Vége a vakációnak a DPASE csapatnál

Oszd meg másokkal!

A hétfői nappal nálunk is megkezdődött a felkészülés az előttünk álló szezonra. Délután négy órakor találkoztak a stadionnál a régi és az új játékosok, rövid ismerkedés után mindenki az öltözőben ment, ahol a klubvezetés értékelte az eddigi eredményeket és ismertette a jövőbeni célokat. Ezután kezdetét vette az idény első edzése, amelyet Jakab Elek vezetőedző és Horváth Csaba másodedző tartott a nagy létszámú csapatnak, ugyanis az élő szerződésű játékosok mellett utánpótlás labdarúgók, és próbajátékosok is részt vettek a tréningen.

Dunaújvárosi Labdarúgás DPASE edzés 2012. július

Az első gyakorlásban sok futás, passzolgatás és nyújtás szerepelt, amelyet a végén egymás elleni játék zárt. A felkészülési mérkőzések is kezdenek körvonalazódni, a tervek szerint egészen az augusztus 11-i Magyar Kupa szereplésig játszik majd csapatunk különböző ellenfelek ellen. Ami már biztos: szombaton, július 14-én az Albert Stadionban kezdünk a Ferencváros első csapata ellen, de a folytatásban több másod-, és harmadosztályú csapattal is megküzdünk.

Természetesen az első edzésen részt vettek a nyári átigazolás eddigi szerzeményei is.

Sitku Illést arról faggattuk, miért választott minket?

"Több ajánlatot is kaptam, de az újvárosi csapat céljai, az itt folyó tudatos építkezés, és nem utolsó sorban az újvárosi labdarúgás múltja győzött meg arról, hogy jó döntést hozok, ha ide igazolok.
Egyáltalán nem zavar, hogy most éppen alacsonyabb osztályban kell játszani, mert kihívásnak fogom fel és kellően motiváltnak érzem magam, hiszen a csapatnak hosszútávú tervei vannak. A jelenlegi játékostársak nagyrészét korábbról, még a fehérvári időkből ismerem, játszottam velük együtt, így nem okoz különösebb nehézséget a beilleszkedés. Mindent el fogok követni a csapat jó szereplése érdekében."

Megkérdeztük a júniusban szerződést hosszabbító középpályást, Micskó Márkot is:

"Idén februárban örömmel érkeztem vissza Újvárosba, hiszen itt kezdtem el focizni, és majd mindenkit ismertem a társaságból, így örültem a megkeresésnek és szinte azonnal rábólintottam a DPASE ajánlatára. Sajnálom a tavaszi szezont, hiszen csupán két ponton múlt a bennmaradás, de ezen már nem lehet változtatni, most a harmadosztályú bajnokságra kell koncentrálni.
A szerződésem hosszabbítása nem volt kérdéses, hiszen a célokkal maximálisan azonosulni tudok és jól is érzem magam a klubnál. Az új érkezőkkel úgy gondolom nagyon ütőképes csapat leszünk, talán erősebb is, mint a tavaszi csapat volt. Magabiztosan kell nyernünk a harmadosztályt, utána pedig az osztályozón ki kell harcolnunk a feljutást az egy csoportos másodosztályba." 

Forrás: DPASE