V. Szabadság Kupa Dunaújváros

V. Szabadság Kupa

Esemény ideje: 
2018. október 22. hétfő 08:30
Oszd meg másokkal!

Címvédés a Szabadság kupán!

Ismét októberi Nemzeti Ünnep és ismét Dunaújvárosi Sportünnep. Nagyszerű hagyomány bontakozott ki az elmúlt években a Nemzet Sport fővárosában, vagyis Dunaújvárosban. Az 56-os októberi forradalomról ugyanis immár ötödik éve emlékeznek meg az amatőr labdarúgók focival, mozgással, remek mérkőzésekkel. A rendezvény – most már valóban kijelenthető, hogy – országossá nőtte ki magát, hiszen bőven a város-, sőt a megyehatáron túlról érkeztek csapatok. A lebonyolítási rendszer sajnos csak 10 együttes részvételét teszi lehetővé és ezúttal is nagy volt a túljelentkezés.

Szabadság Kupa DLSZ 2018

Nagyszerűen kezdtek a Felsőlajosról érkező „Ágyúsok”, hiszen már a második találkozón egy ötöst rámoltak be az „FC Fakabát” hálójába. A címvédő „Rozé Fröccs” viszont nyögve nyelősen, mondhatni álmosan „nyitott”, ami egy 2:2-es döntetlenre volt csak elég, az igen masszív „Barátok” ellenében. A másik ágon a bajai „Extra” villogtatta „oroszlánkörmeit”, hiszen négy győzelemmel és 13 rúgott góllal nyerte meg a csoportját.

Szabadság Kupa 2018 DLSZ

Az egyenes kieséses szakaszban az „Ágyúsok” aztán hatalmas csatában búcsúztak a Széchenyi Pékség ellenében – büntetőkkel, míg az esélyesek nagyszerűen szerepelve verekedték be magukat a legjobb négy közé. Az első elődöntőben a „Rozé Fröccs” nagyszerű játékkal, de igen nagy csatában tudta csak felülmúlni a Széchenyiseket. A mási elődöntőben a „Tízpróbások” is alaposan megszorongatták a nagy favorit „Extra” gárdáját, de a győzelem nekik sem jött össze. Javíthattak viszont a bronzmeccsen, ahol a Széchenyi Pékséggel szemben magabiztosan győztek és elcsípték a dobogó alsó fokát.

Szabadság Kupa DLSZ 2018

Végül jöhetett a döntő, ahol a címvédő „Rozé Fröccs”, a trónkövetelő „Extra” csapatával találkozott. Magas színvonalú játék, hatalmas küzdelem, viszont – a nagy helyzetek ellenére – góltalanság volt a jellemzője az arany csatának. Így aztán jöhettek a büntetők, ahol a „Rozés-fiúknak” remegett kevésbé a lába, így (persze a két büntetőt is hárító Rigó László kapus nevét is említsük meg) Dunaújvárosban maradt az aranyérem és Bajára kerültek az ezüst medálok.

Szabadság Kupa DLSZ 2018

A Szabadságharcra emlékezve focizott egy jót 130 amatőr játékos, lőttek a fiúk több mint 100 gólt és gyönyörű díjakkal, különdíjakkal távoztak. Jövőre újra ünnepelünk!

DLSZ Szabadság Kupa

Balogh Dávid (Rozé Fröccs) csapatvezető: Címvédőként érkeztünk az V. Szabadság Kupára így volt  egy kis nyomás a csapaton, de nagy volt az összhang a játékosok között így ismét miénk lett a bajnoki cím! Köszönjük a szervezőknek, hogy ismét egy nagyszerű tornán vehettünk részt! Ezt a győzelmet volt kapusunknak Komáromi Ádámnak ajánljuk, aki az első Szabadság Kupán csatlakozott a Rozé Fröccshöz! Köszönjük Ádám, sosem felejtünk el! Gratulálok minden résztvevő csapatnak!

Szabadság Kupa DLSZ 2018

Tóth Imre, a DLSZ elnökségi tagja: Immáron ötödik alkalommal rendeztük meg a viadalt, mely ezúttal is elérte a célját, remek meccseket, nagyon szép megoldásokat láthattak azok, akik kilátogattak ma a Dunaújvárosi Sportcsarnokba. Ezúttal is nagyon sokan jelentkeztek a tornára, ám tíz csapat nevezését tudtuk elfogadni, s mivel közülük öten is a megyehatáron túlról érkeztek, mondhatjuk, hogy ez a tornánk is országossá nőtte ki magát.  Nagyon köszönjük önkormányzatunk támogatását a rendezésben, s külön köszönet jár Ébner Róbertnek is, hogy segített nekünk abban, hogy ezt a mai viadalt ilyen jól meg tudjuk szerezni. Egy év múlva természetesen újra találkozunk, remélhetőleg egy hasonlóan színvonalas és izgalmas viadalon.

Szabadság KupaDLSZ 2018

Mészáros Árpád (Rozé Fröccs) a torna legjobb játékosa: Szeretném megköszönni a szervezőknek, hogy ismét sikerült egy ilyen színvonalas kupát szervezni, amit immár másodszor nyertünk meg, hiszen címvédőként érkeztünk! Nagyon köszönöm csapattársaimnak, hogy minden meccsen szívvel-lélekkel játszottak! A döntéshozóknak pedig azt köszönöm, hogy engem láttak ma a torna legjobbjának a sok jó játékosok közül. És végül természetesen a csapatomnak köszönöm, hogy hozzá segítettek ehhez a díjhoz! Biztos vagyok abban, hogy jövőre is mindent el fogunk követni, hogy megnyerjük ezt a kupát! Hajrá Rozé Fröccs!

Szabadság Kupa DLSZ 2018

 

V. Szabadság Kupa - "A Nemzet Ereje"

Az 1956-os forradalom a magyar nép 20. századi szabadságharca, történelmünk egyik legmeghatározóbb eseménye volt. Dunaújvárosban immár hagyomány, hogy Nemzeti Ünnepünket sporttolással tesszük emlékezetessé. Idén sem lesz ez másképp, nagyszerű ünnepi hangulatú kispályás labdarúgó tornával tisztelgünk az 56-os hősök előtt. A "Nemzet ereje" több mint 60 éve egész Európát megrengette. Büszkék vagyunk a hősökre, akikre együtt fogunk emlékezni Október 23-án. A résztvevő csapatok pedig szokás szerint remek játékkal, gólokkal és nagyszerű megmozdulásokkal fogják szórakoztatni azokat, akik kijönnek ezen a jeles napon a Dunaújváros Sportcsarnokba, hogy együtt ünnepeljünk. Várunk mindenkit Október 22-én Dunaújvárosban!

„A magyar vér oly nagy értéke Európának és a szabadságnak, hogy óvnunk kell minden cseppjét.” – Albert Camus

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség fontosnak tartja, hogy nemzeti ünnepnapunkon is mozgásra ösztönözze a város amatőr sportolóit és egy pillanatra megemlékezzünk, tisztelegjünk az 1956-os bajtársaink, hőseink előtt, akik életükkel fizettek a magyar szabadság kivívásáért. Fontos információ, hogy a nevezés csak az ürlap kitöltésével és a nevezési díj befizetésével együtt érvényes!

Németh Zsolt az Ágyúsok csapatvezetője (Felsőlajos): 13 éve van már, hogy az „Ágyúsok” mint egy baráti társaság csapata összeállt. Természetesen ez idő alatt cserélődtek a tagok, de az alap gárda az máig megmaradt. Ez a „kemény mag” adja a csapat alapját. Szeretünk tornákra járni Budapest-Kecskemét irányokba, de voltunk már néhány évvel ezelőtt Dunaújvárosban is. Tetszett a szervezés, jók voltak a körülmények és ezért figyeltünk is, hogy valamelyik rendezvényre időben tudjunk jelentkezni. Sajnos több alkalommal lekéstünk a 10 csapatos tornákról, most viszont ott leszünk! Bízunk abban, hogy jól fogunk szerepelni!

Ébner Róbert a Woodoo Tatto üzlet tulajdonosa és a Laro márka képviselője: A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetséggel közösen az amatőr sportolók eredményét kívánjuk támogatni az V. Szabadság Kupa díjátadóján. Az 5 különdíjasnak ajándékcsomagot adunk át, melyben egyedi Laro póló mellett további ajándékok is találhatóak. Fontosnak tartom, hogy dunaújvárosiként támogassam az amatőr sportolókat és a tehetséges fiatalokat, ezért cégemmel szeretnék hozzájárulni a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség törekvéseihez, ami nem más mint, hogy minél több embert sportolásra hívjanak, megmozgassanak. A szövetség tevékenysége és városi sportolók felé fordított figyelme, valamint a professzionális munkájuk példaértékű, amihez mi is szeretnénk hozzájárulni! Sok sikert kívánok a focistáknak és jó munkát a DLSZ szervezőinek!

További információ a rendezvényről

Időpont: 2018. október 22. hétfő 08.00 - 18.00
Helyszín: Dunaújváros Sportcsarnok kis és nagyterem - Dunaújváros, Eszperantó út 2. - 4.
Főtámogató: DMJV Önkormányzata
Támogató: Woodoo Tattoo szalon és Laro egyedi termékek
Rendező: Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség
Résztvevők: Nincs megkötés (Maximum 10 csapat).
Jelentkezési díj: 7.999 Ft / Csapat
Jelentkezés: www.dlsz.hu
Telefon: +36-70-616-5941

Sorsolás és technikai megbeszélés

Időpont: 2018. október 15. hétfő 15.00 óra
Helyszín: DLSZ iroda. Dunaújváros, Városháza tér 1. VIII. emelet 805 iroda

A Szabadság kupa díjazása

1. hely: kupa + 12 darab érem + díszoklevél + labda
2. hely: kupa + 12 darab érem + díszoklevél + labda
3. hely: kupa + 12 darab érem + díszoklevél + labda
Legjobb játékos: díszserleg + díszoklevél + Laro póló
Legjobb kapus: díszserleg + díszoklevél + Laro póló
Gólkirály: díszserleg + díszoklevél + Laro póló
DLSZ+: díszserleg + díszoklevél + Laro póló
Miklós István "Nap Pillanata" díj: díszserleg + díszoklevél + Laro póló

Nevezett csapatok: A kupára a nevezés a regisztráció elküldése és a nevezési díj beérkezése után válik hivatalossá!
Résztvevő csapatok száma: maximum 10 csapat

V. SZABADSÁG KUPA - DUNAÚJVÁROS, 2018. OKTÓBER 22. HÉTFŐ
NEVEZETT CSAPATOK
 SOR  CSAPATNÉV  REGISZTRÁCIÓ  NEVEZÉS
1.  ÖNGÓLISGÓL  IGEN IGEN
2. ROZÉ FRÖCCS IGEN IGEN
3. TÍZPRÓBÁSOK IGEN IGEN
4. HANYAT SE IGEN IGEN
5. FC FAKABÁT IGEN IGEN
6. BARÁTOK IGEN IGEN
7. SZÉCHÉNYI PÉKSÉG IGEN IGEN
8. LABDAÉRZÉK GOURMAND IGEN IGEN
9. ÁGYÚSOK IGEN IGEN
10. EXTRA IGEN IGEN
ÉRDEKLŐDŐ CSAPATOK
  MIRAGE IGEN  
  KEMI KER KFT. IGEN  
  HAMUTIPRÓK IGEN  
  GASZISPORTVIDEO IGEN  
V. SZABADSÁG KUPA  – CSOPORTBEOSZTÁSOK
A CSOPORT B CSOPORT
1. ROZÉ FRÖCCS 1. ÖNGÓLISGÓL
2. BARÁTOK 2. HANYAT SE
3. LABDAÉRZÉK GOURMAND 3. SZÉCHÉNYI PÉKSÉG
4. ÁGYÚSOK 4. TÍZPRÓBÁSOK
5. FC FAKABÁT 5. EXTRA
CSOPORTMÉRKŐZÉSEK
A CSOPORT
08.00 ROZÉ FRÖCCS  2  - 2  BARÁTOK
08.22 LABDAÉRZÉK GOURMAND  1 - 1  ÁGYÚSOK
08.44 FC FAKABÁT  1 - 0  BARÁTOK
09.06 ROZÉ FRÖCCS  2 - 0  LABDAÉRZÉK GOURMAND
09.28 ÁGYÚSOK  5 - 0  FC FAKABÁT
09.50 LABDAÉRZÉK GOURMAND  2 - 1  BARÁTOK
10.12 FC FAKABÁT  0 - 1  ROZÉ FRÖCCS
10.34 BARÁTOK  0 - 8  ÁGYÚSOK
10.56 FC FAKABÁT  1 - 1  LABDAÉRZÉK GOURMAND 
11.18 ÁGYÚSOK  0 - 1  ROZÉ FRÖCCS
CSOPORTMÉRKŐZÉSEK
B CSOPORT
11.40 ÖNGÓLISGÓL  0 - 1  HANYAT SE
12.02 SZÉCHÉNYI PÉKSÉG  1 - 1  TÍZPRÓBÁSOK
12.24 HANYAT SE  1 - 2  EXTRA
12.46 ÖNGÓLISGÓL  0 - 4  SZÉCHÉNYI PÉKSÉG
13.08 TÍZPRÓBÁSOK  1 - 2  EXTRA
13.30 SZÉCHÉNYI PÉKSÉG  5 - 0  HANYAT SE
13.52 EXTRA  5 - 0  ÖNGÓLISGÓL
14.14 HANYAT SE  1 - 5  TÍZPRÓBÁSOK
14.36 EXTRA  4 - 1  SZÉCHÉNYI PÉKSÉG
14.58 TÍZPRÓBÁSOK  9 - 1  ÖNGÓLISGÓL
A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
HELY  CSAPAT M GY D V RG-KG P
1.  ROZÉ FRÖCCS 4 3 1 0 6 - 2 10
2.  ÁGYÚSOK 4 2 1 1 14 - 2 7
3.  LABDAÉRZÉK GOURMAND 4 1 2 1 4 - 5 5
4.  FC FAKABÁT 4 1 1 2 2 - 7 4
5.  BARÁTOK 4 0 1 3 3 - 13 1
B CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
HELY  CSAPAT M GY D V RG-KG P
1.  EXTRA 4 4 0 0 13 - 3 12
2.  TÍZPRÓBÁSOK 4 2 1 1 16 - 5 7
3.  SZÉCHÉNYI PÉKSÉG 4 2 1 1 11 - 5 7
4.  HANYAT SE 4 1 0 3 3 - 12 3
5.  ÖNGÓLISGÓL 4 0 0 4 1 - 19 0
EGYENES KIESÉSES SZAKASZ
NÉGY KÖZÉ JUTÁSÉRT
15.20 (1) B ROZÉ FRÖCCS  9 - 0  HANYAT SE
15.44 (2) B ÁGYÚSOK  0(5)-(6)0   SZÉCHÉNYI PÉKSÉG
16.06 (3) B LABDAÉRZÉK GOURMAND  1 - 4  TÍZPRÓBÁSOK
16.28 (4) B FC FAKABÁT  0 - 4  EXTRA
DÖNTŐBE JUTÁSÉRT
16.50 (5) B ROZÉ FRÖCCS  3 - 1  SZÉCHÉNYI PÉKSÉG
17.12 (6) B TÍZPRÓBÁSOK  1 - 3  EXTRA
BRONZMÉRKŐZÉS
17.34 B TÍZPRÓBÁSOK  2 - 1  SZÉCHÉNYI PÉKSÉG
ARANYMÉRKŐZÉS
17.56 B EXTRA   1(0)-(2)0  ROZÉ FRÖCCS
18.20 EREDMÉNYHÍRDETÉS
V. SZABADSÁG KUPA 
VÉGEREDMÉNY
1. HELY  ROZÉ FRÖCCS 
2. HELY  EXTRA
3. HELY  TÍZPRÓBÁSOK 
KÜLÖNDÍJASOK
LEGJOBB JÁTÉKOS  MÉSZÁROS ÁRPÁD (ROZÉ FRÖCCS)
LEGJOBB KAPUS  RIGÓ LÁSZLÓ (ROZÉ FRÖCCS)
GÓLKIRÁLY  ANTAL TAMÁS (TÍZPRÓBÁSOK)
DLSZ + DÍJ  HÁNYAT SE CSAPATA
MIKLÓS ISTVÁN DÍJ  HEGYI DÁVID (EXTRA)