HÚSVÉTI SEGÍTSÉG ...hogy Szebb legyen az Ünnep...2023

HÚSVÉTI SEGÍTSÉG ...hogy Szebb legyen az Ünnep...2023

Esemény ideje: 
2023. április 9. vasárnap 10:30
Oszd meg másokkal!

HÚSVÉTI SEGÍTSÉG a dunaújvárosi HAJLÉKTALAN ELLÁTÓ CENTRUM lakóinak! A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a Jót, Szívből - Dunaújvárosért! jótékonysági akciócsoportja és támogató partnerei közös összefogása, hogy közel 100 nehéz sorsú embertársunk számára húsvét vasárnap az ünnepi asztalra sonkát, kolbászt, főtt tojást, csípős tormát, friss kenyeret, kalácsot, frissítőt és süteményt tegyenek, valamint emlékezzünk együtt Krisztus feltámadására!

A jótékonysági akció támogatói

 • Dodó Hús Kft.
 • Széchényi Pékség
 • Campus Étterem
 • V2 Motorock Cukrászda
 • Carissa Sportegyesület
 • Almási Szalon Rácalmás
 • Mé - Szi Frucht Kft. - Szabó Imre
 • Szabó Attila
 • Anónim
 • Hertelendy Holding Kft.
 • Hegedűs Ágnes grafikus
 • Ihász Martin fotós

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség - Jót, Szívből - Dunaújvárosért! csapata 2023. április 9-én vasárnap 10:30 órai kezdettel immáron 3. alkalommal szervezi meg a Hajléktalan Ellátó Centrum ...hogy Szebb legyen az Ünnep...  elnevezésű Húsvéti Jótékonysági akcióját, melynek célja az ott lakók megvendégelése, ezáltal a Húsvéti Ünnep szebbé tétele.

A jótékonysági akció a szövetség és támogató partnerei közös összefogása, mellyel közel 100 nehéz sorsú embertársunk számára tesszük szebbé az ünnepet, hiszen az asztalra sonkát, kolbászt, főtt tojást, csípős tormát, friss kenyeret, kalácsot, frissítőt és süteményt fogunk feltálalni, ezzel is emlékezve Krisztus feltámadására!

A finom ételeket Kovács István Dunaújvárosi Görögkatolikus parókus fogja megszentelni, előtte pedig Húsvét és Jézus feltámadásának, az emberiség megváltásának ünnepéről fog előadást tartani az ott lévőknek.

Szeretettel várjuk Önöket, a "Szebb legyen az Ünnep" jótékonysági akciónkon!

Szűcsné Nagy Zsuzsanna a DLSZ Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoport húsvéti projektjének főszervezője: Ismét nagy örömmel fogtunk neki, hogy a Hajléktalanok Átmeneti Otthona Lakói számára szebbé tegyük a Húsvétot. Támogatóink segítségével több, mint 25 kg sonka, 13 kg kolbász, hozzá kenyér, torma, primőrök, kalács, és egy óriástorta kerül az asztalukra, a kereszténység legnagyobb ünnepnapján, Húsvét vasárnapján!

Köszönjük a felajánlásokat!

Dunaújváros, 2023. március 14. - Tisztelettel: Petrás Gábor DLSZ Főtitkár

HÚSVÉTI SEGÍTSÉG

a dunaújvárosi HAJLÉKTALAN ELLÁTÓ CENTRUM lakóinak

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a Jót, Szívből - Dunaújvárosért! jótékonysági akciócsoportja és támogató partnerei közös összefogásának köszönhetően, közel 100 nehéz sorsú embertársunk számára tették boldogabbá a Húsvéti Ünnepeket.

A szervezők 15 kg kolbászt, 26 kg sonkát, 15 kg kenyeret, 4 db óriás kalácsot, 60 szelet tortát, több száz tojást, hagymát, retket, erős paprikát, fejes salátát, több liter szörpöt gyönyörűen előkészítve kedveskedtek a dunaújvárosi Hajléktalan Centrum lakóinak a Húsvéti Ünnepek alkalmából. A közel negyedmillió forint értékű segítség immár hagyományosnak mondható, hiszen nem az volt első olyan Húsvét, amikor a segítő kezek összefognak, és mindenkit szívesen látnak, aki beáll a sorba, hiszen az biztos, hogy rászoruló. Sajnos a szegényeket és a hajléktalanokat az átlagnál is jobban sújtja az alapvető élelmiszerek drágulása, pedig nekik is nagyon fontos a táplálék. Az átlagosnál jóval kiszolgáltatottabb és sérülékenyebb emberek esetében a nélkülözés nemcsak a testet viseli meg, hanem a lelküket is. Természetesen ezt a helyzetet (és ezt tudják a segítők is) rendkívül nehéz menedzselni, hiszen sokkal egyszerűbb lenne megelőzni, de ez nyilván nem a szervezőkön múlik.

Húsvéti segítség

A Húsvét azonban mindig egy nagyszerű alkalom arra, hogy étel kerüljön a nehéz élethelyzetben lévők számára is az asztalra és együtt ünnepeljék Krisztus feltámadását. Kovács István Görögkatolikus parókus ez alkalommal is csodálatos szavakkal szólított meg mindenkit és megköszönte, majd megáldotta az ételeket, italokat.

A szervezők elmondták: A Húsvét egyik fontos üzenete, hogy legyünk empatikusabbak és vegyük észre, a környezetünkben azokat, akik segítségre szorulnak. Biztos, hogy ezekben a nehéz időkben különösen nagy szükség van az ilyen jótékony akciókra, hiszen a hajléktalanoknak egyre nehezebb élelmiszerhez jutni. Ezért a jövőben is azon leszünk, hogy folytassuk, és ha lehet, kiszélesítsük ezeket a programokat.

Köszönjük a felajánlásokat!

Dunaújváros, 2023. március 14. - Tisztelettel: Petrás Gábor DLSZ Főtitkár

Húsvéti segítség DLSZ Petrás Gábor

Petrás Gábor a DLSZ Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportjának vezetője: Úgy éreztük, hogy el kell jönnünk és a magunk módján segítenünk kell ezeknek az embereknek, akik itt élnek. Nekik sajnos olyan sors jutott, ami szerencsére a társadalom nagy részének nem megszokott. Mi nem vizsgáljuk, hogy miért kerültek ebbe a helyzetbe, nem sóhajtozunk és sajnálkozunk miattuk. Úgy döntöttünk, hogy a kereszténység legnagyobb: ünnepén, Húsvétvasárnapján eljövünk, és szó szerint letesszük a megszentelt ünnepi ételt az asztalukra. Ezt tesszük több éve és természetesen jövőre is megtesszük, hiszen mindneki számára fontos a Húsvét ünnepe.

Szűcsné Nagy Zsuzsanna

Szűcsné Nagy Zsuzsanna az esemény főszervezője: Nagy és örömteli feladat várt rám ezzel a projektvezetéssel. Mindenekelőtt el kellett dönteni, hogy mi legyen az a húsvéti étel, amivel megkínáljuk az itt ellátottakat. Attól kezdve hasonlóképpen történtek a dolgok, mint ahogy a családi körülmények között zajlanak az előkészületek, csak a lépték volt más. Nyolcvan főre kellett tervezni a vendégséget. Már tudom, hogy személyenként mekkora adaggal kell számolni. A támogatóink jóvoltából meg volt a fedezet a bevásárlásra. Utána következett a kétkezi munka a hidegtálak elkészítése, amit a barátaimmal közösen végeztünk szombat délután és vasárnap délelőtt. Minden alkalommal nagy örömmel jövök ide, mert korábban négy évig itt dolgoztam és megszerettem ezeket a hajléktalan embereket. Felül kell emelkedjünk az ilyen hangulatú gondolkodástól, hogy lenézzük vagy sajnáljuk őket. Nem kell őket sajnálni, mert az nem vezet sehová. Ők sem szeretik azt. Úgy tekintünk rájuk, mint a többi, szerencsésebb embertársunkra. A mostani szertartás és az asztali kínálat megfogta őket. Láttam a szemükön, hogy örömmel várták ezt a különleges alkalmat. Köszönet támogatóinknak és Kovács István parokus úrnak, aki minden évben eljön és megszenteli az ételeket és mond pár szép szót az ittlakóknak. Köszönöm MINDENKINEK! Természetesen jövőre is itt leszünk!