Fejér Megyei Labdarúgó Szövetség és Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség

Közös úton!

Oszd meg másokkal!

Távlati tervek…

A jövőbeni együttműködés lehetőségéről folytatott megbeszélést április 08-án, Székesfehérváron Schneider Béla, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Fejér megyei igazgatója és a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (DLSZ) képviseletében Petrás Gábor főtitkár, valamint Tóth Imre, a DLSZ elnökségi tagja.

Az összejövetel célja az volt, hogy a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség megismerje az MLSZ amatőr kispályás labdarúgással kapcsolatos terveit, elképzeléseit és azokat az irányokat, melyek a Magyarországon kialakított versenyrendszert egységesítenék. Jó hír, hogy a FIFA új koncepciójának is része az 5+1-es labdarúgás, amit a világszövetség nemzetközi szinten is komoly tényezőként kíván kezelni.

Schneider Béla és Petrás Gábor

Természetesen a dunaújvárosi csapatok vezetőit, játékosokat, szakembereket és nem utolsósorban a szponzorokat, támogatókat is tájékoztatni fogjuk azokról a lényeges elemekről, melyek változásokat, korrekciókat hoznának a jelenlegi lebonyolítási rendszerben. Több nagyváros (Pécs, Győr, stb.) is jelezte már a csatlakozási szándékát a bevezetésre váró modellhez, azonban Dunaújvárost kiemelten kezelnék, hiszen elismerően és példaértékűen beszéltek munkánkról, de a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség csak alapos vizsgálódás után hozza meg azt a döntést, ami a legmegfelelőbb a jelenleg nagyszerűen működő versenyrendszerünk jövőjét figyelembe véve. Azt azonban már a közel egyórás eszmecserét követően is megállapíthattuk, hogy vannak olyan elemei (online eredményközlés, Nemzeti Sport megjelenés, stb.) a tervezetnek, melyek valóban megújulást, előrelépést jelentenének a mérkőzések, bajnokságok lebonyolítását, megszervezését illetően.

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség honlapján (www.dlsz.hu) további információkat is közlünk majd az elképzelésekről, de összejöveteleket is szervezünk, ahol közösen megvitatjuk majd, hogy milyen álláspontot képviseljünk ezzel kapcsolatban.