Életmentő defibrillátor készülékek Dunaújvárosban

Életmentés egyetemi szinten

Esemény ideje: 
2016. február 17. szerda 10:45
Oszd meg másokkal!

Ismét teljesítette az egyik vállalását a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség és a Carissa Sportegyesület azzal, hogy a második életmentő készüléket is kihelyezték a városban. Tavaly a XIII. Carissa Kupa jótékony gyűjtésének köszönhetően a Dunaújváros Sportcsarnok kapott egy új, modern életmentő defibrillátort, most pedig végső helyére került a második készülék is, mely 2016. február 17-től, a Dunaújvárosi Egyetemet és környékét teszi biztonságosabbá. 

Az egyetem Főépületének aulájában köszöntötte a megjelenteket Petrás Gábor, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára, ahol hivatalos keretek között indult életmentő útjára a berendezés, melyet a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Társadalmi Felelősségvállalás Bizottságának elnöke, Tóth Imre adott át Dr. habil. András Istvánnak, a Dunaújvárosi Egyetem rektorának, aki örült, hogy az intézmény ilyen komoly technikával lett felszerelve.

A Rektor úr egyúttal jelezte, hogy 11 munkatársuk éppen egy nappal az átadás előtt vette át az oklevelét Reszegi Imre úrtól, a Dunaújvárosi Mentőállomás vezetőjétől, akik az életmentő készülék használatából és életmentésből vizsgáztak, hiszen az új defibrillátorhoz szakképzett személyzet is „dukál”. 

Az átadón részt vett Gombos István Humán alpolgármester is, aki Dunaújváros Megyei Jogú Várost képviselte. Gombos úr elmondta, hogy a város életében nagyon fontosak azok a vállalások, melyek segítik és jobbá teszik a lakók életét. Tóth Imre néhány gondolatban összefoglalta, hogy miért tudnak célba érni a jótékony akciók és beszélt az emberi élet fontosságáról. Mészáros Virág a Dunaújvárosi Egyetem kancellárja szintén jó megoldásnak ítélte az életmentő készülék egyetemi elhelyezését és üdvözölte a döntést.

Végül Reszegi Imre a frissen végzett életmentők segítségével egy babán bemutatta a szabályos életmentést és a megfelelően használt defibrillátoros beavatkozást, majd Szelmann László a forgalmazó cég képviseletében beüzemelte a berendezést aztán a fali dobozba helyezték a készüléket. A doboz köré kihelyezett applikációk és tájékoztató szövegek tovább könnyítik a berendezés használatát, de öröm volt látni a fali doboz alá elhelyezett listát is, melyen azoknak a támogatóknak a neve szerepel, akik hozzájárultak a készülék beszerzésének megvalósulásához. 

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Társadalmi Felelősségvállalás Bizottsága ismét egy jó ügy mellé állt, de mint elmondták megvannak az újabb területek, ahol segíteni akarnak és hasonlóan nagyszerű eredménnyel igyekeznek majd jelezni, hogy a sport és a jó szándékú tenni akarás, az egyik legerősebb szövetség! 

Dunaújváros, 2016. február 17.

Letölthető dokumentum: 
CsatolmányMéret
PDF ikon Dunaújváros térképe az életmentő difibrillátor készülékekkel768.63 KB