2. Futsal Bajnokság Dunaújvárosban

II. Futsal Bajnokság

Esemény ideje: 
2015. november 16. hétfő 08:002016. március 10. csütörtök 20:00
Oszd meg másokkal!

A II. Dunaújvárosi Futsal Bajnokság Döntője

2016. február 29. 17.15 – Dunaújváros Spotcsarnok

A 2015 novemberében kezdődő II. Dunaújvárosi Futsal Bajnokság méltó befejezésének bizonyult a Hellas Express és a Mészi Frucht Kft mérkőzése. A versenykiírás szerint az alapszakasz végén az első és a második helyen végző két alakulat, az egymás elleni eredménytől, a pontszámtól és minden más mutatótól függetlenül egy mindent eldöntő aranymérkőzésen vívhatja ki a bajnoki címet. A címvédő Mészi Frucht Kft legénysége nem tudta megismételni tavalyi alapszakasz-elsőségét, de ezüstérmes pozíciójának köszönhetően megkapta az esélyt arra, hogy ismét begyűjtse a trófeát. Dorogi Viktor csapata rendkívül elszántan készült a találkozóra és bizakodó hangulatban voltak, hiszen közel 200 (!) gólt lőttek az alapszakasz 12 mérkőzésén és a tabella élén álló Hellas Express ellen csúszott be az az egyetlen vereség, ami miatt nem lett makulátlan a mérlegük. A másik döntős a Hellas Express, magabiztosan menetelt négy hónapon keresztül és pontveszteség nélkül végeztek az első helyen. (a bajnokságban 4:3 arányban a Hellas nyerte az egymás elleni találkozót)

Ezekkel az előzményekkel várták a sorsdöntő összecsapást a csapatok. A szervezőknek köszönhetően nagyszerű helyszín és időpont várta a gárdákat, ugyanis a döntő, a Dunaferr DE Renalpin FC valamint a Győri ETO futsal csapatainak NBI-es bajnoki rangadója előtt került megrendezésre. Azok a nézők, akik kicsivel korábban kijöttek az NBI-es találkozóra (szerencsére sokan voltak az érdeklődők), láthatták, hogy két remek csapat mérkőzése adja meg a Dunaferr-Győr meccs alaphangját.

Hellas Express – Mészi Frucht Kft. 3:4 (1:1)

Az aranymeccs első perceiben látszott, hogy mindkét alakulat nagyon elszánt. A Hellas alapszakasz-győztesként fel szerette volna rakni arra a bizonyos „i”-re a pontot, a Mészi pedig bele akart kapaszkodni az utolsó szalmaszálba, hogy megvédje a bajnoki címét. Ennek megfelelően nagy lendülettel kezdtek a csapatok. Az első találatra a 18. percig kellett várni, amikor a Mészi büntetőből, Kovács Zsolt révén megszerezte a vezetést (0:1) A félidő utolsó percében egyenlített az éllovas (Kaszala Tamás – 1:1), így döntetlennel fordultak a csapatok. A második játékrész elején már a Hellasnál volt az előny, Kuti András találatának köszönhetően (2:1), azonban Fehér Krisztián két perccel később egalizált (2:2). A folytatásban a futsal szabályoknak köszönhetően (a negyedik szabálytalanságot követően minden szabálytalanságért 10 méteres büntető jár), újból megszerezte a vezetést a címvédő, Kovács Zsolt büntetőjével. (2:3) A hajrában ismét Kovács Zsolt volt eredményes, amikor egy gyorsan elvégzett kapuskidobás után a Hellas hálóőrét, Gyalus Zoltánt kicselezve lőtt a kapuba. (2:4) Erre a találatra ugyan Szalánczi Gergő egy szépségdíjas góllal még válaszolt (3:4), azonban több találat már nem esett, így a Mészi Frucht nyerte a több hetes bajnoki sorozatot.

A mérkőzés remek felvezetője volt az NBI-es futsal rangadónak és méltóképpen zárta le a hosszú versenyidényt. A Mészi Frucht csapata vesztett helyzetből tudott diadalmaskodni, amihez gratulálunk!

A II. Dunaújvárosi Futsal Bajnokság végeredménye:

 1. Mészi Frucht Kft.
 2. Hellas Express
 3. Mirage

A II. Dunaújvárosi Futsal Bajnokság Különdíjasai:

 • Legjobb játékos: Katona Ádám (Steelworkers)
 • Legjobb Kapus: Hruby Tamás (Dunabiztos-Micro)
 • Gólkirály: Miskovicz Roger (Mészi Frucht Kft.)

Dorogi Viktor csapatvezető (Mészi Frucht Kft.): Címvédőként indultunk neki a II. Dunaújvárosi Futsal Kupának. Az alapszakaszban egyszer szenvedtünk vereséget és így a második helyen végeztünk, azonban nagyon jól játszottunk, sok gólt lőttünk, így nagyon bíztunk abban, hogy a döntőben visszahozhatjuk a veszni látszó bajnoki címet. Nagyon jó csapattal találkoztunk aztán a fináléban, a Hellas Express igazolta jó hírét. A meccsen felváltva estek a gólok, de ezúttal a végén nekünk kedvezett a szerencse és így nagyon jó játékvezetés mellett, ismét megnyertük a Futsal Kupát. Gratulálok a helyezetteknek, a különdíjasoknak és a bajnokságban szereplő összes csapatnak!

Legjobb kapus Hruby Tamás (Dunabiztos-Micro): A futsal kupát nagyon jó ötletnek tartom, mert így télen is játéklehetőséghez juthatnak a csapatok. Színvonalas bajnokság volt, rengeteg szoros meccsel. Annak ellenére, hogy győzelemmel kezdtünk, nehéz volt átszokni a 4+1-es játékrendszerre, de a végére már szerintem jól belerázódtunk. Sajnálom, hogy 1-2 meccset elrontottunk és így lecsúsztunk a dobogóról. Szeretném megköszönni a csapatomnak és a többi csapat vezetőinek, akik támogattak és rám szavaztak, hogy végül én lettem a legjobb hálóőr. Úgy érzem tudtam segíteni a csapatomnak, igyekeztem hozzátenni pluszokat a játékhoz, de remekül játszott mindenki. A bajnokság szervezőinek is jár a köszönet, mert egy jól szervezett sorozatban játszhattunk. Remélem jövőre is találkozunk!

Legjobb játékos Katona Ádám (Steelworkers): Örülök, hogy részt vehettem ezen a jól szervezett, színvonalas bajnokságban.Voltak nehezebb, voltak könnyebb ellenfelek, jó volt megtapasztalni, hogy milyen egy-egy nagy csapat ellen játszani. Szeretném megköszönni, hogy a csapat támogatott ezen a tornán, nagyon jól éreztem magam a csapatban és a pályán egyaránt. Nagy megtiszteltetés, hogy megválasztottak a torna legjobb játékosának,amit a csapattársaimnak is köszönhetek!

Lassingleitner Fruzsina Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságának tagja értékelte a II. Dunaújvárosi Amatőr Futsal Bajnokságot és elismerően nyilatkozott a bajnokság után: Gratulálok minden résztvevőnek! Örömmel vettem részt és kísértem figyelemmel a mérkőzések alakulását, immáron a második alkalommal Dunaújváros Labdarúgó Szövetség által megrendezett amatőr Futsal Bajnokságon. Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata a város legnagyobb amatőr egyesületét kiemelten támogatja. A színvonalas esemény iránti érdeklődést is jól tükrözi, hogy a nevezések száma felülmúlta a várt létszámot. 14 csapat méretette meg magát, több mint 200 amatőr labdarúgó küzdött a Futsal Kupa trófeájának megszerzéséért a téli időszakban. Az amatőr bajnoki döntőn igazán jó összecsapást láthattunk a Hellas -Express és Mészi Frucht Kft.-től, mely méltó felvezetése volt a Magyar NBI-es Futsal bajnoki Dunaferr DF Renalpin -Győri ETO találkozója előtt. Remek ötlet, hogy városunkban télen is teret és lehetőséget biztosít a csapatoknak a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, hiszen a játékosok rendszeres mozgásban vannak, valamint az egészségük megőrzésében is nagy szerepet tölt be egy ilyen bajnokság.
További sikereket kívánok mindenkinek és jövőre ismét ugyanitt!

ELŐZMÉNYEK

A II. Dunaújvárosi Futsal Kupa Döntője

Nagy izgalmak között alakult ki a II. Dunaújvárosi Futsal Kupa döntőjének párosítása. A két élcsapat rengeteg góllal terhelte meg ellenfeleinek kapuját és talán az sem véletlen, hogy az első helyen végző Hellas Express, valamint az ezüstérmes pozícióban záró Mészi Frucht kft kapta a legkevesebb találatot. A két csapat nagyszerű teljesítményének érékét még tovább növeli, hogy a bajnoki mérkőzések mellett eredményesen képviselték támogatóikat több téli amatőr kispályás labdarúgó tornán Dunaújvárosban és vidéken egyaránt.

Mindez azonban nem elég ahhoz, hogy a Futsal Kupa trófeáját a magasba emelhesse valamelyik alakulat, hiszen idén is bajnoki döntőben fog eldőlni az elsőség. Ennek a kupasorozatnak ugyanis a sajátossága, hogy az alapszakasz végén nem hirdetnek győztest a szervezők, hanem pontszámtól, egymás elleni eredménytől és minden egyéb mutatótól függetlenül aranymérkőzés dönt a bajnoki címről, melyet a Dunaferr DF Renalpin soron következő NBI-es bajnoki találkozója előtt vívnak meg az együttesek.

A bajnoki mérkőzéseket látva, nem kétséges, hogy nagyszerű csemege lesz a Hellas Express – Mészi Frucht Kft futsal kupa döntő és az is biztos, hogy a találkozó méltó felvezetése lesz a Magyar NBI-es futsal bajnok Győri ETO dunaújvárosi fellépésének. Természetesen nem véletlen, hogy a Dunaferr DF Renalpin – Győri ETO rangadó előtt mérkőzik meg a két alakulat, hiszen ez a lehetőség nagy motiváció a bajnokság szereplőinek, másrészt nyilván nagy élmény a döntő résztvevőinek pályára lépni több száz néző előtt, a Dunaújváros Sportcsarnokban.

Érdekesség, hogy a bajnoki cím védője a Mészi Frucht kft csapata, hiszen tavaly nagy csatában (7:6-ra) legyőzte az akkor ezüstérmesként a döntőbe jutó Riki FC-t.

Kíváncsian várjuk a II. Dunaújvárosi Futsal kupa döntőjét!

Helyszín: Dunaújváros Sportcsarnok

Időpont: 17.15 óra

Döntő: Mészi Frucht Kft - Hellas Express

Sarok Norbert a Hellas Express csapatvezetője: Játékosként a többiek nevében is mondhatom, hogy nagyon jó ötletnek tartom a torna megrendezését, mert így az őszi és a tavaszi szezon között, ha nem is 5+1-es játékrendszerben, de sportolhatunk! A csapatot egykori NBII-es futsal játékosok alkotják, néhány fiatallal kiegészülve, ezért egy kicsit nosztalgia is számunkra ez a bajnokság. A sorsolás kedvezett nekünk, mert hétről hétre erősebb ellenfelek ellen játszhattunk és így egyre jobban belelendülve értük el célunk első állomását, a döntőbe jutást. Az aranymérkőzést már várjuk, hiszen nagy riválisunk a Mé-Szi-Frucht Kft csapata ellen játszhatunk. Remélem, legalább annyian kilátogatnak a döntőre, mint ahányan tették hétről hétre az Arany iskolába. Biztos vagyok benne, hogy izgalmas, parázs hangulatú mérkőzést láthatnak majd a nézők. A Mé-Szi-Frucht ellen már a bajnoki találkozónk is kemény küzdelmet hozott (4:3-ra nyertünk) pedig az elsősorban presztízs csata volt, hiszen a döntőbe jutást nem befolyásolta. Külön köszönet a szervező Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek és szponzorunknak, a Hellas Express vezetőjének, Moutsogiannis Alexandrosnak hogy biztosították a feltételeket!

Szabó Imre a Mészi Frucht Kft. csapatvezetője: Örülök, hogy csapatom kiharcolta a döntőbe jutást és ezt a szuper-döntőt a Hellas Express csapatával játszhatja.  A 4+1-es játék komoly kihívást jelent csapatunknak, mivel az 5+1-es játékhoz vagyunk hozzászokva, de így próbára tudjuk magunkat tenni ebben a játékrendszerben is. Csapatjátékban talán ez még jobban összekovácsol minket, melyre nagyon nagy szükségünk van. Persze várjuk, és készülünk a tavaszi kispályás (5+1) fordulókra is, de most a legfontosabb a futsal kupa döntője, február 29-én. Jó meccset várok, ami nem mindennapi esemény felhozó mérkőzése lesz, hiszen az NB1-es futsal bajnokság aktuális fordulójában a Dunaferr DF Renalpin FC és a bajnok Győri ETO csapata méri össze tudását a mi találkozónkat követően. Gratulálunk minden csapatnak aki részt vett és mindvégig kitartóan küzdött a másodízben kiírt dunaújvárosi Futsal Bajnokságban.

Zemankó Zoltán Dunaferr DF Renalpin FC operatív vezetője: Örömmel értesült egyesületünk arról, hogy Dunaújvárosi Labdarúgó Sövetség által a tavalyi évben útjára indított labda az idei szezonban tovább pattog. Így városunkban az amatőr sport területén is lehetőség adódik a futsalozni vágyóknak arra, hogy ne csak megismerkedjenek a sportággal, hanem szervezett keretek között versenyezhessenek is. Azt gondolom, hogy ehhez a helyi szövetség minden feltételt biztosított. A küzdelmeket végig követtem, hiszen U20-as csapatunk is részt vett a bajnokságban. Felkészülés és fejlődés szempontjából nagyon hasznos volt számunkra, remélem nyugodtan mondhatom, hogy hagyománnyá vált a városi futsal bajnokság, és a következő években is tovább folytatódik, de addig is kíváncsian várom a hétfői döntő összecsapást!

Mészáros István a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Versenybizottság elnöke, FIFA-instruktor: Még bennünket is meglepett, hogy mekkora volt az érdeklődés a Futsal Bajnokság iránt. Minden nevezést nem is volt módunkban elfogadni, pedig még az előzetesen tervezett létszámot is megemeltük. Külön öröm volt részünkre, hogy a csatoknak olyan anyagi kondíciókkal sikerült megszervezni a bajnokságot, amely pozitív meglepetésként érte őket. A siker ellenére, már a következő évi kiíráson törjük a fejünket. A tapasztalatokat átbeszéljük, javaslatokat teszünk, milyen változtatások szükségesek, hogy jövőre kiegyenlítettebb küzdelem jellemezze a bajnokságot, illetve mely elemek emelhetők még át esetleg a futsal szabályokból, a Markó Lajos Városi Kispályás Bajnokságba. 

 

Előzetes

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a téli „holtszezon” idejére is nagyszerű programmal várja a labdarúgás szerelmeseit. November harmadik hetétől indul a második alkalommal kiírt dunaújvárosi futsal bajnokság, ami 2016 tavaszáig, egészen pontosan március közepéig tart majd, az Arany János Iskola tornacsarnokában. A rendezvény népszerűségéről mindent elárul, hogy várhatóan 13 csapat, több mint százötven játékosa fogja összemérni tudását, a futsal szabályai szerint 4+1-es felállásban. Érdekesség, hogy az aranyérem sorsa bajnoki döntőben fog eldőlni. Ez már az I Futsal Bajnokság végén is bevált, hiszen nagyszerű mérkőzést vívott a 2014/2015-ös kiírásban az alapszakaszban élen végző két együttes (Mé-Szi Frucht Kft (1.) – Riki FC (2.) 8:7). Remélhetőleg ezúttal is hasonlóan izgalmas aranymérkőzést láthatnak majd a nézők, aminek most is az lesz a különlegessége, hogy az NBI-ben remekül szereplő Dunaferr DF Renalpin FC egyik bajnoki mérkőzése előtt lesz megrendezve, a Dunaújváros Sportcsarnokban.

A mérkőzésekre és bajnoki döntőre minden sportbarátot szeretettel várunk!

 • Időpont: 2015. november 16 - 2016. március 10.
 • Helyszín: Arany János Általános Iskola Sportcsarnok
 • Résztvevő futsal csapatok száma: 13 csapat
 • Felállás: 4+1 fő
 • Rendező: Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség
 • Főtámogató: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata

Petrás Gábor, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Főtitkára: Remek kezdeményezésnek bizonyult tavaly a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség részéről, az Petrás Gáboramatőr sportolóknak kiírt Dunaújvárosi Futsal Bajnokság. Célunk az volt, hogy megismertesse a játékosokkal a futsal szabályait és népszerűsítse egyrészt a teremlabdarúgást, másrészt a helyi futsal csapatot, a Dunaferr DF Renalpin FC-t. Természetesen ezzel együtt lehetőséget kínált a több hónapon át tartó versenysorozat arra, hogy az amatőr sportolóknak egész télen szervezett mozgási lehetősége legyen. A népszerű programot idén is meghirdettük, így most is sportolhatnak a téli időszakban az amatőr labdarúgók. A nagyszabású versenysorozatot támogatja Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata is, amit ezúttal is köszönünk! A bajnokság végén természetesen a legjobbakat kupákkal, érmekkel, különdíjjakkal ismerjük el. Az NBI-es futsal csapat jóvoltából a győztes csapat, valamennyi játékosa a Dunaferr DF Renalpin FC logójával ellátott pólót kap ajándékba. Ezért is érdemes lesz nevezni a bajnokságra, de különleges lesz a bajnoki cím eldöntése is, hiszen a pontvadászat végén, az élen álló két csapat pontszámtól függetlenül bajnoki döntőt fog játszani az elsőségért, a tervek szerint az egyik NBI-es Futsal mérkőzés előtt. Ez a megoldás tavaly is sikert aratott, a sok néző pedig doppingolta a játékosokat – tehát több szempontból is nagy élmény volt! A bajnokság november 16-án indul, március közepéig fog tartani és mintegy 150 amatőr labdarúgót fog megmozgatni az „uborkaszezonban” a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, ugyanis továbbra is rendkívül fontosnak tartjuk, hogy az egészséges életmód és az állandó testmozgás mindennapi életünkben jelen legyen!

Zemankó Zoltán a Dunaferr Renalpin Futsal FC operatív vezetője nyilatkozott a november 16.-án kezdődő II. Futsal Bajnokságról, melyet a Dunaújvárosi Zemankó ZoltánLabdarúgó Szövetség és a Magyar Labdarúgó Szövetség közösen szervez az amatőr sportolók számára Dunaújvárosban: A futsal sport ismertsége és elismertsége a nagypályás vagy a hagyományos kispályás focihoz képest néhány éve még gyerekcipőben járt. Azt gondolom, hogy ma ez akár országosan, akár regionális szinten is nézzük gyökeresen megváltozott.  Dunaújvárosnak immár második éve van NB1-es futsal csapata, melyhez egyre erősödő utánpótlás bázis kapcsolódik. A csapat tagjai között válogatott játékosok, szakember szerepelnek, akik az elmúlt hetekben kiharcolták a jövő évi Európa Bajnokságon való szereplést.  Külön öröm számunkra, hogy a profi szellemiséggel működő felnőtt csapat mellett, amatőr bajnokság is indul Dunaújvárosban ebben az esztendőben is. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség kezdeményezése és professzionális keretek között történő szervezése rangos eseménnyé avanzsálja a futsal bajnokságot, amelyre vezetőtársaimmal és edzőnkkel szívesen fogunk kilátogatni tehetséges fiatalok után kutatva.

 

A teljes menetrendet és táblázatot az alábbi linken érhető el:

http://adatbank.mlsz.hu/foprog.asp?menu=p01_0001

 

II. FUTSAL BAJNOKSÁG 2014/2015 TABELLA
HELY  CSAPAT M GY D V RG-KG P
1.  HELLAS EXPRESS 13 13 0 0 128 - 31 39
2.  MÉSZI FRUCHT KFT 13 12 0 1 194 - 55 36
3.  MIRAGE 13 9 1 3 89 - 74 28
4.  RUTIN MIX 13 9 0 4 125 - 73 27
5.  DUNABIZTOS MICRO 13 9 0 4 100 - 62 27
6.  DUNAÚJVÁROS FŐISKOLA DSE 13 8 1 4 84 - 55 25
7.  VARÁZS-KÉP 13 6 0 7 58 - 70 18
8.  STEELWORKERS 13 5 2 6 72 - 86 17
9.  PAPA SE 13 5 0 8 65 - 112 15
10.  SZÉCHENYI PÉKSÉG 13 5 0 8 74 - 131 15
11.  DR INK TEAM 13 4 0 9 79 - 107 12
12.  KAN-ÁSZOK 13 2 0 11 52 - 107 6
13.  ZÉRÓ TOLERANCIA 13 2 0 11 50 - 117 6
14.  DZSÓ-KER FB 13 0 0 13 11 - 101 0

2015/2016 - Fejér - II. Futsal Bajnokság - Lekérés indítása

LEGJOBB JÁTÉKOSOK
HELYEZÉS NÉV CSAPAT PONTSZÁM
1. KATONA ÁDÁM STEELWORKERS 14
2. NÉMETH TAMÁS SZÉCHENYI PÉKSÉG 13
3. SZALAI NORBERT RUTIN MIX 11
4. TÖLGYES GERGELY PAPA SE 10
5. BÍRÓ BENCE ZÉRÓ TOLERANCIA 9
5. CSORDÁS ISTVÁN KAN-ÁSZOK 9
LEGJOBB KAPUSOK
HELYEZÉS NÉV CSAPAT PONTSZÁM
1. HRUBY TAMÁS DUNABIZTOS MICRO 11
2. BRINDZA CSABA VARÁZS-KÉP 10
3. DANÓ GÁBOR KAN-ÁSZOK 8
CSAPATOK LEGJOBB JÁTÉKOSAI
SORSZÁM NÉV CSAPAT PONTSZÁM
1. DFDSE SÁGI ROLAND 5
2. DR INK TEAM PÁSZTOR BÁLINT 12
3. DUNABIZTOS MICRO HRUBY TAMÁS 11
4. HELLAS EXPRESS KUTI ANDRÁS 7
5. KAN-ÁSZOK CSORDÁS ISTVÁN 9
6. MÉSZI FRUCHT KFT DOROGI RENÁTÓ 6
7. MIRAGE BROSCHEK DÁVID 6
8. PAPA SE TÖLGYES GERGELY 10
9. RUTIN MIX SZALAI NORBERT 11
10. STEELWORKERS KATONA ÁDÁM 14
11. SZÉCHENYI PÉKSÁG NÉMETH TAMÁS 13
12. VARÁZS-KÉP BRINDZA CSABA 10
13. ZÉRÓ TOLERANCIA BÍRÓ BENCE 9

 

II. FUTSAL BAJNOKSÁG "CSAK STÍLUSOSAN"
 CSAPAT JELENTKEZÉS  NEVEZÉS
1. HELLAS EXPRESS  IGEN  IGEN
2. STEELWORKERS  IGEN  IGEN
3. MIRAGE  IGEN  IGEN
4. DR INK TEAM  IGEN  IGEN
5. SZÉCHENYI PÉKSÉG  IGEN  IGEN
6. DZSÓ KER FB  IGEN  IGEN
7. ZÉRÓ TOLERANCIA  IGEN  IGEN
8. RUTIN MIX  IGEN  IGEN
9. VARÁZS KÉP IGEN  IGEN
10. MÉSZI FRUCHT KFT. IGEN  IGEN
11. DUNABIZTOS MICRO IGEN  IGEN
12. KAN ÁSZOK IGEN  IGEN
13. PAPA SE IGEN IGEN
14. DUNAÚJVÁROS FŐISKOLA DSE IGEN IGEN
15. JÓS - ZOLI IGEN -
16. RIKI FC IGEN -
17. BÚVÁRJÉGER IGEN -
18. SIKER ABLAK GSV IGEN -
19. NIMROD ENERGY DRINK LEGA IGEN -