Futsal kupa Dunaújváros

Futsal Kupa: eredményes napot zártak

Oszd meg másokkal!

A Hild iskola és a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság végső sikerét hozta főiskola sportcsarnokában megrendezett középiskolás és rendvédelmi futsal kupa.

Második alkalommal rendezték meg a Dunaújvárosi Főiskola sportcsarnokában a középiskolások futsal bajnokságát, melynek az volt az egyik különlegessége, hogy a fiatalok mellett a dunaújvárosi rendvédelmi szervek is megmérkőztek egymással egy saját mini torna keretein belül. A végig remek hangulatú viadalon nyolc középiskolás együttes, valamint öt rendvédelmi csapat küzdött meg egymással a minél szebb eredményekért, s ahogy azt a szervezők remélték, kemény, de sportszerű csatákban dőlt el a végső helyezések sorsa.

Futsal kupa Dunaújváros

A középiskolások futsal kupáján a Hild iskola gárdája örülhetett idén az aranyéremnek, miután a fináléban 3-1-es győzelmet aratott a Dunaferr iskola első csapatával szemben, míg a bronzérmet Holler FC együttese szerezte meg a Dunaferr második csapata elleni, végül büntetőpárbajba torkolló mérkőzésen. Eközben az egyenruhások körmérkőzéses alapon döntötték el egymás közt, hogy ki nyeri az első alkalommal megrendezett Rendvédelmi Szervek Kupáját. A legkiegyensúlyozottabb teljesítményt végül a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság labdarúgói nyújtották, így ők örülhettek a győzelemnek a torna végén, megelőzve a Pálhalmai Büntetésvégrehajtási Intézet, illetve a Sárbogárdi Rendőrkapitányság együttesét.

A torna végén elégedetten értékelte a látottakat Budavári Árpád, sárbogárdi rendőrkapitány, s egyben a dunaújvárosi futsal mecénása, aki szerint egy nagyon eredményes és szép napot tölthettek együtt a sportág szerelmesei. Annyira volt komoly a mai rendezvény, amennyire terveztük, s annyira volt baráti, amennyire a hétköznapokon is barátai vagyunk egymásnak. A mai napon az volt a célunk, hogy egy jó hangulatú rendezvényen népszerűsítsük a sportágat, s hozzuk egymáshoz közelebb fiatalokat, valamit a rendvédelemben dolgozókat, úgy gondolom, hogy egy eredményes, jó napot zártunk, amiért megérte dolgozni. Nagyon köszönöm a segítséget azoknak, akik részt vettek a torna lebonyolításában, s ha rajtunk múlik, akkor jövőre újra találkozunk.

Fáradtan, de jókedvűen tekintett vissza a nap eseményeire Zemankó Zoltán, a Dunaújvárosi Főiskola Diák sportegyesületének főtitkára is. A mai rendezvény célja az volt, hogy a futsal sportot népszerűsítse Dunaújvárosban, a gyerekeket, az ifjúságot egy kicsit közelebb vigyük a rendvédelem, a rendészet felé, s többek közt az egészséges életmód fontosságára is felhívjuk a figyelmet. Ezeket a célokat elértük, összesen 120 sportolót tudtunk megmozgatni a mai viadalon, melyen szerencsére nézőkben sem volt hiány. Egy tartalmas, eredményes napot tölthettünk el együtt, s remélem, hogy ezt minden résztvevő így gondolja.

Forrás és fotó: www.dunaujvaros.com