Dunaújvárosi Labdarúgó szövetség

Újabb életmentő készülék Dunaújvárosnak!

Esemény ideje: 
2021. június 24. csütörtök 15:302021. július 9. péntek 10:30
Oszd meg másokkal!

Még több életet menthetünk...

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség és a Carissa Sportegyesület tovább erősítette azt a törekvését, hogy a sport és az egészségügy egymással karöltve, adott esetben egymást segítve működjön. Ennek újabb nagyszerű példája volt egy életmentő (defibrillátor) készülék kihelyezése Dunaújváros egyik rendkívül forgalmas bevásárló központjában, az Interspar Áruházban, ahol egészen pontosan a Bronz Kávézó és Lottózó falára került fel ez a fontos eszköz. Ünnepélyes keretek között lett átadva a berendezés, és a beszerzést, a gyűjtést szervezők elmondták, hogy több segítőkész partner is közreműködött a nemes cél megvalósítása érdekében. A készülék működését egy gyors bemutató keretében még világosabbá tették a Vöröskereszt és a Mentőszolgálat szakemberei és Bronz Kávézó és Lottózó tulajdonosa Kovács Zoltán, valamint az áruház vezetője Bakány Éva ígéretet tettek arra vonatkozólag, hogy több munkatársuk is részt fog majd venni azon a tanfolyamon, ami a berendezés pontos használatára fog kiterjedni, így még nagyobb esély lesz arra, hogy baj esetén embertársainkat megmentsük, és az élet győzelmi esélyei tovább javuljanak.

Országosan is példaértékű kezdeményezés!

Már a harmadik életmentő készüléket helyezhette ki a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Dunaújvárosban.

Az Interspar áruházban található Bronz Kávézó és Lottózóban helyezték el ünnepélyesen tegnap délután azt az életmentő készüléket, melyet a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (DLSZ), városuk önkormányzata, a Carissa SE, illetve egyéb támogatók hozzájárulásával sikerült megvásárolni. Az ünnepélyes átadón a DLSZ vezetőségéből Petrás Gábor főtitkár köszöntötte a jelenlévőket, kiemelve, hogy egy újabb remek társadalmi összefogás valósulhatott meg Dunaújvárosban, melynek eredményeként a DLSZ-nek és támogatóinak köszönhetően sikerült újabb életmentő készülékkel gazdagítani Dunaújvárost. Mint hangsúlyozta, a készüléket a közelmúltban sikerült megjavíttatni, illetve felülvizsgáltatni, így üzemképes, életmentésre maximálisan alkalmas gépet tudtak kihelyezni a Bronz Kávézóban.

Nagyon örült a nemes kezdeményezésnek Barta Endre, önkormányzatunk humán ügyekért felelős alpolgármestere is, aki emellett persze abban is bízik, hogy nem lesz szükség a készülék használatára:

– Olyan időszakban vagyunk, amikor a sport aktívan belejátszik az életünkbe a most zajló labdarúgó Európa-bajnoksággal, melyen Fiola gólján kívül a dán Christian Eriksen esete volt az, ami eddig a leginkább megmaradt bennünk. Nagyon hálás vagyok a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek és összes partnerének azért, hogy már a harmadik életmentő készüléket helyezik el Dunaújvárosban, ugyanakkor azt kívánom, hogy a készülék átadása után néha beszéljünk róla, de soha ne kelljen majd használni. Ezzel együtt így is megnyugvást hoz az a tudat, hogy a város több pontján is lehet számítani ezekre a készülékekre.

Reszegi Imre, Fejér megyei vezető mentőtiszt szerint országosan is példaértékű az a kezdeményezés, melyet a DLSZ és támogatói megvalósítottak Dunaújvárosban:

– A köszönet hangja mellett ki kell emelnem, hogy egy olyan kezdeményezés indult el Dunaújvárosban, ami nemcsak a megyében, hanem az országban is példaértékű, s ha megnézzük, hogy lakosságarányosan hány ilyen készülék van ma Magyarországon, akkor Dunaújváros magasan az élmezőnyben mozog. Nagyon fontos, hogy a készüléket sikerült a SzívCity rendszerébe regisztrálni, s mindenkit arra bátorítok, hogy használja az alkalmazást, hiszen innen is értesülhetünk arról, hogy van egy megkezdett újraélesztés.

A sajtótájékoztató zárásaként előbb Carissa SE, illetve a DLSZ Társadalmi Felelősségvállalás Bizottságának elnöke, Tóth Imre fejezte ki reményét abban, hogy minél több emberhez eljut az információ az új életmentő készülékről, majd Fetth Katalin, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének vezetője mutatta be a készülék szakszerű használatát a jelenlévőknek, kiemelve, hogy ennél részletesebb oktatást is tart majd a Bronz Kávézó alkalmazottainak.

Köszönjük a valamennyi támogatónknak ezt az önzetlen segítséget:

  • Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának
  • Kovács Zoltán a Bronz Kávézó és Lottózó tulajdonosának
  • Farkas Zoltán az Mprint tulajdonosának
  • Carissa Sportegyesületnek,
  • Gyöngyüvegesnek,
  • Pribil Sándornak a Sürgősségi Vérszállításnak
  • Feth Katalinnak
  • Boór Zoltán mesterasztalosnak