MLSZ OTP LIGA

Hétvégén indul a tavasz

Oszd meg másokkal!

Pénteken az MTK Budapest-MVM Paks bajnoki mérkőzéssel kezdetét veszi az OTP Bank Liga tavaszi szezonja. A jegyárusítás már megkezdődött a meccsekre, a belépők megváltásához minden helyszínen szurkolói kártyára van szükség.
Az első "hivatalos" tavaszi meccsen a fővárosi kék-fehérek azt a Paksot fogadják, amely egy hete már játszott egy bajnokit, és némi meglepetésre hazai pályán 1-1-es döntetlent ért el a Nyíregyháza ellen a 17. fordulóból elhalasztott összecsapáson. Szombaton a Diósgyőrnek várhatóan nem lesz könnyű dolga Szombathelyen, a megerősödött Haladás stadionjában, és a Budapest Honvéd is nehéz mérkőzésre számíthat az évet tartalékosan is "pontosan" kezdő Nyíregyháza ellen. Felcsúton a Debrecen vendégeskedik, míg a Pécs Újpesten kezdheti meg a felzárkózást a középmezőnyhöz. A forduló rangadóját vasárnap rendezik: a bajnokesélyes Videoton FC Győrbe látogat, míg a forduló záró mérkőzésén a Ferencváros Dunaújvárosban vendégeskedik. A meccsek közül a Duna TV mindhárom játéknapon közvetít egy-egy bajnokit, míg a Sport TV szombaton két, vasárnap egy meccset tűz műsorára. Szombaton három mérkőzés is 16 órakor kezdődik, amelyeket a Magyar Rádió a klasszikus körkapcsolás újraélesztésével közvetít a Kossuth Rádióban. 

Akárcsak tavaly, az őszi bajnokik esetében, a hétvégén induló tavaszi szezon összecsapásaira is igaz, hogy az OTP Bank Liga mérkőzéseire való jegyvásárlásra szurkolói kártya birtokában van lehetőség. Február közepéig több mint 140 ezer szurkolói kártyát állítottak ki a klubok és a Magyar Labdarúgó Szövetség. A Ferencváros élen jár a kiadott kártyák számát illetően, de Futballkártyából is több mint 22 ezret kiállított már az MLSZ. A válogatott soros Eb-selejtezőjéhez kapcsolódó fontos információ, hogy a március 29-i, Görögország elleni selejtezőre való jegyvásárláshoz és belépéshez is kötelező lesz a Futballkártya vagy klubkártya megléte.

Futballkártyát továbbra is díjmentesen lehet kiváltani személyesen a Ticket Express Bálnában (1093 Budapest, Fővám tér 11-12.) található irodájában (a Syma Csarnokban ugyanakkor már nincs lehetőség kártyakiváltásra), valamint előregisztrációval interneten a klubkartya.mlsz.hu címen. A klubkártyák kiváltására az egyesületeknél van lehetőség, a kártyák áráról, a kiváltás módjáról a klubok hivatalos honlapjai adnak információt. 

A klubkártya kötelező használata alól a tavaszi szezon kezdetéig a DVTK és az Újpest mentességet kapott, de a hétvégétől mindkét klub csatlakozik az egységes rendszerhez, így hazai mérkőzéseire klubkártyával vagy Futballkártyával lehet jegyet vásárolni. A Videoton FC hazai bajnokijaira az idény végéig nem kötelező a szurkolói kártya a jegyvásárlásához. Azoknak a szurkolóknak, akik idegenbeli meccsekre is el kívánják kísérni a fehérvári csapatot az idényben, vagy más csapatok meccseire is ellátogatnának, ugyanakkor szükségük lesz szurkolói kártyára. 

A jegyértékesítéssel kapcsolatos további kérdésekről a Ticket Express ügyfélszolgálatán (+36 30 3030999, ill. +36 30 5697220 telefonszámokon), illetve az érintett kluboknál lehet érdeklődni. 

Az OTP Bank Liga 18. fordulójának programja:

2015. február 27., péntek 
MTK BUDAPEST - PAKSI FC 19:00 (Duna TV)

2015. február 28., szombat 
SZOMBATHELYI HALADÁS - DVTK 14:00 (Duna TV)
NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC - BUDAPEST HONVÉD 16:00 
KECSKEMÉTI TE - LOMBARD PÁPA TERMÁL FC 16:00
PUSKÁS AKADÉMIA FC - DVSC-TEVA 16:00 (Sport1)
ÚJPEST FC - PMFC-MATIAS 18:30 (Sport1)

2015. március 01, vasárnap 
GYŐRI ETO FC - VIDEOTON FC 16:30 (Duna TV)
DUNAÚJVÁROS - FERENCVÁROSI TC 18:30 (Sport2)

Forrás: www.mlsz.hu