Lábtoll Labda Kupa DLSZ 2019

II. Nyílt lábtoll-labda verseny Dunaújváros

Esemény ideje: 
2019. november 16. szombat 08:0017:15
Oszd meg másokkal!

Lábtoll Labda Kupa DLSZ 2019

Ilyen még nem volt a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség szervezésében. A lábtoll labda szorosan kapcsolódik a labdarúgáshoz. Ezért szövetségünk a dunaújvárosi Gárdonyi Géza Általános Iskolával és Kokán Árpádnéval karöltve útnak indítja a Nyílt Lábtoll-labda kupát. A szövetség célja, hogy a Speciális Sportok Bizottsága megalakulásakor az E-Sport mellett a Lábtoll - labda, mint sportág a bizottság alá kerüljön, ezzel is rendszerbe tenni azon ügyességi és labdajátékokat, melyek valamilyen kapcsolatban vannak a labdarúgással.

Célunk

 • A lábtoll-labda sportág népszerűsítése. Lehetőség a sportág iránt érdeklődők bekapcsolódására.
 • Versenyzési lehetőség biztosítása Dunaújváros lábtoll-labdázói számára.
 • A Dunaújvárosi Gárdonyi Géza Általános Iskola sportkörének támogatása.
 • Megszerettetni ezt a különleges sportot a fiatalokkal
 • Népszerűsítani a sportágat
 • Szabadidő hasznos eltöltése érdekében
 • Dunaújvárost megmérettetni az Országos kupákon, bajnokságokon

Versenyszámok:

Fiú és lány csapatverseny

 • 3 fős fiú és lány csapatok (a csapat max. létszáma 4 fő, a pályán egyidejűleg hárman lehetnek, a cserék száma nem kötött)
 • a fiúk versenyében vegyes (fiú-leány) csapatok is részt vehetnek

Fiú és lány dekázó verseny

 • egymást követően 3X lehet próbálkozni
 • ebben a versenyszámban nincsenek szintek

További információ a rendezvényről

Időpont: 2019. november 16. szombat 09:00
Helyszín: Dunaújváros, Gárdonyi
Főtámogató: DMJV Önkormányzata
Támogató: Mprint Dekoráció, Decathlon Sportáruház
Rendező: Dunaújvárosi Gárdonyi Géza Általános Iskola Diákönkormányzata, Magyar Lábtoll-labda Szövetség, Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség
Jelentkezési díj: 500 Ft / csapat
Telefon: Kohán Árpádné 25/423-765, 30/481-5255

A Lábtoll Labda Kuap díjazása

1. helyezett: 24 darab érme, díszoklevél
2. helyezett: 24 darab érme, díszoklevél
3. helyezett: 24 darab érme, díszoklevél
Dekázó verseny fiú: kupa, Decathlon Sportutalvány
Dekázó verseny lány: kupa, Decathlon Sportutalvány

Együttműködünk!

Nyílt lábtoll-labda bajnokság a DLSZ és a Gárdonyi rendezésében

Együttműködési szerződést írt alá a Gárdonyi iskola, valamint a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség november 7-én. A megállapodás értelmében a felek 2019. november 8-tól egészen 2024 augusztusáig segítik és támogatják egymást minden lehetséges (oktatási, képzési, segítségnyújtási, sport, stb.) területen. Ezeken felül kiemelten kezelik az iskolában működő lábtoll-labda sportág fejlődését, ennek lehetőségeit, mind az intézményben, mind városi és országos szinten, valamint a DLSZ Speciális Sportok Bizottságának kéréseit.

Ennek első állomásaként most szombaton, 2019. november 16-án megrendezésre kerül a II. Nyílt Lábtoll-labda bajnokság, amelyre bárki benevezhet (nevezési díj: 500,- Ft, mely visszafordítódik a lábtoll-labdázók költségeire).

Az ünnepélyes megnyitóra 9 órától kerül sor az iskola tornatermében (2400 Dunaújváros, Római krt. 51.)

A rendezvény exkluzív vendége lesz Herczeg Gábor, aki a magyar lábtoll-labdázás ikonja, focinyelven úgy is mondhatnánk, hogy magyar Messije.

A rendezvény főszervezője Kohán Árpádné, a gárdonyis lábtoll-labdások felkészítője: Már hat éve elkezdődött a munka a Gárdonyi iskolában. Jelenleg harmincöt állandó sportolóval rendelkezünk, s bár ez a tavaly elballagott nyolcadikosok miatt kevesebb, mint egy évvel ezelőtt, az újszásziak mögött így is a második legtöbb gyereket foglalkoztató iskolának számítunk az országban. A sportolói létszám mellett eredményeink is egyre jobbak, rendszeresen járunk országos versenyekre, s bár az aranyérem még hiányzik kollekciónkból, több szép éremnek és eredménynek is örülhettek már a közelmúltban. Többek között Felvidékről is ezüstéremmel tértek haza játékosaink októberben. A szombati lábtoll-labda bajnokságra mindenki előtt nyitva az ajtó, aki egy pici kedvet is érez magában, szeretettel várjuk, hogy kipróbálja, milyen is ez az ősi kínai sportág, amely egyébként minden porcikáját megmozgatja az embernek.

Szóládi Zoltán, a Gárdonyi intézményvezetője elmondta: Egy nagyon olcsó sportágról van szó, ezért kiváló lehetősége van arra, hogy elterjedjen a fiatalok körében. Ha nem versenyszerűen űzzük, akkor egyetlen labda is elegendő, amellyel játszani lehet akár az utcákon, tereken, amolyan lábtengó szerűen. Ráadásul lehet egyesben, párosban, csapatban is játszani, s mivel nagyon komoly ügyességfejlesztő hatása is van, ezért labdarúgóknak, futsalosoknak – és bármely más sportágat űzőknek – kiváló alternatív edzéslehetőséget jelenthet.

Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára elmondta, hogy elkezdődött ez az együttműködés, melynek következményeként a lábtoll-labda bekerül majd a szövetség közeljövőben megalakuló bizottságába, a speciális sportok bizottságába. A cél egyértelmű, minél több fiatalt bevonni a sportolásba, a lábtoll-labdába, s ehhez minden segítséget meg is fognak adni a gárdonyisok számára.

A rendezvényt az M-Print Stúdió és a Decathlon Áruház is támogatja. Utóbbi jóvoltából 6 db vásárlási utalvány is gazdára talál majd a bajnokságon. A plakátokat és az okleveleket az Mprint, a kupákat a DLSZ, az érmeket a Gárdonyis Tanulóinkért Alapítvány finanszírozta.

A bajnokságra várják a futsalosok és a jégkorongozók képviselőit is. Kiemelt vendég Herczeg Gábor 80-szoros magyar válogatott, Európa-bajnok, vb bronzérmes lesz, Újszászról, aki egy rövid bemutatót is tart.

A rendezvény alatt korlátozott számban kaphatók eredeti kínai lábtoll-labdák, 999,- Ft /db áron.

Herczeg Gábor az Újszászi VVSE

 • Pályafutás kezdete: 2004. szeptember
 • Válogatottságok száma: 80
 • 2x Világbajnoki bronzérmes (2010 Kína Zhongshan, 2015 Olaszország Róma)
 • 6x Európa-bajnok (3x, 2012 Szlovákia Királyhelmec, 1x, 2014 Lengyelország Pustków, 2x,
 • 2016 Magyarország Kistelek)
 • 1x German Open győztes (2009 Németország Hagen)
 • 2x French Open győztes (2014, 2015 Franciaország, Eaubonne)
 • 2x Austrian Open győztes (2011, 2012 Ausztia, Bécs)
 • 10x Hungarian Open győztes (6 csapat, 4 egyéni)
 • 19x Országos bajnok
 • 2017-ben elérte a 25. országos bajnoki győzelmét és ezzel kiérdemelte az ,,Örökös Bajnok” címet.
 • 25x Magyar Ranglista győztes
 • 2x Év játékosa (2015, 2017)
 • 2x Nemzeti Versenysport Szövetség díjazottja (2015, 2017)
 • Újszász Város Sport Díjasa (2017)

Nagy csaták a Gárdonyiban

II. Dunaújvárosi Nyílt Lábtoll-labda Verseny

2019. november 16-án került megrendezésre a II. Dunaújvárosi Nyílt Lábtoll-labda Verseny.  73 indulót regisztráltunk, akik három gyakorlottsági szinten és három versenyszámban játszhattak. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetséggel kötött szerződésnek köszönhetően az esemény hirdetéseként igényes plakátok készültek, kellő számú lábtoll-labda állt rendelkezésünkre a gyakorláshoz, versengéshez, és segítséget kaptunk a győztesek díjazásához is. További támogatást kaptunk a Dechatlon Áruháztól a jutalmazáshoz, az MPRINT Dekorációs és Grafikai Stúdió készítette a plakátokat és a dekázó bajnokok különleges okleveleit. Lábtoll-labdával és apró ajándékokkal segített a Magyar Lábtoll-labda Szövetség.

A versenyt az a megtiszteltetés érte, hogy Petrás Gábor – a DLSZ főtitkára –, Szóládi Zoltán igazgató úr és Kohán Árpádné köszöntő beszédét követően megismerkedhettünk Herczeg Gáborral, Magyarország 80 szoros válogatott játékosával, aki bemutatót tartott dekázásból, csapatunk tagjainak segítségével adogató játékból, majd egy-egy rövidített játszmával pontosítottuk a kezdők számára a csapat és egyéni verseny szabályait. Játéka példa volt arra, hogy milyen szintre lehet eljutnia annak, aki ebben a sportágban szeretne eredményeket elérni. Láttunk talppal indított szervát, átcsapva a labdát az ellenfél oldalára, de keresztcsapásokat lábfejjel, háló feletti talpalást, s természetesen taktikai megoldásokat is. Herczeg Gábor rendkívül barátságos, szerény játékos, aki ezek után szívesen beszélgetett a gyerekekkel, készülhettek közös fotók, adott autogramot és játszott is kicsit a vállalkozó kedvűekkel.

Csapatverseny: A legtöbb induló a kezdő fiúk és a kezdő lányok csoportban volt. A diákok között két szülői csapat is versengett. Az anyukák csapatának tagjai: Varga Ildikó, Bartha Gabriella és Szücs Tamásné. Az apukák csapata: Kondor András, Rabi István és Zudor Csaba. Ők dobogóra is állhattak, ezüstérmesek lettek. Itt játszott Szóládi Zoltán igazgató úr is a családjával, valamint a Kerti család (Ferenc, Zsuzsanna, Benett és Emília), minden tagja pályára állt.

A középhaladó fiúk között játszott Kohán Árpádné, kiegészítve azt a két versenyzőt, akiknek hiányos volt a csapatösszeállításuk. Mindketten egykori gárdonyisok voltak: Major I. Csongor és Zecher Józsué.

A középhaladó lányok és a haladó lányok szintre csak egy-egy nevezés érkezett ezért összevontuk játékukat másik csoporttal.

A versenyszám győzteseit érmekkel jutalmaztuk.

Dekázó bajnokság: A lábtoll-labdázás alapja a magabiztos labdakezelés, mert csak azzal lehet megfelelő taktikai játékot játszani. Ezért rendeztünk most is dekázó bajnokságot, és hirdettük meg az első iskolagyűlésen is iskolánk tanulói számára. Ezen a versenyen a legtöbbet dekázó lány Kondor Anett volt, a legtöbbet dekázó fiú pedig – 460 érintéssel – Kattári Dávid.

A dekázó bajnokok nagyon szép kupát (DLSZ felajánlás) és oklevelet (MPRINT Dekorációs és Grafikai Stúdió ajándéka) kaptak.

Egyéni verseny: A versengést egyéni versenyszámmal zártuk, három csoportban. Az egyik csoport a lányoké volt, ahova 10 lány nevezett. A fiúknál külön játszottak a haladók (5 induló), lehetőséget adva ezzel az előkelőbb helyezés elérésre azoknak, akiknek még kevesebb a technikai tudásuk (12 induló).

A Dechatlon Áruház támogatásaként a versenyszám győztesei vásárlási utalványt vihettek haza.

Dechatlon vásárlási utalvánnyal tudtuk jutalmazni a Kerti családot, akik 4 fővel vettek részt a versenyen. Szintén Dechatlon utalványt és mellé egy doboz (6 db) lábtoll-labdát kapott Horváth Edina, a DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola testnevelő tanárnője, mert a Gárdonyi után a legtöbb sportolót nevezte a versenyre. Dechatlon utalvánnyal köszöntük meg többéves támogató, segítő munkáját Bartók Beátának, aki most is a zsűriasztalnál dolgozott és a verseny végeztével a rend visszaállításában is részt vett.

A verseny zárásakor kis ajándékkal és tapssal köszöntük meg Szloboda Imrének, hogy nem sajnálva szabadidejét és energiáját minden versenyünkön jelen van a városban, és számtalan nagyon szép fényképet tehetünk el emlékbe az Ő jóvoltából. Most is jelen volt a verseny kezdetétől a zárásig, és számtalan fotóval lett gazdagabb csapatunk.

A III. nyílt verseny januárban várható, és reméljük, hogy az indulók száma még tovább fog nőni.

Véleményem összegzése

Kohán Árpádné a kupa főszervezője: A versenyen készült fényképek magukért beszélnek. Nagyon sok mosolygós, jókedvet tükröző fotó készült. A visszajelzések is mind pozitívak a versennyel kapcsolatban. Volt szülő, aki már aznap este rám írt, hogy köszöni ezt a napot, rendkívül jól érezte magát a gyermekével együtt. A gyerekeken érezhető volt a bennük maradt, kialakult lelkesedés a hétfői edzésen is. Hétfőn újabb 4 lányt köszönthettünk a DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziumból és Szakközépiskolából, mert nagyon tetszik nekik ez a sportág, többet szeretnének gyakorolni.

Nagyon örülnék neki, ha sikerülne több testnevelő tanárt megnyerni, mert az ő ráhatásuk sokat számít. Nem elvonni szeretném a gyerekeket más sportágtól, mert a lábtoll-labdázás akár önálló sportágként, de kiegészítésként, szabadidős mozgásként is kiváló.

A Gárdonyi sportolói számára nagyon fontosnak tartom, hogy máskor is tartsunk ilyen versenyeket. Az ő fejlődésük szempontjából elengedhetetlen, hogy minél többször lehetőségük legyen kipróbálni tudásukat, ne csak egymás között gyakoroljanak, megélhessenek versenyhelyzeteket. A bajnokságok mindig előre viszik a folyamatot, növelik a lelkesedést, az elszántságot, s nem utolsó sorban a technikai tudásukat. Most is láttam olyan tanítványt, akiről ugyan tudtam, hogy ügyes, de nem tette magát oda kellő koncentrálással a gyakorlások alkalmával, a versenyen pedig gyönyörűen, számomra is meglepő akarattal, figyelemmel  játszott.

Köszönöm a DLSZ támogatását, segítségét! Nagy szükségünk volt a továbblépés szempontjából arra, hogy felfigyeljenek ránk, mert sok lelkes tanítványom van, akik a nehézségek ellenére is kitartanak és jönnek edzésekre.

Szívesen megyünk a DLSZ olyan versenyeire, ahol másokkal is megismertethetjük ezt a sportágat, és szívesen adunk lehetőséget a kipróbálására velünk.

Közel száz sportoló vett részt a második alkalommal megrendezett Dunaújvárosi Nyílt Lábtoll-labda Versenyen.

A Gárdonyi iskolában rendezték meg szombaton a II. Dunaújvárosi Nyílt Lábtoll-labda Versenyt, melyen három gyakorlottsági szinten, három versenyszámban összesen hetvenhárom sportoló mérette meg magát. Mint arról Kohán Árpádné főszervező beszámolt, a verseny előtt megismerkedhettek Herczeg Gáborral, a nyolcvanszoros magyar válogatott játékossal, aki bemutatót tartott dekázásból, csapatunk tagjainak segítségével adogató játékból, majd egy-egy rövidített játszmával pontosítottuk a kezdők számára a csapat és egyéni verseny szabályait. Játéka példa volt arra, hogy milyen szintre lehet eljutnia annak, aki ebben a sportágban szeretne eredményeket elérni. Herczeg Gábor rendkívül barátságos, szerény játékos, aki ezek után szívesen beszélgetett a gyerekekkel, készülhettek közös fotók, adott autogramot és játszott is kicsit a vállalkozó kedvűekkel.

A csapatversenyben a legtöbb induló a kezdő fiúk és a kezdő lányok csoportjában volt, s a diákok között két szülői csapat is versengett. Az anyukák csapatának tagjai között Varga Ildikó, Bartha Gabriella és Szücs Tamásné, míg az apukáknál Kondor András, Rabi István és Zudor Csaba vett részt a viadalon, s utóbbiak dobogó második fokára állhattak fel. Itt játszott Szóládi Zoltán intézményvezető is a családjával, valamint a Kerti család (Ferenc, Zsuzsanna, Benett és Emília) minden tagja pályára lépett. A középhaladó fiúk között játszott Kohán Árpádné, kiegészítve azt a két versenyzőt, akiknek hiányos volt a csapatuk. Mindketten egykori gárdonyisok voltak: Major I. Csongor és Zecher Józsué. A középhaladó lányok és a haladó lányok szintre csak egy-egy nevezés érkezett, ezért összevonták játékukat másik csoporttal, s a versenyszám győzteseit érmekkel jutalmazták.

A lábtoll-labdázás alapja a magabiztos labdakezelés, mert csak azzal lehet megfelelő taktikai játékot játszani. Ezért rendeztek most is dekázó bajnokságot. Ezen a versenyen a legtöbbet dekázó lány Kondor Anett volt, a legtöbbet dekázó fiú pedig – 460 érintéssel – Kattári Dávid. A versengést egyéni versenyszámmal zárták, három csoportban. Az egyik csoport a lányoké volt, ahova tíz lány nevezett. A fiúknál külön játszottak a haladók, lehetőséget adva ezzel az előkelőbb helyezés elérésre azoknak, akiknek még kevesebb a technikai tudásuk. A III. nyílt verseny januárban várható, s a szervezők remélik, hogy az indulók száma még tovább fog nőni.

Herczeg Gábor 6X Európabajnok versenyző: Köszönöm a meghívást, egy nagyon jó, családias hangulatú versenyen lehettem az Önök vendége. Nagyon sok fiatal gyűlt össze szombaton, nagyszerű volt látni, hogy ennyi gyereket sikerült megmozgatni ezen az eseményen a lábtoll-labdázás népszerűsítésére. Szóládi Zoltán igazgató úr, Petrás Gábor DLSZ főtitkár és Kohán Árpádné főszervező nagy szeretettel fogadott a versenyen. Mindenki nagyon lelkes volt. Látszott, hogy nagyon sokat dolgoztak azon, hogy létrejöhessen ez a verseny. Sikerült megmozgatni a helyi sajtót, ezt is nagy eredménynek tartom. Két televíziós stáb is interjút készített és forgatott a helyszínen. Külön kiemelném, hogy előre gyártottak kis autogramkártyákat, azzal szaladtak oda a gyerekek aláírást kérni. Nagyon megható pillanat volt, hogy a bemutató után egyből körbevettek, páran még a karjukra és a cipőjükre is aláírást vagy közös fotót kértek. Nagyon jól éreztem magam Dunaújvárosban. További sok sikert kívánok, és még egyszer köszönöm, hogy a verseny vendége lehettem!

A verseny dobogósai

Lány csapatverseny (kezdő)
1. Kondor Anett – Csenki Sára – Zecher Zoé (Gárdonyi)
2. Lőrincz Laura – Szabó Patrícia – Jávorszky Petra – Nagy Dorina (Kereskedelmi)
3. Szabó Alexandra – Tóth Katalin – Móré Melinda – Apáti Annamária (Kereskedelmi)

Fiú csapatverseny (kezdő)
1. Sztankó Gaszton – Bartik Dominik – Lőrincz Zoltán (Kereskedelmi)
2. Kondor András – Zudor Csaba – Rabi István (Szülői csapat)
3. Kádár Barna – Budai Tamás – Sebők Martin (gárdonyi)

Fiú csapatverseny (középhaladó)
1. Irowa Noel – Vadas Dominik – Rabi Marcell (Gárdonyi)
2. Major I. Csongor – Zecher Józsué – Kohán Árpádné (Dunaferr – Széchenyi – Gárdonyi)
3. Sziver Patrik – Nagy Dániel – Zudor Milán (Gárdonyi)

Fiú csapatverseny (haladó)
1. Sin Viktória – Pottondi Judit – Ribárik Ármina – Csenki Doroti (Rudas)
1. Tokodi Dániel – Vadas Viktor – Bozár J. Rajmond (Nemes – Rudas)

Fiú egyéni: 1. Irowa Noel (Gárdonyi), 2. Kovács Krisztián (Gárdonyi), 3. Szíver Patrik (Gárdonyi)

Fiú egyéni (haladó): 1. Bozár János Rajmund (Dunaferr), 2. Kattári Dávid (gárdonyi), 3. Lednecki Patrik (Gárdonyi)

Lány egyéni: 1. Pottondi Judit (Rudas), 2. Sin Viktória (Rudas), 3. Lőrincz Laura (Kereskedelmi)

Dekázó bajnokság (lányok): 1. Kondor Anett (Gárdonyi), 2. Jávorszky Petra (Kereskedelmi), 3. Lőrincz Laura (Kereskedelmi)

Dekázó bajnokság (fiúk): 1. Kattári Dávid (Gárdonyi), 2. Kovács Krisztián (Gárdonyi), 3. Rabi Marcell (Gárdonyi)