Esélyes a DPASE: A Zalaszentgrót lesz az ellenfél

Oszd meg másokkal!

Dunaújváros - Az edzőmérkőzéseket követően ma már tétmeccsen lép pályára a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata. Az újvárosiak a 2012/2013. évi Magyar Kupa főtáblájának első fordulójában 17 órakor a Zalaszentgróti VSE otthonában lépnek pályára.

Az utolsó felkészülési találkozón az NB II-ben szereplő Budapest Honvéd második csapatát fogadták szerdán a dunaújvárosiak. Az összecsapás gólnélküli első félidőt követően 3-3-as döntetlennel zárult.

A hazaiak a következő összeállításban kezdték a találkozót: Milinte - Villám, Farkas, Salamon, Köntös - Kocsis - Szauter, Lázár, Perovic Godslove, Sitku. A második félidőben csereként Bartus, Beleuc, Jankovics, Márki, Miskovicz, Sóron és Samuel Ato lépett pályára. Az újvárosiak góljait Perovic, Samuel Ato és Márki szerezte.

A mérkőzés elején kissé lagymatagon játszott a Dunaújváros PASE gárdája. Több játékos is spórolt a futással, aminek az lett az eredménye, hogy a Honvéd fiataljai játszottak mezőnyfölényben. A huszadik perctől kezdve azonban már megfelelő sebességre kapcsoltak a hazaik. A második félidőben a gólokkal sem maradt adós a két csapat. A dunaújvárosiak kétgólos előnyét a fővárosiak a meccs hajrájában egalizálták.

Ma már tétmérkőzésen lép pályára az együttes Zalaszentgróton. Az ellenfél tavaly a negyedik helyen zárt a Zala megyei első osztályú bajnokságban, tehát a papírforma mindenképpen vendég győzelmet, és továbbjutást ígér. A dunaújvárosi együttes vezetőedzője, Jakab Elek természetesen bízik csapata eredményes szereplésében.

Jakab Elek DPASE vezetőedzőA felkészülési mérkőzéseken mutatott a teljesítmény és a képességek alapján mi vagyunk a párharc esélyesei. Azonban figyelmeztettem a játékosokat, előfordult már, hogy az úgynevezett kis csapatok a kupában meglepetést okoztak. A szerdai meccsen is bebizonyosodott, hogy ha nem vállaljuk fel a futást, akkor bajba kerülhetünk. Sokkal több van a srácokban, mint a Honvéd elleni első félidőben produkáltak. Ezt a második játékrészben be is bizonyították.

A mai mérkőzésen adminisztrációs gondok miatt még nem tarthat a csapattal Kovács Ádám és Samuel Ato. Micskó Márk pedig sérülés miatt hiányzik. A kezdő tizenegy valószínű, hogy megegyezik a szerdaival.

 

Forrás: dh-online.hu