Böőr Zoltán DPASE

Dunaújváros PASE - Szentlőrinc 2 - 0

Oszd meg másokkal!

Szombaton lejátszottuk a második hazai mérkőzésünket a Dráva csoport 4. fordulójában, a Szentlőrinci SE gárdáját fogadtuk. Lélektanilag mindenképpen fontos volt, hogy ezen a mérkőzésen nyerni tudjunk. A vendégek nem is tudták felborítani a papírformát, hiszen a játékot végig irányítva sikerült őket 2-0-ra megvernünk. Ezzel reméljük végleg kimásztunk abból a kisebb hullámvölgyből, amely az előző két fordulóban jellemezte a csapat játékát. A hazai győzelem pedig erőt adhat a csapatnak a jó folytatáshoz, és hogy elkezdhesse végre a várt bajnoki menetelést.

NB III. Dráva csoport – 4. forduló

Dunaújváros PASE 2-0 (0-0) Szentlőrinci SE

Helyszín: Dunaújvárosi Stadion, 300 néző

Játékvezető: Nyakas Balázs (Rácz Zoltán, Kovács László)

Dunaújváros PASE:

Milinte - Villám (Farkas 60'), Beleuc, Salamon, Köntös - Micskó - Sóron (Samuel Ato 68'), Böőr, Godslove - Kocsis, Sitku (Lázár 46')

Vezetőedző: Jakab Elek

Szentlőrinci SE:

Heim – Kalmár, Leipold, Zámbó, Tóth Máté - Tóth Ákos (Lóth 52'), Czibere, Timotity (Benke 70'), Szabó - Pincehelyi (Székelyhidi 83'), Lauer

Vezetőedző: Kulcsár Árpád

Gólszerzők: Böőr Zoltán (79'), Egejuru Godslove (90')
Játékvezető: Nyakas Balázs (Rácz Zoltán, Kovács László)
Sárga lapok: Egejuru Godslove (41'), Villám Balázs (53'), ill. Pincehelyi Zsolt (11'),Tóth Máté (44')

A találkozó kezdete előtt a két csapatkapitány Salamon Miklós és Leipold Péter a FIFA Fair Play Nap alkalmából egy rövid szöveget olvasott fel, amit a nézők tapssal jutalmaztak. A komlói találkozóhoz képest Jakab Elek több helyen is változtatott a kezdőcsapaton, így bekerült a kezdőbe a sérülés miatt négy hetet kihagyó – hál' Istennek most már teljesen egészséges - Micskó Márk, a fiatal tehetség Sóron Tibor - aki az előző találkozón csereként gólpaszt adott és büntetőt harcolt ki - valamint a védelem tengelyében helyet kapott Goran Beleuc is.

I. félidő:

Szinte azonnal a kezdés után helyzetbe kerültünk, az első percben Böőr jobb oldali szöglete után a középre érkező labdát Micskó durrantotta a vendég kapu fölé. Pár perccel később Sóron jobb oldali beadásáról éppen hogy csak lemaradt Böőr. A 8. percben szintén nagy ziccer maradt ki, amikor a bal szélen érkező Köntös átívelt labdáját Sóron tette be középre Sitku elé, ő azonban a bal alsó mellé tüzelt. A 21. percben megint komoly helyzet adódott előttünk, Godslove érkezett a bal szélen, bevitte a 16-os területére, majd Sitkunak passzolt, aki félfordulattal visszatette Kocsisnak lövésre, a 10 méterről megküldött lövés azonban a bal felső sarok fölé ment. A vendégek első kapura tartó lövése a 24. percben egy beívelés volt Tóth Ákos részéről, ezt azonban Milinte könnyedén húzta le. A 32. percben egy kontra után Villám adott be a jobb szélről, középen érkezett Böőr, aki ajtó-ablak helyzetben találta magát, sajnos az utolsó pillanatban egy védő bele tudott állni a lövésébe, szögletre mentve ezzel. Öt perccel később Sitku szintén ajtó-ablak szituációban tüzelhetett a 16-os vonaláról, a lábáról azonban lecsúszott a labda, így a kapu mellé lőtt. A 40. percben Böőr távoli – jó 25 méteres - lövéséből a kapufát találta telibe. Hiába volt meg a mezőnyfölényünk, és gyakorlatilag egykapuzott a csapatunk, nem akart összejönni az első gól. A 41. percben Godslove kapott sárga lapos figyelmeztetést egy vendég játékos lehúzásáért, a közelben álló Jakab Elek a játékvezető döntését bírálta, amiért Nyakas Balázs felküldte a lelátóra. A játékrész végén ugyan néhány pontrúgásból próbáltak veszélyeztetni a szentlőrinciek, előbb Timotity, majd Szabó próbálkozott beíveléssel, de a védelmünk a helyén volt, és mindkét esetben tisztázni tudtunk. Hiába a sok helyzet az első félidőben nem született gól.

II. félidő:

A szünetben egy helyen cseréltünk, Sitku helyére Lázár állt be. A második félidő komoly gólszerzési lehetőséggel kezdődött a vendégek számára, a 49. percben Lauer lövésénél Milintének kellett bravúrosan védenie, majd a kipattanó labdát ugyancsak Lauer lőtte rá kapásból, lövése az oldalhálóban akadt el. Utóbbi akció ébresztőleg hatott számunkra, bár nem alakítottunk ki annyi helyzetet, mint az első félidőben, de nem is adtuk több lehetőséget az ellenfél számára. Az 56. percben Böőr jobb oldali szabadrúgása után Godslove nem sokkal fejelt a felső léc fölé. A 60. percben Godslove bal oldali átívelése után Sóron közeli lövését egy védő blokkolni tudta. A 72. percben ismét Godslove adott be remekül a bal szélről, a keresztbe érkező labdát Lázár gurította közelről a hosszú sarok mellé nem sokkal. A 79. percben Böőr szerzett labdát majd egy szép egyéni akció után lőtt ki a bal alsót, megszerezve ezzel az első gólunkat (1-0). A gól megnyugtatta a fiúkat, visszavettünk az iramból, de továbbra is mi irányítottuk a játékot. A 90. percben felkerült az i-re a pont, Ato jobb oldalról, az alapvonal közeléből passzolt középre, beadására Godslove érkezett, aki először fejjel próbálta bevenni Heim kapuját, de ekkor még védeni tudott a vendégek hálóőre, majd a kipattanó labdát a felsőléc alá helyezte, beállítva ezzel a végeredményt (2-0).

MESTERMÉRLEG

Jakab Elek Dunaújváros PASE vezetőedző:

Nehezen született meg, de hál' Istennek megvan a győzelem. Az első pillanattól kezdve próbáltunk a széleken olyan meghatározó támadójátékot játszani, amivel sikerül miharabb megszerezni az első gólunkat. Tudtuk, amennyiben hosszú ideig ki tudja húzni az ellenfél kapott gól nélkül, az minket tehet idegessé. Ez így is történt, az első félidőben kihagytuk a helyzeteinket, ezért változtatnunk kellett. Ugyanakkor nagyon sokat jelentett Böőr Zoltán szép egyéni akcióból szerzett gólja. Az elsó gól felszabadította azokat feszültségeket amik a csapatban voltak. Remélem, hogy ez a győzelem meghozza azt a fajta oldóttságot, ami lehetővé teszi, hogy a helyzeteinket a későbbiekben higgadtabban fejezzük be.

Kulcsár Árpád Szentlőrinci SE vezetőedző:

Azt gondolom aki a mérkőzést látta, az láthatta, hogy a Dunaújváros a jobb csapat. Végig mezőnyfölényben játszottak, de véleményem szerint 60 percig csak a hibáinkból tudtak helyzeteket kialakítani. A 60. percben volt egy mérkőzéslabdánk, ami kimaradt és utána ahogy ment az idő és egyre jobban fáradtunk, úgy becsúszott egy hiba, amiből megszerezték a vezetést. A gól után egyértelművé vált, hogy erősebb játékerőt képvisel a hazai csapat. A játékosaimnak a mérkőzés után elmondtam, hogy nem kell elkeseredni. Nálunk még javában folyik a csapatépítés, de ebből a mai mérkőzésből is lehet profitálni a későbbiekben.

Forrás: www.dpase.hu