Dunaújváros - Újpest FC

Labdarúgás: most sem sikerült

Oszd meg másokkal!

Borzalmas kezdést követően hiába küzdött jól, helyzeteit kihagyta, s végül 3-1-es vereséget szenvedett az Újpesttől is a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Dunaújváros - Újpest FC

Az Újpest elleni hazai találkozó várt ma este hét órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapatára, mely számára kötelező érvényű volt a győzelem megszerzése ahhoz, hogy továbbra is maradjon esélye az NB I-ben maradásra. Ehhez képest katasztrofálisan kezdte a találkozót együttesünk, hiszen az újpestiek már a második percben megszerezték a vezetést, miután Sulic jobboldali beadásánál Perovics akasztotta az előtte futó Vaskót, s miután a dunaújvárosi bekk elesett, már nem okozott gondot hét méterről a jobb alsóba lőnie a játékszert (0-1).

Dunaújváros - Újpest FC

A korai gól láthatóan meg is fogta csapatunkat, mely teljesen beszorult saját térfelére, s a vendégek nyomása a 12. percben érett újabb góllá, mikor Balogh a hazai térfél közepéről végzett el szabadrúgást, melyet Heris a kapunak háttal állva csúsztatott a jobb sarokba tizenegy méterről (0-2).
A második kapott gól után kezdett el életjeleket mutatni a DPASE, ám sok hiba csúszott játékába, így felépített támadásokból nem, csak pontrúgásokból, illetve Villám Balázs hatalmas bedobásaiból igyekezett helyzeteket kialakítani az Újpest kapuja előtt. A 21. percben Vaskó fejesét védte Balajcza, majd az ellentámadásból Perovics pörgetett a dunaújvárosi kapu mellé. A játékrész utolsó negyed órájában állandósult a hazai nyomás, s ekkor már ziccerei is akadtak együttesünknek, ám a 33. percben Nikházi hatméteres lövését Eppel blokkolta az újpesti kapu előtt, majd nem sokkal később ismét együttesünk csatára volt a főszereplő, aki Villám sokadik nagy bedobását követően lőhetett öt méterről tisztán, de hatalmas helyzetben nem találta el a kaput.

Dunaújváros - Újpest FC

A térfélcserét követően Artner Tamás Farkas helyett Jakabot küldte a pályára, egyértelműen a támadások minőségének javítása érdekében. A fordulás utáni első tíz percet nagyon meg is nyomta a DPASE, előbb Epel fejese kerülte el nem sokkal az újpesti kaput, majd Petneházi lövését blokkolta Litauszki jó helyzetben. A 62. percben ismét Farkas játékvezető volt a főszereplő, aki a meccs elején Perovics akasztását nézte közelről, ezúttal azt, hogy Nikházi beadásába Litauszki kapott bele kézzel a büntetőterületen belül, de a jogos tizenegyes elmaradt…
Artner Tamás Thiagot, majd Grubjesicset is harcba vetette ezt követően, s nem sokkal később végre összejött a szépítés, mert a 70. percben Csehi szögletét Nikházi fejelte öt méterről a bal alsóba, s ekkor úgy tűnt, hogy szoros lesz a véghajrá (1-2). Sajnos hat percig örülhettünk csak a gólnak, mert ennyi idő kellett a vendégeknek ahhoz, hogy első lehetőségükből betaláljanak, mert Balogh beadását ismét Heris fejelte a hazai kapuba (1-3).

Dunaújváros - Újpest FC

A Dunaújváros ekkor sem adta fel a küzdelmet, a hajrában nagy erőket mozgósított a gólszerzésért, ám Balajcza előbb Jakab közeli fejesét védte bravúrral, majd Eppel előtt adódott újabb lehetőség, ám újra a kapu mellé bólintott. A mérkőzés utolsó pár percében már nem tudta nyomás alá helyezni ellenfelét az Artner-csapat, így az utolsó percek már viszonylag békésen lecsorogtak, így a találkozót végül a vendégek nyerték 3-1  arányban.

Dunaújváros – Újpest FC 1 - 3 (0-2)

Gólszerzők: Nikházi a 70., illetve: Perovics a 2., Heris a 12. és 76. percben.

Dunaújváros: Nagy, Szekerese, Farkas (46. Jakab), Vaskó, Villám (68. Grubjesics), Böőr, Petneházi, Nikházi, Csehi, Orosz (60. Thiago), Eppel. Vezetőedző: Artner Tamás.

Újpest FC: Balajcza, Nego, Heris, Litauszki, Forró, Suljic, Balogh, Bardhi (65. Nagy), Sztaniszavljevics, Andrics (89. Addo), Perovics (58. Szankovics). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics.

Mestermérleg

Artner Tamás és Nebojsa Vignjevics

Artner Tamás vezetőedző: – Gratulálok az Újpest megérdemelt győzelméhez! Azok a csapatok, akik hasonló helyzetben vannak, mint mi, nem kezdhetik így a találkozót! Tudtuk, hogy ez a mérkőzés nagyban befolyásolhatja a további létünket. Már az első perc végén gólt kaptunk, mely mindent behatárolt. Az nem lehet, hogy egy csatár így keresztülmenjen a védelmünkön. Ennek az okát megkeressük, és megpróbáljuk megoldani, hogy ne így legyen. A másik óriási probléma az volt, hogy hiába vannak magas, jól fejelő védőink, mégis két pontrúgást követően kaptunk két gólt. Ez megengedhetetlen. Az első félidő teljesen értékelhetetlen volt. Próbálkoztunk, de nem tudtunk játszani. A második játékrészért viszont gratulálok a csapatomnak, hiszen akkor veszélyesek voltunk, és mindent megtettek azért, hogy visszajöjjünk a meccsbe. Rengeteg lehetőséget dolgoztunk ki, amiket nem tudtunk kihasználni. Amikor 2-1 után talpra állhattunk volna, sajnos gyorsan megkaptuk a harmadikat, amely eldöntött mindent. Amire készültünk, hogy pontrúgásokból meglesznek a lehetőségeink meg is voltak, még annyi is, hogy ki is egyenlíthettünk volna. Sajnos ez nem sikerült.

Nebojsa Vignjevics vezetőedző: – Komoly kihívás volt számunkra a mérkőzés, hiszen a Dunaújvárosnak rengeteg jó futballistája van. A tabellán elfoglalt helyük nem azt mutatja, ahol állniuk kellene, ezt bizonyította a mérkőzés is, mely alapján az első osztályban van a helyük. Jó mérkőzés volt, melynek az elején sikerült két gyors gólt szereznünk. Ezek után is volt még lehetőségünk, de játékosaim talán úgy gondolták, hogy a Dunaújváros feladja a meccset. Ez nem történt meg, hiszen nemhogy feladták volna, magasabb fokozatra kapcsoltak, ezzel megnehezítették a dolgunkat. Szükségünk volt a harmadik gólra ahhoz, hogy bebiztosítsuk győzelmünket, mivel a hazai szépítés után több veszélyes helyzet is előállt a kapunk előtt. Ezt követően már tudtuk kezelni a végjátékot. Gratulálok Artner Tamásnak, és sok sikert kívánok a folytatáshoz.

 

A jövő héten Szombathelyre utazik a csapat, amely találkozó sok kérdést eldönthet. A legfontosabb azonban az, ahogy a csapat a feladathoz hozzááll, hiszen csak azt hallani tőlük, hogy mindannyian a végsőkig küzdeni fognak!

Forrás: www.dunaujvaros.com  fotó: Dunaújváros Online