Gombos István Dunaújváros Alpolgármestere

Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Évzáró Est

Esemény ideje: 
2016. november 25. péntek 18:30
Oszd meg másokkal!

Példaértékű munkát végeztek idén is!

Jó hangulatú évzáró esttel értékelte az idei esztendő sporteseményeit, bajnokságait, és köszönte meg a támogatók, partnerek segítségét a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség.

Az ünnepségen jelen volt többek között Gombos István humán ügyekért felelős alpolgármester, Lassingleitner Fruzsina önkormányzati képviselő, Bencsik Istvánnak, az MLSZ Fejér Megyei Igazgatóság elnöke, Schneider Béla MLSZ Fejér Megyei Igazgatóság igazgatója, Nemes Ferenc Roneko Kft. ügyvezetője a DLSZ és annak bizottságainak vezetői, a támogatók, a partnerek, valamint a csapatok vezetői.

Gombos István, városunk humán ügyekért felelős alpolgármestere elismerően szólt a Dunaújvárosért díjjal kitüntetett szövetség munkásságáról. Mint mondta, azon civil szervezetek egyike, amelynek nagy közösségalkotó szerepe van, és a sporttal, a karitatív, jótékonysági akcióikkal példaértékű munkát végeznek. Már nem csak helyben, a város és környéki játékosokat mozgósítják a rendezvényeikre, hanem országosan is elismerik a szövetség által szervezett tornákat, kupákat, Magyarország minden részéről érkeznek csapatok.

Idén több mint kétezer sportbarátot, amatőr játékost hívott pályára a kispályás labdarúgó bajnokság, valamint a huszonkét különféle torna mérkőzéseivel a szövetség.

A Markó Lajos Kispályás Labdarúgó Bajnokságban öt bajnoki osztály, két öregfiú osztály és egy női osztályban mérkőztek meg egymással a csapatok hétről hétre. A meccseket elsősorban a Lorántffy iskola sportpályáján rendezték meg. A jövő nyárra tervezett pályatest csere előtt, idén kicserélték a balesetveszélyessé vált oldalkerítést, a letört műanyag székeket és elvégezték a pálya körül szükséges karbantartásokat, javításokat is. A Római városrészi új műfüves pálya megnyitása lehetővé tette, hogy azok a csapatok is megfelelő borítású pályákon játszhassák le a bajnoki mérkőzéseiket, akiknek nem volt lehetőségük a Lóri sportpályát használni. Nagy segítséget jelentett az is, hogy kisebb használati díj ellenében az új vidámparki műfüves kispályán is rendezhettek mérkőzéseket.

A bajnokság mellett különféle tornákat, kisebb kupákat is szervezett a szövetség, így például a már tizenöt éves múltra visszatekintő év eleji Carissa Kupát, amellyel idén a Jószolgálati Otthon részére vásároltak sporteszközöket. Vagy az immár negyedik alkalommal megrendezett Akarat Ereje Kupát, amellyel kis barátjukat, Szatmári Ádámot segítik.  De szerveztek már jótékonysági tornát Pecsét István megsegítéséért, hagyományos kupákat tartanak városi nagyrendezvényeken és ünnepnapokon is (Szabadság Kupa, Parázs Kupa, Nemzeti Kupa), és tornával adóznak két elhunyt játékosuk emlékének, Héger Ádámnak és Ádám Anitának.

Lassingleitner Fruzsina Dunaujvaros Önkormányzati képviselő

Október 3-án a Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér Megyei Igazgatósága a DLSZ két vezetőjét, Tóth Imrét és Petrás Gábort beválasztotta a megyei szervezet Kispályás Bizottságába, Budavári Árpádot a Dunaferr DUE Renalpin FC stratégiai vezetőjét és Hingyi László önkormányzati képviselőt, a DLSZ elnökségi tagját pedig az MLSZ Fejér megyei társadalmi elnökségébe.

Október 23-án Tóth Imrét, a DLSZ Társadalmi Felelősségvállalás Bizottságának elnökét „Dunaújvárosért” díjjal tüntette ki az önkormányzata közösségért és a városért végzett nagyszerű munkájáért.

Továbbá Petrás Gábort, a DLSZ főtitkárát delegálták az önkormányzat Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságába.

2016-ban megvalósult rendezvények

DLSZ rendezvények

​A felemelő szavak után csodálatos pillanatok következtek, hiszen Tótin Katalin zongoraművész és Csadi Zoltán színművész olyan előadással örvendeztette meg a jelenlévőket, ami szíveket melengető és felejthetetlen volt. Demjén Ferenc: "Szabadság Vándorai", Máté Péter: „Hazám” és az Ismerős Arcok: „Nélküled” című dalai Csadi Zoltán tolmácsolásában (aki a Felvidéken, Galántán született) nagyon nagy hatásúak voltak. Az énekes-színész egyébként „civilben” a Bartók Kamaraszínház igazgatóhelyettese és néhány mondatban ő is elismerően szólt a szövetségben évek óta folyó munkáról, de megemlítette azt az elhivatottságot is, amit a sport, a labdarúgás által képviselnek a felvidéki magyarok. Vastapssal búcsúzott a művészektől a hallgatóság, mely méltó előadás volt a DLSZ évzáró ünnepégén!

Forrás: Dunaújváros Online
Szerző: Molnár Emese