékos és gólkirály is díjat kap a szervezőktől. A torna vasárnap reggel 09.00 órakor kezdődik, és várhatóan 15.00 órakor érnek véget a küzdelmek. Természetesen mindenkit sok szeretettel várunk a rendezvényre, az Arany János Iskolába.

I. ÁDÁM ANITA EMLÉKTORNA
NEVEZETT CSAPATOK
1. BARACS SE (B) 2. DUNAÚJVÁROS PASE
3. BARACS SE (A) 4. RETRO
5. DDSE DUNAFERR ISKOLA 6. SZÁZHALOMBATTA
I. ÁDÁM ANITA EMLÉKTORNA DUNAÚJVÁROS 2014
KÖRMÉRKŐZÉSEK
09.00 BARACS SE (B) 0 - 2 DUNAÚJVÁROS PASE
09.25 BARACS SE (A) 2 - 0 RETRO
09.50 DDSE DUNAFERR ISKOLA 0 - 3 SZÁZHALOMBATTA
10.15 BARACS SE (B) 1 - 3 BARACS SE (A)
10.40 DUNAÚJVÁROS PASE 2 - 0 DDSE DUNAFERR ISKOLA
11.05 RETRO 0 - 1 SZÁZHALOMBATTA
11.30 BARACS SE (B) 6 - 0 DDSE DUNAFERR ISKOLA
11.55 DUNAÚJVÁROS PASE 1 - 0 RETRO
12.20 BARACS SE (A) 0 - 1 SZÁZHALOMBATTA
12.45 BARACS SE (B) 1 - 0 RETRO
13.10 DUNAÚJVÁROS PASE 0 - 1 SZÁZHALOMBATTA
13.35 DDSE DUNAFERR ISKOLA 1 - 2 BARACS SE (A)
14.00 BARACS SE (B) 0 - 3 SZÁZHALOMBATTA
14.25 RETRO 1 - 1 DDSE DUNAFERR ISKOLA
14.50 DUNAÚJVÁROS PASE 0 - 1 BARACS SE (A)
15.15 EREDMÉNYHIRDETÉS
I. ÁDÁM ANITA EMLÉKTORNA DUNAÚJVÁROS 2014. NOVEMBER 30.
VÉGEREDMÉNY
1. HELY SZÁZHALOMBATTA
2. HELY BARACS SE (A)
3. HELY DUNAÚJVÁROS PASE
4. HELY BARACS SE (B)
5. HELY RETRO
6. HELY DDSE DUNAFERR ISKOLA
KÜLÖN DÍJAZOTTAK
JÁTÉKOS MIHALKÓ KRISZTIÁNNÉ (DUNAÚJVÁROS PASE)
KAPUS PAULIK MÁRTA (SZÁZHALOMBATTA)
GÓLKIRÁLY BOZSIK BRIGITTA 8 GÓL (BARACS SE A)