Dunaújvárosi Jószolgálati Otthon

Jótékony erősítés a dunaújvárosi Jószolgálati Otthonnál

Oszd meg másokkal!

Két kültéri kondigéppel gazdagodott a Jószolgálati Otthon Liget közi intézménye, s szeptember elejéig további sporteszközöket adnak át az otthon vezetőinek és lakóinak a XIV. Carissa Kupa szervezői.

Az első szakasz végéhez ért a Jószolgálati Otthon számára beszerzett eszközök kihelyezése. Mint arról a DO is beszámolt, a XIV. Carissa Kupa országos amatőr kispályás labdarúgó torna jótékony akciójaként ezúttal a Jószolgálati Otthon számára kívántak segítséget nyújtani a szervezők különböző sport- és használati eszközök beszerzésével. A rendezvény szervezői azt vállalták, hogy a XIV. Carrisa Kupa bevételeiből (adományok, támogatások, tombola, stb.) a dunaújvárosi Jószolgálati Otthon vezetői és lakói által kért sportszereket, tárgyakat vásárolják meg és bocsájtják az intézmény rendelkezésére.

A több mint 1 600 000 forintból a kért eszközök beszerzését meg is kezdték, azonban a szakemberekkel és a leszállítást megszervező ZEUS Sportáruház munkatársaival történt egyeztetés után az a döntés született, hogy több eszköz esetében jobbat, strapabíróbbat kell vásárolni annál, amit a Jószolgálati Otthon kollektívája megjelölt. A jobb, de nyilvánvalóan drágább eszközöket időközben ki is választották, ám a magasabb árak miatt, végül egy eszköz beszerzésére nem maradt anyagi fedezet. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség vezetői ezért úgy döntöttek, hogy az így "kimaradó" lovagló kültéri fitness-berendezést (ami 200 ezer forintos tétel) megvásárolja a gondozottaknak.

Erősítőgép

Miután a döntés megszületett, jöhetett a beszerzés, majd az előkészületek és első lépésben két kültéri eszköz kihelyezése, ami többnapos jól és időben is pontosan megszervezett munkát igényelt. Július 23-án kijelölték az eszközök pontos helyét a Jószolgálati Otthon, Liget közi napközijében, ahol az árnyékos udvar nagyszerű helynek mutatkozott. A szakemberek rögtön ki is ásták a telepítő cég által kért mélységű és nagyságú gödröket. A munka néhány nap múlva a betonozással folytatódott, ahol fontos volt, hogy a friss betonnal egy időben érkezzen Székesfehérvárról a két fogadó elem, hiszen azokat a betonágyba kellett elhelyezni. Az időzítés nagyszerű volt, egyszerre sikerült lerakni a fogadó elemeket pontosan elkészített alapokra, így július 29-én, már felhelyezhették a várva várt kültéri kondigépeket is.

Jótékony cél

Mint az a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség tájékoztatójából kiderült, az elemeket rögzítették, valamint a kisebb földmunkákat még elvégezték, hogy a szeptember elejére tervezett ünnepélyes átadóra minden ajándékot átvehessenek az otthon vezetői és lakói. Ezért természetesen nagy köszönet jár Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek, a Carissa Sportegyesületnek és mindenkinek, aki ehhez a jótékony kezdeményezéshez csatlakozott és munkájával, adományával, vagy éppen szimpátiájával kivette a részét ebből a karitatív akcióból.

Forrás: Dunaújváros Online