Őszi Ovi Foci Kupa 2019/2020 - III. Forduló

Dunaújvárosi Ovi Foci Kupa 2019/2020 - III. Forduló

Esemény ideje: 
2019. október 17. csütörtök 08:30
Oszd meg másokkal!

Őszi Ovi Foci Kupa 2019/2020 - III. Forduló. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Gyermek és Ifjúsági Bizottsága szervezésében 2019. október 17-én megrendezésre kerül az idei ovi-foci bajnokság harmadik megmérettetése a nagycsoportosok gyermekek örömére. Az októberi kupa a Pannóráma úti Sportcentrumba fog megrendezésre kerülni. Hagyományainkhoz híven a város mind a 12 tagóvodája részt vesz ezen az eseményen, illetve a vidéki óvodák közül Kulcs, Rácalmás, mint állandó résztvevő jelentkezett. Egy újabb lehetőség arra, hogy a nagycsoportosoknak biztosítsunk egy tartalmas sport délelőttöt.

Az óvodás korú gyermek lételeme a mozgás. A szabadban végzett szervezett, vagy kötetlen mozgások nagymértékben hozzájárulnak a gyerekek edzettségéhez, harmonikus fejlődéséhez, a szabálytudatuk, alkalmazkodó készségük fejlődéséhez. A gyermekekben még alapjáraton ott van a versenyszellem, a küzdőszellem, amit érdemes kihasználni, keretbe önteni. Bízunk benne, hogy a résztvevő gyermekeknek egy kellemes, tartalmas, sportos délelőttöt tudunk szervezni.

Gyenes Éva a Dunaújvárosi Óvoda intézmény igazgatója és a DLSZ Gyermek és Ifjúsági Bizottságának alelnöke: 

Október 17-én, csütörtökön zajlik az ovi foci kupasorozat harmadik fordulója. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Gyermek és Ifjúsági Bizottsága ezen alkalommal becsatlakozott a népszerű Bozsik programba, amelyet az MLSZ kordinál. A piciket kivisszük a Barátság városrészben elhelyezkedő sporttelepre. Nagyobb térben, „focisabb” környezetben csatázhatnak. Az eseményen a Dunaújvárosi Óvoda mind a 12 tagóvodája, valamint Kulcs és Rácalmás ovis csapata méri össze az erejét. A pálya adottságai miatt a gyerekeknek nagyobb odafigyelés, szervezettség szükségeltetik. A gyermeki természet alapvető tulajdonsága a versenyszellem, a küzdés, amelyre bizony csütörtökön szükségük lesz. Párhuzamban, több pályán zajlanak a mérkőzések, amely mind a szervezőktől, mind pedig a gyerekektől nagyobb koncentrációt igényel. Az ilyen szabadtéri rendezvényeken a gyerekeknek meg kell tapasztalniuk a fegyelmet, az együttműködést, az együtt gondolkodást, tehát nemcsak fizikailag fejlődnek, hanem mentálisan is. A mostani eseményhez is csatlakoztak a szponzoraink, hiszen kupák, érmek, üdítő, csokoládé és pizza teszik emlékezetessé ezt a napot. Bízunk benne, hogy gyermekeink ugyan úgy élvezik ezt a mozgási lehetőséget, mint az óvodáikban, a mini pályákon.

További információ a rendezvényről:

Időpont: 2019. október 17. csütörtök 08.30 - 12.00
Helyszín: Dunaújváros, Panóráma úti Sportcentrum
Főtámogató: DMJV Önkormányzata
Támogató: Diablo Pizzéria, Campus Étterem, Pusztaszabolcsi Tej, Carissa SE, Acerbis MezDepo, Alba Fructs, Magyar Labdarúgó Szövetség
Rendező: Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség - Ifjúsági és Gyermekbizottság
Résztvevők: 12 dunaújvárosi, 1 rácalmási és 1 kulcsi tagóvoda
Minden csapat: kupa és érem díjazásban részesül

Jelentkezés: www.dlsz.hu
Telefon: +36-70-616-5941

Ovi Foci Kupa DLSZ 2019

MARKÓ LAJOS VÁROSI OVI KUPA 2019. III. FORDULÓ - DUNAÚJVÁROS
CSAPAT EREDMÉNY CSAPAT
RÓMAI VÁROSRÉSZ 0 - 3 KINCSKERESŐ
ESZTERLÁNC 2 - 2 BÓBITÓ
RÁCALMÁS 4 - 0 DUNA PARTI
ARANYALMA 1 - 15 CSILLAGVIRÁG
MARGARÉTA 0 - 5 KULCS
NAPSUGÁR 5 - 5 SZÁZSZORSZÉP
KATICA 2 - 0 APRÓK HÁZ
TÁMOGATÓK

Dunaújváros MJV Önkormányzata
Magyar Labdarúgó Szövetség
Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség

Acerbis Sportruházat Dunaújváros
MezDepo 
Diabló Pizzéria
Campus étterem
Alba Fructus
Pusztaszabolcsi Tej
Carissa Sportegyesület
DUFK SE

Ovi Foci Kupa 2019 DLSZ

MARKÓ LAJOS VÁROSI OVI KUPA 2019. OKTÓBER 17. CSÜTÖRTÖK III. FORDULÓ - DUNAÚJVÁROS
VÉGEREDMÉNY
 1. HELY  CSILLAGVIRÁG, RÓMAI VÁROSRÉSZI
2. HELY  KULCS
3. HELY  RÁCALMÁS
4. HELY  RÓMAI VÁROSRÉSZI, KINCSKERESŐ, RÁCALMÁS, SZÁZSZORSZÉP, ARANYALMA, NAPSUGÁR, ESZTERLÁNC, MARGARÉTA, DUNA PARTI, KATICA, APRÓK HÁZA, BÓBITA

Ovi Foci Kupa DLSZ 2019

Gyenes Éva a Dunaújvárosi Óvoda intézmény igazgatója és a DLSZ Gyermek és Ifjúsági Bizottságának alelnöke: Az ovi-foci kupasorozat harmadik versenyét tudhatjuk magunk mögött 2019. október 17-én. A várhatóan jó idő miatt a Panoráma úti sporttelepen került megrendezésre igazi pályán, amely kihívást jelentett a kicsiknek. Mivel a Bozsik programhoz kapcsolódtunk, ezért a megszokott rendezéstől eltérően, nem egy pályán, hanem 8 pályán zajlottak a mérkőzések. Figyelmet igényelt mind a gyerekektől, mind pedig az őket kísérő pedagógusoktól is a szabályok betartása, a forgó rendszerben történő csaták. A megszokott labdarúgó szabályok mellett, még arra is figyelniük kellett, hogy a labdát ne rúgják át a szomszéd pályán zajló eseményre. Voltak olyan csapatok, pl. a Csillagvirág Tagóvoda, akik nagyon jól tudtak alkalmazkodni ehhez az új helyzethez. Így a legtöbb gól ők rúgták ebben az etapban, ők lettek az elsők. Őket követte Kulcs, majd Rácalmás csapata.

Az ovisok, mint mindig, nagyon jól vették az akadályokat, élvezték a versenyt, küzdöttek, hogy minél több gólt rúgjanak be az ellenfél kapujába. A fegyelmezett játéknak, a hősies küzdelemnek meg is volt az eredménye, hiszen a gyerekek az élmény mellett éremmel, kupákkal, csokoládéval és ivólével térhettek vissza az óvodájukba. Az ajándékokat a DLSZ, illetve az MLSZ szponzorálta, amit az ovisok boldogan vittek haza.

Ovi foci Kupa DLSZ 2019