Magyar Kispályás Labdarúgás

THERMOMASTER KUPA 2015 - BRONZÉREM!

Oszd meg másokkal!
Thermomaster Kupa "Országos Kispályás Kiválasztó Kupa"

Székesfehérvár – Sóstói Stadion, 2015. augusztus 21. péntek

Nagyszerű és egyben különleges Kispályás Labdarúgó tornát szerveztek Székesfehérváron, a Sóstói Stadion műfüves pályáján. A szervezők az ország legjobb, legszínvonalasabb kispályás labdarúgó bajnokságaiból hívták meg a bajnokcsapatokat, illetve az ezekből a bajnokságokból kialakított válogatottakat. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség által szervezett ZEUS I. osztályú bajnokság győztesét, a Dunaferr Vasas csapatát is meginvitálták erre a rendkívül nívós eseményre. Ez egyrészt elismerése a Dunaújvárosban folyó szakmai munkának, másrészt nagy lehetőség a játékosoknak, mivel a torna egyben válogató rendezvény is volt, a Thermomaster Kupa ugyanis a hamarosan – első alkalommal – összeállításra kerülő Magyar Kispályás Labdarúgó Válogatott keretének kialakításában is fontos szerepet vállalt. A rendezők a megnyitón elmondták, hogy a kispályás (5+1) labdarúgás egész Európában olyan népszerűségnek örvend, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségek elhatározták, hogy a labdarúgó palettán a vezető szakágak (nagypályás labdarúgás, futsal) mellé kívánják emelni, mind a rendezvények (Európa Bajnokság, válogatott mérkőzések, stb.), mind a bajnokságok szervezésének tekintetében. A Székesfehérváron rendezett labdarúgó torna legjobb játékosai a Válogató Bizottság javaslata alapján bekerülhetnek a Magyar Kispályás Labdarúgó Válogatottba!

Ezzel természetesen a meghívott csapatok játékosai tisztában voltak és mindenki igyekezett jó teljesítményt nyújtani. A Dunaferr Vasas a bajnoki címet nyert alakulathoz képest néhány poszton változott és a Thermomaster Kupán már az új kerettel indultak el. A csapat vezetői úgy gondolják, hogy ismét a bajnoki címért fog harcba szállni a vasgyári gárda. Ezt támasztja alá a nagyszerű székesfehérvári szereplés is, hiszen az igen erős csoportból második helyen (veretlenül) jutott a csapat az elődöntőbe, ahol a rendes játékidőt nézve megőrizte a veretlenségét a gárda, azonban a végső győzelmet is megszerző Budapest válogatott egy gól nélküli döntetlent követően, az 5 perces hosszabbításban betalált a dunaújvárosi kapuba, bronzcsatára kötelezve csapatunkat.

A harmadik helyért Veszprém legjobbjaival kellett megküzdeni. Az eredmény 4:2 arányú győzelem és a bronzérem. Érdekesség, hogy az első három helyen végzett csapat (Budapest válogatott, Pest megye válogatottja és a Dunaferr Vasas) annyira egyenlő játékerőt képviselt, hogy a nap folyamán az egymással játszott találkozók rendes játékidejében egyik mérkőzésen sem esett gól. (Pest megye - Dunaferr Vasas 0:0; Pest megye – Budapest válogatott 0:0; Dunaferr Vasas – Budapest válogatott 0:0) Végül – talán egy kicsit a szerencsének is köszönhetően – a Budapest válogatott léphetett fel a dobogó tetejére, hiszen Pest megye válogatottját (hosszabbítást követően büntetőkkel) legyőzte, így az első alkalommal kiírt Thermomaster Kupát megnyerte.

A Dunaferr Vasas nagyszerűen képviselte Dunaújvárost, valamint a dunaújvárosi kispályás labdarúgást, és jó esély van arra, hogy néhány játékosunk a Magyar Válogatottban is megmérettesse magát. A behívókat ezen a héten küldik ki a Magyar Válogatott vezetői és a jövő héten már összetartáson vesznek részt a bő (25 fős) keret tagjai, hogy aztán a 15 legjobb kispályás labdarúgó pályára léphessen szeptemberben, a horvátországi Európa Bajnokságon! Nagyon bízunk abban, hogy Dunaújváros is képviselve lesz a kontinensviadalon!

Dunaújváros

Az Országos Mini-Futball Szövetség szervezésében rendezték meg augusztus 21-én a Székesfehérvári Sóstói Stadionban a Thermomaster Kupát. A rendezvény egyik célja volt, hogy megtalálják Magyarország legjobb amatőr kispályás labdarúgóit, akik majd nemzeti válogatottként méltóképp képviselik az országot Horvátországban, pontosabban Vrsar városában, 2015. szeptember 21 és szeptember 27 között. Ennek érdekében invitálták Fejér megye székhelyére ezeket a nagyszerű csapatokat, akik között ott találtuk városunk jelenlegi bajnok csapatát, a Dunaferr Vasast is. Az ellenfelek: Zala megye, Pest megye, Tatabánya, Budapest, Veszprém, Székesfehérvár, Mates (Budapest) legjobbjai voltak. 

DUNAFERR VASAS FC

Két négyes csoportba sorsolták a 8 csapatot, majd a csoportokból az első két helyen végző gárd küzdött tovább a Thermomaster Kupáért, valamint a játékosok a válogatott kerettagságért. A nemzetközi labdarúgó szövetségek és a Magyar Labdarúgó Szövetség is egyre nagyobb figyelmet fordít a kispályás (5+1) labdarúgásra - ezért nem véletlen, hogy a Magyar Kispályás Labdarúgó Válogatott kialakítása is fontos feladattá vált és komoly versenyeztetési lehetőségek is kinálkozni fognak majd a jövőben. A ZEUS I. osztály bajnoka, vagyis a Dunaferr Vasas igen komoly játékerőt képvisel, így jó esély van arra, hogy játékosokat adjon a válogatottba. Reméljük így lesz!
A torna pénzdíjas volt, így az első három helyezett csapat kupában és pénzjutalomban is részesült. Az I. helyezett 400.000 Ft, a II. helyezett 200.000 Ft, míg a III. helyezett 100.000 Ft jutalmat zsebelhetett be.

THERMOMASTER KUPA 2015.

THERMOMASTER KUPA 2015
A CSOPORT B CSOPORT
1.  TATABÁNYA 1.  ZALA MEGYE
2.  SZÉKESFEHÉRVÁR 2.  MATES
3.  BUDAPEST 3.  PEST MEGYE
4.  VESZPRÉM 4.  DUNAÚJVÁROS
A - B CSOPORT CSOPORTMÉRKŐZÉSEI
10.00 TATABÁNYA  0 - 5  SZÉKESFEHÉRVÁR
10.00 BUDAPEST  0 - 0  VESZPRÉM
10.30 ZALA MEGYE  0 - 2  MATES
10.30 PEST MEGYE  0 - 0  DUNAÚJVÁROS
11.00 TATABÁNYA  0 - 7  BUDAPEST
11.00 SZÉKESFEHÉRVÁR  0 - 0  VESZPRÉM
11.30 ZALA MEGYE  1 - 3  PEST MEGYE
11.30 MATES  0 - 0  DUNAÚJVÁROS
12.00 TATABÁNYA  2 - 5  VESZPRÉM
12.00 SZÉKESFEHÉRVÁR  0 - 1  BUDAPEST
12.30 ZALA MEGYE  2 - 6  DUNAÚJVÁROS
12.30 MATES  1 - 6  PEST MEGYE
THERMOMASTER KUPA 2015
A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE B CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1.  BUDAPEST 1. PEST MEGYE
2. VESZPRÉM 2. DUNAÚJVÁROS
3. SZÉKESFEHÉRVÁR 3. MATES
4. TATABÁNYA 4. ZALA MEGYE
THERMOMASTER KUPA 2015
7. HELYÉRT
13.45 TATABÁNYA 1 - 3 ZALA MEGYE
5. HELYÉRT
13.45 SZÉKESFEHÉRVÁR 2 - 0 MATES
DÖNTŐBE JUTÁSÉRT
14.15 BUDAPEST 0(1)-(0)0 DUNAÚJVÁROS
14.15 VESZPRÉM 0 - 1 PEST MEGYE
BRONZ MÉRKŐZÉS
15.00 DUNAÚJVÁROS 4 - 2  VESZPRÉM
ARANY MÉRKŐZÉS
15.30 BUDAPEST  0(3)-(1)0  PEST MEGYE
THERMOMASTER KUPA 2015
VÉGEREDMÉNY
1. HELY  BUDAPEST
2. HELY  PEST MEGYE
3. HELY  DUNAÚJVÁROS
THERMOMASTER KUPA 2015 KÜLÖNDÍJAS
A DÖNTŐ JÁTÉKOSA  JUHÁSZ DÁNIEL (BUDAPEST VÁLOGATOTT)