Jószolgáltati Otthon Közalapítvány szívmelengető levele

Jószolgálati Otthon Közalapítvány szívmelengető levele

Oszd meg másokkal!

Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség
Társadalmi Felelősség Bizottság

Tóth Imre 
elnök részére

Tisztelt Elnök Úr!

Köszönünk minden forintot, amit a XIV. Carissa Kupa égisze alatt gyűjtöttek ellátottjaink fejlesztésére!

A kitűzött célt, hogy a Liget közi mozgásfejlesztő szobát speciális fejlesztő eszközökkel szereljük fel, maximálisan elérjük az adományozott összeg segítségével.

A kupa vasárnapi programjain részt vettek fiataljaink. Nagy örömmel fogadták az eredményhirdetést, és nyomban sorolták, milyen sporteszközt szeretnének. Élvezték a műsort, szurkoltak a meccseken, és büszkék voltak, hogy emlegették alapítványunkat. 

Azt gondolom, nagy felelősség számukra megmutatni a világot, nagyfokú segítség szükséges, hogy eligazodjanak benne, és sok támogatás ahhoz, hogy másságukkal, korlátaikkal együtt tudjanak élni. Minden olyan élmény, ami a külvilághoz kötődik olyan kincs számukra, ami felejthetetlené válik, hisz érzékelésükben nem sérültek ők, sokkal erősebb reakciókkal élnek és fogadnak be minden ingert.

A személyes és a szociális készségek fejlesztése fontos a társadalmi integrációjukhoz, köszönjük, hogy felfigyeltek ránk, a munkánkra, arra, hogy olyan fogyatékossággal élő fiatalokat nevelünk, akik megtalálják a helyüket a világban, és megkapják azokat a segítségeket, amellyel akadályaik tompíthatók. Biztosan sokáig emlegetik a meccses élményeiket és nagyon fognak örülni az eszközöknek.

Köszönjük, hogy hozzájárulnak a fogyatékossággal élő ellátottaink helyzeti tudatosságának kialakításához, önbecsülésük növeléséhez és a felejthetetlen élményszerzéshez! 

Dunaújváros, 2016.január 20.

Üdvözlettel: 
Kecskés Rózsa igazgató

Jószolgáltati Otthon Közalapítvány
Dunaújváros, Liget köz 6.
Dunaújváros, Bercsényi u. 5.

Óvári Mária a Bercsényi úti intézményből

Köszönjük szépen az adományokat! Fejlesztő eszközöket tudunk vásárolni. Már nagyon várjuk. Nagyon jól éreztük magunkat a kupán, drukkoltunk a dunaújvárosi csapatoknak. Szép műsorokat láthattunk. Aranyosak voltak a kisfocisták. Köszönjük a sok élményt, köszönünk mindent!
Szűcs Krisztián és Kecskés Klára páros a Liget közből 

Nagyon tetszettek a meccsek, jó program volt, élveztem a délutánt. Nagyon büszke voltam, hogy a nevünket bemondták és Rózsa néni tartotta a nagy táblát!

Tóth Imre, Társadalmi Felelősség Bizottság elnöke

Azt mondják a legjobb kommunikáció, a jótékonyság. Ez szerintem is így van, de a mértékegysége mindenképpen az érzelem. Amikor átadtuk az összegyűlt pénzösszeget egy jelképes csekken az igazgatóasszonynak, akkor könnyek szöktek a szemébe és azt mondta: „Köszönjük!” Pedig köszönettel mi tartozunk. Óriási megtiszteltetés volt, hogy segíthettünk a Dunaújvárosi Jószolgálati Otthonnak - ennek a nagyszerű közösségnek!

Megjegyzem, egyedül nem tehettem volna sokat, de hiszek az összefogás erejében, és szerencsére sokadszor bizonyosodik be, hogy működik! Néha nehezen megfogalmazható, hogy mitől, de működik! Ezúttal azonban az örömünkbe egy kis bánat is vegyül, mert tudom azt, hogy a Jószolgálati Otthon lakói azt gondolják, hogy ők kilógnak a sorból. Valóban kilógnak, de fölfelé. Küzdelmes az életük, de minden küzdelemnek van jövője és a jövő várja azokat a hősöket, akik nap, mint nap példát mutatnak nekünk győzelmeikkel. Segítettünk, és erre mindig jó lesz visszagondolni, hiszen ez nekünk is erőt ad, hogy újra segíthessünk ott, ahol baj van.

A XIV. Carissa Kupán újra megérezhettük a sport erejét. Aki kint volt a sportcsarnokban bármilyen minőségben azt valószínűleg vagy most, vagy újra, vagy végleg maga mellé állította a labdarúgás. A fiatalok győzelme pedig nekik és nekünk nézőknek is olyan pluszt adott, ami miatt érdemes folytatni a munkát és ha lehet még jobbá, szebbé tenni ezt a méltán országos hírű dunaújvárosi rendezvényt.