Gyermeknapi Rajzverseny DLSZ 2023

Gyermeknapi Rajzverseny DLSZ 2023

Esemény ideje: 
2023. május 19. péntek 09:00
Oszd meg másokkal!

Idén is Gyermeknapi rajzversenyt szervez a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Gyermek-és Ifjúsági Bizottsága és a Jót, Szívből - Dunaújvárosért! akciócsoportja a 11 dunaújvárosi tagóvoda számára. Célunk, hogy a gyermekek rajzaikon keresztül fejezzék ki kreativitásukat, valamint figyeljenek a "témakör" pontos betartására, azaz, Dunaújváros, a Mi lakóhelyünk legyen a középpontban és egyszerre jelenjen meg az általuk elkészített aszfaltrajzokon. A zsűri több szempontot is figyelembe fog venni a rajzok díjazásánál. Az esemény fővédnöke Dr. Sándor Péter Úr lesz, aki számára nagyon fontos a család és a gyermekek segítsége, támogatása. A fődíj pedig egy pár árnyékoló a győztes óvoda számára,amelyet a legszínesebb, legötletesebb, legkreatívabb rajz tulajdonosainak óvoda udvarára, játszóterére fogunk felállítani.

Köszönjük a sok támogatást és segítséget a A Club Hotel Restaurant&Wellnessnek, Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának, a dunaújvárosi Kultik Mozinak, Karmacsi Tamásnak, a Carissa Sportegyesületnek és Há Graphics-nak.

Időpont: 2023. május 19. péntek 9:00 - 10:00 óra
Helyszín: Kultik Mozi előtti tér
Téma: Dunaújváros, a Mi lakóhelyünk!
Fődíj: 2 darab árnyékoló
Ajándék: Minden résztvevő óvoda homokozó játékot kap ajándékba
Ajándék: Minden résztvevő gyerek csokoládét, ivólét és pattogatott kukoricát kap ajándékba

Menetrend:

  • 08:40 óra Intézményvezetői és Bizottsági elnöki megnyitó Gyenes Éva / Petrás Gábor
  • 08:45 óra Bemelegítés / Smuk Márta és Smuk Anita
  • 09:00 óra Rajzverseny
  • 09:45 óra Zsűrizés - frissítők átadása
  • 10:00 óra Díjátadó ünnepség

Sok szeretettel várunk mindenkit a Mozi előtti térre!

Rajzverseny DSLZ 2023

A rajz hatalma

Gyermeknapi ovis rajzverseny, Dunaújváros Kultik mozi előtti tér, 2023.05.19. Több tudományos nézet szerint az ember előbb tanult meg rajzolni, mint beszélni. A törzsfejlődés folyamán ez igen valószínűnek is látszik, hiszen a rajz, a rajzolás egy olyan kifejező technika, melynek nincsenek nyelvi korlátai, nincsenek olyan határai, melyek a beszédben előfordulhatnak, jelen vannak. A gyerekek esetében a rajzolás a tanulási készséget is fejleszti, de alkalmas arra is, hogy a körülöttük megjelenő világot, élményeket, impulzusokat megjelenítsék, sokkal színesebb, kifejezőbb módon, mint ahogy arról esetleg életüknek ebben a szakaszában beszélni tudnának. Öröm volt nézni május 19-én a Kultik mozi előtti téren az óvodásokkal együtt megjelenő lelkesedést, kreativitást és a kis buksijukban megfogalmazódott elképzelések megvalósulását.

Gyemekrajzverseny 2023 DLSZ

Mivel a téma ezúttal „Városunk, Dunaújváros” volt, így sorban bújtak elő az aszfalt mélyéről a víztornyok, az emeletes házak, a Duna, de a pici szívekből természetesen előkerültek a madarak, a virágok, a pillangók, a szivárványok, a napocskák a kutyusok a cicák és a legfontosabbak: anya, apa, a nagyik, a nagypapák, és a testvérek, barátok, ovistársak…  

Gyemekrajzverseny 2023 DLSZ

Nagyszerű élmény volt látni a gyermekeket alkotni, és azt megtapasztalni, hogy ez micsoda örömmel párosul. Azonban ez a szuper délelőtt nem jöhetett volna létre a támogatók, a segítők nélkül. Így ezúton is köszönjük a segítséget Dr. Sándor Péternek és a Club Hotel Restaurant & Wellnessnek, Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának, a dunaújvárosi Kultik mozinak, Karmacsi Tamásnak, a Carissa Sportegyesületnek és Há Graphics-nak. Mind a 11 óvoda ajándékokkal, csokikkal, játékokkal távozhatott, a Kultik mozi által biztosított pattogatott kukorica pedig különleges, de igen népszerű tízórainak minősült.

Gyemekrajzverseny 2023 DLSZ

Az első két helyen végzett Eszterlánc és Kincskereső óvoda a felajánlóknak köszönhetően értékes árnyékolóval gazdagodott, melyet nyáron a nagy melegben a megfelelő szabadtéri felület fölé ki lehet majd feszíteni, hogy a káros napsugarak, ne árthassanak gyermekeinknek. A különdíjas ötfős csapat (Dunaparti óvoda), még ezeken felül a Carissa Sportegyesület meglepetés fagyiját is megkapta, így aztán teljes volt a boldogság. Folytatás jövő héten az Ovi focival.

Gyemekrajzverseny 2023 DLSZ

További képek

Gyermeknapi rajzverseny