Artner Tamás DPASE

Mesteri munka!

Oszd meg másokkal!

A Dunaújváros 4-1-es idegenbeli győzelme után immár a Haladás az élvonal sereghajtója.

Artner Tamás a Haladás ellen – ez volt a sereghajtó Dunaújváros szombat délutáni, szombathelyi vendégjátékának egyik pikantériája, a másik pedig az, hogy vérbeli kiesési rangadót játszottak a csapatok.

Szombathely Haladás - Dunaújváros

Egy-két változtatással élt mindkét edző a kezdőcsapatok összeállításánál. A Haladás kapujába visszakerült Rózsa Dániel, és letöltötte eltiltását Leandro Martínez, míg a védelemben újoncot avattak, hiszen Hegedűs János élete első NB I-es meccsét játszotta. Pénteken még ballagott, ma pedig már az OTP Bank Ligában lépett pályára. A vendégeknél Farkas Viktor találta magát a padon, és egyértelműen az Artner, Székely edződuó húzásai jöttek be jobban.

Szombathely Haladás - Dunaújváros

Az első félidő végig dunaújvárosi fölényben telt, sorra alakították ki a helyzeteket, és a pontrúgásaik is életveszélyesek voltak. Három nagy helyzetben is elképesztő luftot rúgtak a vendégek, pedig Eppel, Petneházi és Nikházi is gólt szerezhetett volna Nikházi szabadrúgása után a labda a kapufával is megismerkedett. A Haladás előtt két lehetőség adódott, Németh Márió lövése centikkel ment mellé, míg Radó passza után Schimmer gurítását Nagy Gergely fogta meg.

Már letelt a 45 perc, amikor teljesen megérdemelten vezetéshez jutott a DPASE: az ötödik vendégszöglet után kipattanó labdát Orosz Márk tekerte középre, Eppel Márton érkezett a rövidre, és hiába volt Devecseri a hátán, ő a hosszú alsó sarokba tudott csúsztatni (0-1). A játék képe alapján a szombathelyiekre nézve volt hízelgő a részeredmény, füttyszó kíséretében vonultak a szünetre.

Szombathely Haladás - Dunaújváros

A második félidőben kettős csere után jött ki a Haladás, mégis néhány perc alatt a Dunaújváros döntötte el a három pont sorsát. Előbb egy hosszú átadás után a teljesen egyedül hagyott Eppel fejelt a hálóba (0-2), majd egy remek sprint után Jakab Dávid a kapufa segítségével lőtte az újonc harmadik találatát (0-3). Hiába volt hátra bő fél óra, tulajdonképpen eldőlt a találkozó, mert a Dunaújváros lefocizta a hazaiakat.

Szombathely Haladás - Dunaújváros

A szépítés összejött a vasiaknak: Alcibiade tette ki a labdát Bühlernek, a centerezését pedig Rocchi pofozta a hálóba (1-3). A hajrában újabb újvárosi gól következett: egy szabadrúgást Eppel vett le, és jól fedezve a labdát, a kapuba lőtt (1-4). A lefújást követően a szombathelyi közönség Artner Tamást éltette. Szezonbeli első vendégsikerével elkerült a kiesőhelyről az edző jelenlegi csapata, oda most a Haladás és a Pápa került.

Szombathely Haladás - Dunaújváros

– Megérdemelten nyertünk, mert nagyon jól játszottunk, lefociztuk a szombathelyieket. Már az első félidő első részében is volt két-három ziccerünk a kapussal szemben, de vagy felpattant a labda, vagy nem találtuk el jól. Aztán a félidő végén megszereztük a vezetést, a szünet után pedig rárúgtunk még két szép gólt. Null-háromnál feljött a Haladás, benyomtak minket, és a szépítés is összejött nekik, de aztán megszületett a negyedik gólunk egy csiki-csukiból. A játékvezető ezúttal nem nyúlt bele a meccsbe, a játékosaink mertek játszani, Artner Tamás taktikája működött, Radót, Halmosit és Martínezt sikerült semlegesíteni. Eppel Márton három gólt lőtt, Jakab Dávid pedig három gólpasszt adott és egy gólt szerzett – mondta a Rangadó.hu szakértője, Bita László, a Dunaújváros korábbi kiváló kapusa, jelenlegi technikai vezetője.

Szombathely Haladás - Dunaújváros

Megint balhé volt a lelátón

Az 57. percben a tribünön verbális szópárbaj alakult ki egy szombathelyi szurkoló és Kóbor László tulajdonos között. Néhány perccel később biztonsági emberek vették körbe a VIP-szektort, ahol a vezetőség foglal helyet – írja a haladasfc.hu.

Ez nem az első balhé idén tavasszal a szombathelyi lelátón, hiszen néhány hete Szentes Lázárt, az akkori vezetőedzőt érte verbális inzultus a Fradi elleni meccsen, amelyen az eltiltása miatt kényszerült a tribünre.

OTP Bank Liga, 26. forduló

Szombathelyi Swietelsky-Haladás – Dunaújváros PASE 1-4 (0-1)
Szombathely, 2400 néző. Játékvezető: Erdős

Haladás: Rózsa – Angyal, Devecseri (Rocchi, 59.), Alcibiade, Hegedűs J., Jánvári (Bühler, a szünetben) – Schimmer (Nagy P., a szünetben), Németh M., Halmosi – Radó, Martínez

Edző: Kuttor Attila

Dunaújváros: Nagy G. – Villám, Vaskó, Szekeres A., Hidvégi – Jakab D., Petneházi – Böőr (Thiago, 84.), Nikházi, Orosz M. (Farkas V., 64.) – Eppel (Sóron, 86.).

Edző: Artner Tamás

Gólszerzők: Rocchi (71.), illetve Eppel (45+1., 49., 80.), Jakab D. (53.)

Mestermérleg:

Kuttor Attila és Artner Tamás

KUTTOR ATTILA (a Haladás megbízott edzője): – El kell ismernem, hogy a Dunaújváros jobban futballozott, a játék minden elemében felülmúlt minket. Vállalom a felelősséget. Volt egy játékrendszer, amelyet elképzeltünk, mert úgy éreztük, az illik leginkább a kerethez. Rossz volt azonban a stratégia, semmi sem jött össze. Az igazság az, hogy játszhat egy csapat bármilyen hadrendben, aligha jár sikerrel, ha képtelen megnyerni a párharcokat. Márpedig mi ezen a téren sajnos ugyancsak alulmaradtunk. Nulla-három után olyan arcát mutatta a csapat, amiből erőt meríthetünk. Hozzáteszem viszont, hogy a Dunaújváros ekkor már előnye tudatában másfajta játékot játszott. Mégis, csakis a nulla három után történtekre építhetünk a folytatásban.

ARTNER TAMÁS (a Dunaújváros vezetőedzője): – Már az utóbbi két bajnokin is bennünk volt, hogy eredményesen szerepelünk, viszont ilyen-olyan okokból sajnos nem sikerült. Most minden összejött, remek ütemben szereztük a gólokat, ráadásul, elismerem, olykor a szerencse is mellénk szegődött. De ez cseppet sem von le a játékosok érdemeiből. Bejött, amit elterveztünk. Tudtuk, hogy a pálya mely pontjain verhetjük meg ellenfelünket. Fegyelmezettek voltunk, amellett a Haladás két támadóját levettük a pályáról, s a széleket is remekül lezártuk. Hat hete készülünk együtt a játékosokkal, úgy érzem, hogy elfogadtak, és jól teszik a dolgukat. Köszönöm a szombathelyi szurkolóknak , hogy olyan kedvesen fogadtak, és ahogy a lefújás után is ünnepeltek. Életem egyik legszebb pillanatát szerezték ezzel. Úgy tűnik, nem felejtették el, s pontosan tudják, hogy mit is tettem a Haladásért. Vannak, akik ezzel nem törődnek – de ez van.

Forrás: www.rangado.hu fotó: Vágvölgyi Bálint