Társadalmi Összefogás a CT-ért

Társadalmi Összefogás a CT-ért: 1.000.000,- Forint

Oszd meg másokkal!

 Dunaújváros Közéleti Hetilap

Egymillió forint gyűljt össze a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség legutóbbi jótékonysági akcióján, amelynek célja, hogy támogassák a Szent Pantaleon Kórház új CT készülékének megvásárlását. A XII. Carissa Kupa alkalmával befolyt összeget több mint 120 ezer forinttal egészítette ki Cserna Gábor polgármester. Az adományt csütörtökön adta át Kalácska András, a szövetség elnöke a kórház főigazgatójának, Dr. Mészáros Lajosnak. Az új CT 100-120 millió forintba kerül, eddig 10 millió forint gyűlt össze társadalmi összefogásnak köszönhetően. Amennyiben elérik a 30 millió forintot, részletre is megvásárolhatják a kórház számára nélkülözhetetlen berendezést.

CT adomány DLSZ Dunaújváros Szent Panteleon Kórház

(Sajtótájékoztató a Szent Panteleon Kórház előadótermében)

Amikor az utolsó mérkőzést is lefújta a játékvezető a XII. Carissa Kupán, véget ért az a jótékony akció is, melynek köszönhetően végül 1.000.000 Ft gyűlt össze a dunaújvárosi Szent Pantaleon kórház javára. A befolyt összeget át is adtuk a kórház főigazgató főorvosának, Dr. Mészáros Lajosnak. A pénzt az új CT készülék beszerzésére fordítják.

Már tavaly is gyűjtöttünk adományokat a Carissa Kupa Országos kispályás labdarúgó torna keretein belül (akkor a helyi óvodáknak igyekeztünk segíteni), és a sikeren felbuzdulva, úgy döntöttünk, hogy folytatjuk ezt a hagyományt. Nagyon nagy indulási előnynek számított, hogy a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (DLSZ) a 2013-ban megkapott „Dunaújvárosért" díj anyagi jutalmazását (200.000 forintot) Kalácska András elnök úr teljes egészében felajánlotta erre a célra.

CT adomány DLSZ Szent Panteleon Kórház 2014

(Dr. Mészáros Lajos Főigazgató és Kalácska András elnök  - aláírás az átadásról)

Tovább duzzasztotta a jótékony alapot az a remek döntés, miszerint a XII. Carissa Kupán részt vevő gárdák nevezési díjának (25.000 forint/ csapat) 10%-a szintén ebbe a közös kasszába kerüljön. Ez a 32 csapatnak köszönhetően 80.000 forintot jelentett. Az így már 280.000 forintra gyarapodó jótékony alap tovább duzzadt a tombola jegyek értékesítéséből befolyt összeggel, ami mindösszesen 234.500 forintos bevételt jelentett. Ekkor lépte át gyűjtésünk a bűvös 500.000 forintos álomhatárt egész pontosan 514.500 forintnál tartottunk. A nagyon jó és nagyon nemes célt szolgáló ügy mellé álló vállalkozók, cégek, magánszemélyek adakozása újabb komoly összeget jelentett, hiszen ők 214.000 forintot adtak össze, így 728.500 forint volt már a kasszába. Tovább emelkedett az összeg, akkor, amikor a gálamérkőzés résztvevői tették meg bejelentéseiket, ugyanis a Dunakeszi Kinizsi FC 50.000 forintot, a DF GREEN PET dunaújvárosi legénysége pedig 100.000 forintot ajánlott fel a jótékony alapba. Kialakulni látszott a végösszeg (878.500 forint állt a számológép kijelzőjén), amit Cserna Gábor polgármester úr Dunaújváros Megyei Jogú Város képviseletében 121.500 forinttal toldott meg így végül 1 millió forint kerülhetett átadásra ünnepélyes keretek között a kórháznak.

CT adomány DLSZ Szent Panteleon Kórház 2014

(Átadó - CT adomány 1.000.000, Forint)

Ezúton is szeretnénk megköszönni, mindenkinek, aki részt vett jótékonysági programunkban. Nagyon jó érzés, hogy az akció sikeresen zárult, és hozzá tudtunk járulni a Szent Pantaleon kórház működéséhez és reményeink szerint ezzel beteg embertársaink gyógyulását segíthetjük elő.

Forrás: Dunaújváros Közéleti Hetilap
Képek: Vohlmann György

Letölthető dokumentum: 
CsatolmányMéret
PDF ikon Dunaújvárosi Kórház CT Adományok1.33 MB