Cserna Gábor Polgármester Köszöntője

Cserna Gábor Polgármester Köszöntője

Esemény ideje: 
2018. január 19. péntek 12:002018. január 21. vasárnap 21:00
Oszd meg másokkal!

Tisztelt Sportolók és Sportbarátok!

Nagy örömmel köszöntöm Dunaújváros Megyei Jogú Városban a kispályás labdarúgó torna szerelmeseit. Köszönet a tornát tizenhatodik alkalommal megszervező Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek, Kalácska András, Petrás Gábor, Tóth Imre barátaimnak! Köszönet minden segítőjük odaadó munkájáért!

A focit David Beckham „mágikus játéknak” nevezte. Úgy gondolom, aki négy különböző bajnokságban tudott bajnoki címet szerezni, annak a véleményére adni kell. Ennek a „mágikus játéknak” az elmúlt esztendőben közel ötezren hódoltak Dunaújvárosban, mert a DLSZ által szervezett amatőr kispályás labdarúgó tornákon ennyien húztak sportmezt és focicipőt.

Ezen tornák királynője vitathatatlanul a Carissa Kupa. Elnyeréséért idén 32 csapat, több mint 400 sportoló mérkőzik meg. A sportolók létszáma sokat elárul a kupa népszerűségéről. Külön öröm és büszkeség számomra, hogy ezúttal a hazai sportolók mellett a határainkon túlról, Erdélyből, Horvátországból és Ausztriából is érkeznek hozzánk csapatok.

A Carissa Kupa, a futball iránti szereteten túl, a segítő szándékról is szól. A szervezők ezúttal a dunaújvárosi Móra Ferenc Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény javára gyűjtenek. A nemes cél az itt tanuló gyermekek készségfejlesztését szolgáló, Magyarországon még ritkaságnak számító Snoezelen szoba kialakítása.

Tisztelt Sportolók és Sportbarátok!

Jó versenyzést, jó szurkolást kívánok Önöknek a XVI. Carissa Kupa mérkőzésein! Egészségben, sportsikerekben gazdag új esztendőt minden Sportolónak, kedves Családjának, valamennyi Szurkolónak! 

További eredményes munkát a „Dunaújvárosért Díjjal” elismert Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség munkatársainak!

Dunaújváros, 2018. január

Cserna Gábor 
Polgármester
Dunaújváros Megyei Jogú Város