Dunaújváros PASE

Labdarúgás: figyelni kilencven percig!

Oszd meg másokkal!

A Dunaújváros PASE labdarúgóinak szokásos szerdai sajtótájékoztatóján elemezte a Puskás Akadémia elleni hétvégi mérkőzést Artner Tamás vezetőedző.

Fájdalmas vereséget szenvedett hétvégén a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely hiába vezetett még a 85. percben is 2-1-re a Puskás Akadémia ellen, a vendégek a hajrában fordítottak, s megfosztották csapatunkat a már biztosnak hitt, s rendkívül fontos három ponttól.
Együttesünk vezetőedzője a csapat szokásos szerda délutáni sajtótájékoztatóját természetesen felelevenítette a szombati összecsapást, s mint azt Artner Tamás elmondta, komoly tanulságokkal bírt a mögöttünk hagyott kilencven perc.

Dunaújváros - Újpest

Először is rendkívül sajnáljuk, hogy nem tudtuk itthon tartani a pontokat, hiszen egy esetleges győzelemmel nagyot ugorhattunk volna előre a tabellán. A 85. percig úgy tűnt, hogy kézben van a meccs, de aztán jött a remek formában futballozó Lencse László, aki két remekbe szabott góllal eldöntötte a találkozót. Óriási tanulsága volt a Puskás elleni bajnokinak, hogy nem elég 80-85 percig figyelni, a lefújás pillanatáig maximális koncentráció kell ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Sajnos a sérülések miatt kényszerhelyzetben is voltunk, nem tudtunk úgy belenyúlni a mérkőzésbe, ahogy azt kellett volna, s most már csak reménykedni tudunk abban, hogy a hétvégén elveszített három pont nem hiányzik majd a végelszámolásnál.
Csapatunk szakvezetője nem kívánt részletesen kitérni Fábián játékvezető vitatható ítéleteire, melyeknek azért nyilván volt jelentősége, ám ezekkel együtt is be kellett volna húzni együttesének a találkozót.

Dunaújváros Puskás

Ahogy eddig, úgy ezt követően sem nagyon szeretnék foglalkozni a játékvezetővel, még annak ellenére sem, hogy ha objektíven nézzük, volt két mérkőzést befolyásoló hibája is. Sokkal inkább foglalkoztat az, hogy az utolsó öt perchez érve még nálunk volt az előny, ezért sokkal jobban oda kellett volna figyelni, s akkor megnyerjük a találkozót.
Újságírói kérdésre Artner Tamás elmondta azt is, hogy egyelőre nem tervez személyi változásokat a védelem összetételében, bár szerkezeti változásokra azért számíthatunk a közeljövőben.
A jobbhátvéd posztján voltunk most bizonytalanok, ám a védelem tagjai továbbra is élvezik a bizalmat, egyrészt azért, mert tudjuk, hogy képesek javulni, másrészt azért is, mert jelenleg nincs is alternatívánk a pótlásra. Rafe Wolfe továbbra is sérült, így az Újpest elleni találkozón sem lesz változás a védelemben, bár szerkezeti módosítások igyekszünk majd tenni azért, hogy még stabilabbak legyünk a saját kapunk előtt.

Forrás: www.dunaujvaros.com