futsal-dunaujvaros-2013

Futsal csapat Dunaújvárosban!

Oszd meg másokkal!

Megalakult a DF Green Pet Futsal Club

A labdarúgás, pontosabban a kispályás foci szerelmesei dörzsölhetik tenyerüket, hiszen DMJV önkormányzatának támogatásával a Dunaújvárosi Főiskola és a Mezőfalvi Sportegyesület (MEDOSZ SE) együttműködési megállapodásának köszönhetően megalakult a DF Green Pet Futsal Club, amely szeptember közepétől a nemzeti bajnokság második vonalában, a Futsal NB2-ben indul.

A futsal sport ősének tekinthető 4+1-es teremlabdarúgás Uruguay-ból származik és több, mint 70 éves múltra tekint vissza. Dél-Amerikában óriási hagyományai vannak, ott sosem játszották a nálunk elterjedt 5+1-es kispályás futballt. A régmúlt és a ma nagypályás sztárjai közül rengetegnek van futsal-os múltja, Rivelino, Zico, Socrates, Ronaldo, Ronaldinho is ilyenek.

Nagyon örültünk annak, hogy városunk önkormányzata mellénk állt. Nem titok, kétmillió forintot adott a csapat működtetéséhez, mindemellett óriási segítség, hogy a város sportcsarnokában edzhetünk és versenyezhetünk. Az anyagiak mellet azonban legalább ilyen fontos, hogy Hingyi László, és Sztankovics László képviselő urak erkölcsileg is mellettünk állnak, fontosnak tartják, hogy sikerüljön megvetnünk a lábunkat a futsal nemzeti bajnokságban. Cserna Gábor polgármester úr dr. Dorkota Lajos elnök/képviselő úr pedig a megalakulás során mindvégig támogatta elképzeléseinket folyamatosan figyelemmel kíséri munkánkat. Folyamatosan bővül támogatói körünk, csapatunk kis költségvetésű, amatőr társaság, örömmel vesz mindennemű támogatást. Érkeznek is ilyenek, keressük a további lehetőségeket.

Mindamellett, hogy az MLSZ által szervezett professzionális versenyzést szeretnénk megvalósítani, két vezérgondolatot mindvégig szem előtt tartottunk a szervezés során:

1 . A csapat Dunaújváros csapata kell, hogy legyen. Olyan játékosokat szerettünk volna ügyünknek megnyerni, akik egyrészt remek labdarúgók másrészt városiak vagy környékbeliek, nem zsoldért játszanak, hanem azért, hogy jó közösségben lehessenek Dunaújváros focistái. Olyan srácok ők, akik tudják, mit jelent Dunaújvárosban labdarúgónak lenni. Abban a városban, ahol a zöld gyepen, a nagypályán Miskovicz Bálint, Lengyel Feri, Tököli Attila jelentik a mércét. Büszkék vagyunk rá, hogy ez a tervünk sikerült. Huber Balázs, Szabó Gergő, Berényi Balázs, Ivacs Gábor, Facskó Józsi maguk is kiváló labdarúgók. Az edzői feladatokat szintén egy ismert, fiatal kora ellenére jelentős futballmúlttal rendelkező barátunk, Nagy Attila vállalta el, aki nemcsak nagypályán szerzett hírnevet magának, de többéves NB1-es futsal múlttal is rendelkezik.

2. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy profi szellemű amatőr játékosok alkossák a csapatot. Nálunk senki sem a futsal-ból, hanem a futsal-nak él. Csapatunk költségeit elsősorban a szerelés, utazás, versenyeztetési költségek teszik ki. Játékosaink munka mellett, a nagypályás edzéseik után késő este járnak le a sportcsarnokba edzeni. Hiszünk a közösség alkotó erejében. Ilyen közösségnek tekintjük a csapatunkat és a várost is.

A szakosztályvezetői teendőket Zemankó Zoltán látja el:

céljaink elérésének első, meghatározó állomása a csapat versenyeztetése a bajnokságban. Mi azonban nem csak rövidtávon tervezünk. Távlati céljaink között a futsal széles városi bázisának felépítése is szerepel első sorban a középiskolás korosztály gerincén. Ehhez azonban először meg kell erősödnünk. Szeretnénk ha a pályán kívül is kialakulna egyfajta futsal élet, hiszen szurkolók nélkül nem foci a foci. Hazai mérkőzéseinket hétfő esténként játsszuk, először a BEAC csapata ellen szeptember 16-án 19:30-kor. Él a facebook oldalunk DF Green Pet Futsal Club név alatt megtalálható, kérjük kattintsanak rá minél többen, a csapattal kapcsolatban minden lényeges információt meg fognak itt találni.

Úgy gondoljuk, hogy a jó szórakozáshoz egy sikeres csapathoz minden adott, így a sportcsarnokban újra zúghat a „Hajrá gyerekek, Újváros Veletek!"

Játékos keret:

Aradi Csaba, Balogh Péter, Berényi Balázs, Facskó József, Gyenizse Tamás Károly, Horváth Ádám, Huber Balázs, Ivacs Gábor, Juhász Péter, Kovács Tamás, Lázár Dávid, Lieszkovszki Zalán, Nagy Attila Zsolt, Németh Tamás, Pletser Zoltán, Radics Zoltán, Rajna Tamás, Rigó László, Rozsos József, Schrancz László, Szabján Ferenc, Szabó Gergely, Takács István, Zemankó Benni