eSport kupa Dunaújváros DLSZ

A konzolok világára is kiemelten figyel a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség

Oszd meg másokkal!

Mondhatnánk, hogy nem is igazi sport, de éppen egy generáció játékélményét vennék el. Igen, itt az e-sport, amely egyre inkább teret nyer majd a jövőben. A DLSZ még idejében kapcsolt!

Akkor kezdjük némi visszatekintéssel. E sorok bérvésője, miként pályaelhagyó HR-es és mint közgazda, több mint sok órát töltött el egy bizonyos – akkor már elérhető, PC-re szabott – játékkal. A mágikus név: FIFA… és egy évszám. Aztán munkavállaló lettem, családos ember, a játék pedig elajándékozásra került.

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség szerdai sajtótájékoztatóján aztán beláttam, nincs is visszaút: a jövő itt van és soha nem lesz vége. Szóval, itt az e-sport. E trendet remekül látta meg már a fent említett DLSZ és annak egyik vezetője, Petrás Gábor.

Minderről bővebben 

„A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség új megmérettetésre hívja a városlakókat! A versenysorozat nem más, mint a mai társadalomban nagy szerepet betöltő elektronikus sport, vagyis az e-sport. A szövetség első alkalommal írja ki a Duna Fifa e-Sport Kupát, melynek lényege, hogy a világon legnépszerűbb népszerű videojátékkal a FIFA19-cel megmérettessék magukat a versenyzők, valamint, hogy az országos bajnokságba is benevezzen Dunaújváros és a DLSZ, hogy városunk megmutassa ezen területén tehetségét!”

– hangzott el a sajtótájékoztatón, amelyen Petrás Gábor kiemelte:

– Örömmel jelenthetem, hogy minden hely elkelt, sőt sajnos jelentkezést kellett visszamondanunk. Bár ez egy számítógépes játék, remélhetően az itt részt vevők az aktív játékban is részt vesznek.

A házigazda MMK részéről, az intézmény vezetője, Kováts Rózsa elmondta:

– Egy modern kulturális intézményt a nyitottság jellemzi. Így természetesen örömmel fogadjuk az e-sport helyi szerelmeseit. Remélhetően jó és élvezetes meccseket láthatunk majd a következő hét végén.

Az I. Duna FIFA bajnokság október 27-én reggel 9 órakor kezdődik az MMK-ban.

FIFA 2019 játékosok
A DLSZ két éljátékosa meccsel a sajtótájékoztatón

Mi is az e-sport?

Az elektronikus sport (röviden e-sport) résztvevői professzionális módon, versenyszerűen foglalkoznak az egyes videojátékokkal, ebből fakadóan a játékos megjelölés mellett e-sportolóknak is nevezik őket.

Valószínűleg a játékkonzoltól ered a sport elnevezés, mert a mai e-sportot jelölő játékokban nincs szinte semmi fizikai munka, nem a testi fizikummal kell teljesítenie az embernek.