DPASE - DOMBÓVÁRI FC

Egy gólos vereség a Dombóvár ellen

Oszd meg másokkal!

Szombat délután a Dombóvár csapatát fogadtuk az NB III. Dráva csoportjának 2. fordulójában, amelyen 1-0-s vereséget szenvedtünk. Sajnos nem úgy alakult a mérkőzés, ahogy szerettük volna: hiába domináltunk végig a meccsen, mivel nem lőttük be a helyzeteinket, ezért nem nyerhettünk.

NB III. Dráva csoport – 2. forduló 2012.08.25. Dunaújvárosi Stadion, 350 néző

Dunaújváros PASE 0-1 (0-0) Dombóvári FC

Játékvezető: Kovács Zsolt

Dunaújváros PASE: Milinte Árpád – Villám Balázs, Farkas Viktor, Salamon Miklós, Köntös Dániel – Kocsis Gábor – Szauter István (Sóron Tibor, 80'), Lázár Zsolt (Beleuc Goran, 78'), Perovic David (Böőr Zoltán, 55') – Egejuru Godslove, Sitku Illés

Vezetőedző: Jakab Elek

Dombóvári FC: Szabados Zsolt, Farkas Imre, Takács Zoltán, Korbuly Ákos, Kovács Róbert, Kardos Ernő, Keczeli Krisztián (Gelencsér Gergő, 67'), Méhn Zsolt, Laki Zoltán (Illés István, 90'), Bán Csaba, Fábián Imre (Csanádi Péter, 60')

Vezetőedző: Tóth II. József

Gólszerző: Gelencsér Gergő (67')

Sárga lapok: Villám Balázs (89') illetve Keczeli Krisztián (21'), Takács Zoltán (73'), Szabados Zsolt (91')

I. Félidő:

Az első félidő első felére a hazai fölény volt a jellemző, szinte csak a vendégek térfelén folyt a játék, akik azonban nagyon szervezetten védekeztek és csupán kontrákból próbáltak támadni. Az első komoly helyzetünk a 3. percben adódott: Szauter jobboldali beadásával a tizenhatos területén álló Sitkut hozta volna ziccerbe, aki sajnos lemaradt a labdáról. Két perccel később Perovic próbálta a másik oldalról bevenni a rövid sarkot, de az ellenfél hálóőre Szabados kézzel hárítani tudott. A 9. percben Sitku passzolt vissza Godslove elé, akkor egyből kapura lőtt, 9 m-es lövését azonban Szabados a léc fölé tornázta. A 13. percben Perovic bal oldali beadásáról Sitku megint csak centikkel maradt le a hosszú oldalon. A 16. percben Kocsis és Godslove játszottak össze és ugratták volna ki a középen érkező Lázárt, aki elől azonban a vendég védők menteni tudtak. A nagy meleg miatt a játékvezető, mindkét félidő közepére ivószünetet rendelt el, amelyet követően már kiegyenlítettebb lett a játék képe, a vendégek is többet támadtak. A 26. percben Bán lőtt 30 méterről óriási kapufát, a kissé kint álló Milinte fölött elszálló labda a felső lécről vágódott ki. A 27. percben Sitku passzolt a bal oldalon érkező Perovicnak, akit a 16-oson belül buktattak, de a játékvezető nem látott szabálytalanságot. A 30. percben megint az ellenfél kontrázott, az akció végén Bán durrantott fölé. A 37. percben Sitku a tizenhatos vonaláról tüzelt a kapura, a középen álló kapus magabiztosan fogta a játékszert. A 41. percben Godslove egyedül vitte be a labdát a tizenhatos területére, majd az alapvonalnál beadását szögletre mentették.

II. Félidő:

A második játékrészben végig fölényben játszottunk, számos helyzetet alakítottunk ki, de mindhiába, Fortuna ezúttal elpártolt tőlünk. Egyszerűen semmi sem jött össze nekünk ezen a mérkőzésen. A 47. percben Godslove kapott jó labdát, de nem tudott kellően ráfordulni és lövése elkerülte a vendég kapu jobb oldalát. Az 51. percben Szauter bal oldali beadását Perovic szúrta rá a hosszúra, de mellé ment. Az 56. percben Sitku ívelte át a labdát Perovicnak, aki ugyan a hálóba bólintott, de a partjelző lest intett. Két perccel később újabb nagy gólszerzési lehetőség adódott előttünk, de Godslove lövését az utolsó pillanatban egy védő a gólvonalról menteni tudta. A folytatásban jött aztán a hidegzuhany, amikor a vendégek a 67. percben egy szöglet után megszerezték a vezetést a frissen beállt Gelencsér Gergő révén (0-1). A 73. percben Godslove lőtt óriási kapufát. Egy percre rá Kocsis előtt adódott egyenlítési lehetőség, ám a bal alsó mellé fejelt. A 81. percben egy baloldali szöglet után Kocsis fordult kapura, de lövése centikkel ment a jobb sarok mellé. A 83. percben Sóron lőhetett bal oldalról a hosszú sarokra, de a ziccer kimaradt. Igyekeztünk egyenlíteni, de az idő vészesen fogyott és a védekezésre berendezkedő lelkes ellenfelet végül nem sikerült megtörnünk. Farkas és Böőr előtt is adódott gólszerzési lehetőség, ám mindkét távoli lövés centikkel kerülte csak el a kaput. Így maradt a vendégek egy gólos előnye, így vereséggel kellett befejeznünk az első hazai mérkőzésünket.

Jakab Elek Dunaújváros PASE vezetőedzőJakab Elek DPASE vezetőedző: A vereség nem magyarázható mással, mint a csapat számomra elfogadhatatlan hozzáállásával. Hiába birtokoltuk végig a labdát, nem voltak a csapatnak olyan mozzanatai, amelyek a mérkőzést eldönthették volna. Ezért aztán hiába próbálkoztunk, rúgtunk, mentünk, hajtottunk, de nem volt iram, nem volt sebesség, nem volt dinamika a játékunkban. Mindenki arra várt, hogy majd valaki berúgja, nem akadt vezéregyénisége a csapatnak, amelynek most újra kell építenie az egész csapatjátékot. 

Forrás: www.dpase.hu