Évet zárt a DLSZ!

Évet zárt a DLSZ!

Oszd meg másokkal!

Sikeresnek értékelte a mögöttünk hagyott esztendőt a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség elnöksége, s különböző bizottságai is. Erről tegnap este, a Campus étteremben megtartott évzárón adtak számot a szövetség vezetői.

Ünnepi évzárót tartott tegnap este a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség. A Campus étteremben megtartott összejövetelen a szövetség vezetőin kívül szponzorok, a helyi kis- és nagypályás labdarúgás képviselői is jelen voltak, így szinte színültig megtelt az étterem nagyterme.

Évet zárt a DLSZ!

Köszönő szavak

A végig remek hangulatú évzáró bevezető sorait követően Kalácska András, a Dunaújvárosi Labdarúgó szövetség elnöke kapott szót, aki kiemelte, hogy egy újabb nagyon sikeres esztendő áll a szövetség mögött, hiszen az idei esztendőben már több mint 1600 labdarúgót tudtak megmozgatni szinte napi rendszerességgel. Ehhez a "szövetségi alkalmazottak" nagyon komoly és összehangolt munkájára volt szükség, de az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is tudása legjavát nyújtotta mindenki ahhoz, hogy a már hagyományos és új megméretéseket is a lehető legnagyobb rendben sikerüljön lebonyolítani.

Mészáros István DLSZ

A szövetség elnökéhez hasonlóan értékelte a mögöttünk hagyott esztendőt Tóth Imre, a Társadalmi Felelősségvállalás Bizottság első embere is, aki elmondta, hogy a sporttal, a kispályás labdarúgással összekapcsolt akcióik mögé egy emberként csatlakoztak dunaújvárosiak, városkörnyékiek, de még a megyehatáron túlról is kaptak segítséget egy-egy felhívásuk kapcsán. Mint azt megtudtuk, a labdarúgó szövetség tevékenységéhez kapcsolódó karitatív munkát a jövőben is legalább ilyen hatékonysággal kívánják folytatni, vagy esetleg még fokozni, hiszen mint azt Tóth Imre kiemelte, a terveik megvannak, csak megvalósításra várnak.

Tóth Imre DLSZ

A Versenybizottság elnöke, Mészáros István is kiemelkedően sikeresnek értékelte az idei esztendőt, s felszólalását egy kedves gesztussal zárta, ugyanis a játékvezetéstől idén visszavonul Futó Jánost köszöntötték ajándékkal, ami nem volt más, mint a ma esti Dunaújváros PASE – Budapest Honvéd NB I-es találkozó kezdőrúgásának elvégzése, ami már csak azért is volt szép gesztus, mert Futó János, ha épp nem a DPASE-nek drukkol, akkor hatalmas Honvéd-szurkoló.

Futó János DLSZ

Remek együttműködés

Ezt követően jöhetett az évad összegzése, melyből kiderült, hogy "a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a 2014-ben is folytatta nagyszabású és széles rétegeket elérő programjait. Rendezvényein és a DLSZ által szervezett kispályás labdarúgó bajnokságokban idén is több ezer amatőr sportoló vett részt. A DLSZ folyamatosan emelkedő taglétszáma lehetővé teszi, hogy a korosztályok palettája szélesedjen és ennek köszönhetően a dunaújvárosi labdarúgás újra országosan ismert és elismert legyen. A szövetség a város köz- és sportéletében mutatott példamutató és lelkiismeretes aktivitása, a közösségért végzett maradandó munkája általános elismerést vívott ki, mind Dunaújvárosban, mind a város határain túl.

Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség

A rendkívül népszerű (több mint 1600 amatőr futballistát megmozgató) felnőtt férfi bajnokságot bővítették és immár 5 osztályban és két öregfiúk osztályban zajlanak a küzdelmek. A női pontvadászat idén nehézségekkel küzdött, de lányok remekül oldották meg a nehézségeket és várják a tavaszi folytatást. Fontos elmondani, hogy a szövetség évről-évre fejlődő honlapja idén első alkalommal elnyerte a "Társadalmi és civil szervezetek" kategóriájában az "Év honlapja" megtisztelő címet. Weboldalukon az amatőr bajnokság hírei, információi mellett rendszeresen beszámolnak a DPASE NBI-es labdarúgócsapat, valamint az NBI-es futsal bajnokságban szereplő Dunaferr DF Renalpin futsal csapat eredményeiről, mérkőzéseiről is.

Nagyon jó viszonyt ápolnak mindkét szakággal és tudatosan törekszenek arra, hogy a három nagy – futballal foglalkozó – szervezet sikeresen dolgozzon együtt, praktikusan egészítsék ki egymást. Itt fontos megemlíteni, hogy a Lorántffy Iskola sportpályája nagy terhelésnek van kitéve, hiszen a bajnoki szezonban gyakran előfordul, hogy havonta 80-90 mérkőzést is bonyolítunk rajta. Égetően szükség van új pályákra, és a régi vidámpark területén épített ragyogó minőségű műfű – melyet jelenleg a DPASE fiataljai használnak – enyhítheti a gondjaikat, hiszen Dobos Barna, a DPASE szakmai igazgatója jelezte, hogy szívesen látnák a pályán a kispályás csapatok mérkőzéseit. A római körúton kialakított műfüves pálya is közelebb hozhatja az élsportot és a tömegsportot egymáshoz.

Kalácska András DLSZ

Visszatekintő értékelés

A DLSZ idei rendezvényeiről megtudhattuk, hogy a több mint tíz éves múltra visszatekintő és időközben már országos szintűre emelkedő Carissa Kupa, valamint a Szatmári Ádám megsegítésére - két évvel ezelőtt útjára indított - Akarat Ereje Kupa a két zászlóshajója a DLSZ szervezésében lebonyolított labdarúgó tornáknak.
Az idén tizenkettedik alkalommal megrendezett Dunaújváros Kupa, a februárban megszervezett Farsangi Kupa, valamint a 40 év feletti amatőr labdarúgóknak szervezett Senior Kupa népszerűsége elvitathatatlan. Nagyszerű ötletnek bizonyult az első alkalommal kiírt Szuper Kupa, melyet a ZEUS I. osztály bajnoka játszott a Kupagyőztessel.

Nyáron a strandfocié és a világbajnokságé volt a főszerep. Mini VB fantázianevű tornájuk sok csapatot lázba hozott, de szintén rendkívül sikeresnek bizonyult A homok királyai elnevezésű rendezvényük, s nagy érdeklődés mellett zajlott augusztus 20-án, az I. Szent István Kupa is, melyet már hetedik éve rendeznek meg. Az októberi Szabadság Kupa mellett sajnos emléktornákat is szervezniük kellett, hiszen a tragikus körülmények között elhunyt Héger Ádámról és az autóbalesetben életét vesztő Ádám Anitáról soha nem fogunk megfeledkezni. A DLSZ és a futsal kapcsolatát igyekszik elmélyíteni az idén első alkalommal meghirdetett I. Dunaújvárosi Futsal bajnokság, melynek küzdelmei már el is kezdődtek. Az évet a hagyományosnak tekinthető Éjszakai Mikulás Kupa (ifjúsági korú játékosoknak), a VIII. ZEUS Old Boys Kupa (35 év felettieknek), majd december 27-én, a II. Szilveszteri Kupa zárja, állt a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség éves beszámolójában.

DLSZ foci