Karmacsi Autó Mad Dogs

Dunaújváros megérdemli ezt a hangulatot

Esemény ideje: 
2018. január 21. vasárnap 18:30
Oszd meg másokkal!

Rendkívül elégedetten nyilatkoztak a péntektől vasárnapig megrendezett XVI. Carissa Kupáról a viadal szervezői, támogatói és főszereplői is. Mint arról beszámoltunk, a Karmacsi Autó – Mad Dogs együttesének sikerével ért véget a péntektől vasárnapig megrendezett XVI. Carissa Kupa kispályás labdarúgó torna. A végig kiváló hangulatú megméretés zárónapja parádés mérkőzéseket hozott, s a viadal elődöntőin és helyosztóin már a Dunaújvárosi Sportcsarnok nagytermének színültig megtöltött lelátói előtt játszhatták a sorozat legjobb együttesei. A szervezők igyekeztek minél színesebb programokkal kedveskedni az érdeklődőknek, a többszázezer forintos tombola nyeremények mellett a Dunaferr Bajnokok és a Ferencvárosi Zöld Sasok gálamérkőzése hozhatta izgalomba a közönséget, mely nagyon hálás volt a közelmúlt hazai sztárjainak produkciójáért.

Dr. Dorkota Lajos

Évről évre több csapatot hívnak meg a Carissa Kupára, idén határon túli együttesek is jöttek. Aki részt vett ezen a háromnapos rendezvényen, láthatta, hogy hatalmas közönségszervező ereje volt, hiszen telt ház előtt játszották a mai meccseket. Szurkolt mindenki, itt voltak a válogatott fradisták, Lipcsei, Dragóner, Nyilasi Tibor, a Kohász bajnokcsapat tagjai, a kupa győztese egy dunaújvárosi csapat, a Karmacsi Autó - Mad Dogs lett, a jótékonysági célra, a Móra iskola támogatására pedig másfél millió forint gyűlt össze. 

– Dr. Dorkota Lajos, Dunaújváros és Fejér megye díszpolgára, a torna fővédnöke

Mindezeket összevetve, azt mondhatjuk, ismét egy jól sikerült rendezvényt tartottunk Dunaújvárosban. Mindenki jól érezhette magát. A sportnak közösségformáló ereje van, a labdarúgás pedig egyébként is kiemelt szerepet tölt be a sportok között. Láthattunk, hogy amikor a gyerekek, az U9-esek, vagy az öregfiúk, vagy éppen a profik, a kispályás, nagypályás focisták játszottak, telt ház volt a lelátón, jól sikerült a szervezés.

A XVI. Carissa Kupa azonban nemcsak a sportról, a labdarúgásról és a versengésről, hanem – ahogy azt az elmúlt években már megszokhattuk – a jótékonykodásról is szólt. A szervezők idén a Móra iskolának igyekeztek segíteni abban, hogy egy Snoezelen (terápiás és relaxációs) szobát alakítsanak ki a beteg gyermekek számára. Nem meglepő módon rengetegen álltak a kezdeményezés mellé, így kicsivel több, mint másfélmillió forinttal sikerült hozzájárulni az intézmény megsegítéséhez, így érthetően elégedetten nyilatkoztak a torna szervezői, támogatói és főszereplői is vasárnap este megtartott eredményhirdetés után.

Sárfalvi Péter

Sárfalvi Péter, helyettes államtitkár méltatta a várost és Dunaújváros sportéletben elfoglalt előkelő helyét.

Többször jártam már Dunaújvárosban. A Carissa Kupáról már hallottam, de most vagyok itt első alkalommal. Mindenféle sportesemény nagyon jelentős és támogatjuk természetesen. A foci egy kivételezett helyzetben van, hiszen nagyon sok embert megmozgat, és most is örömmel láttam, hogy a háromnapos programon rengeteg néző volt.  A legnagyobb öröm, hogy az utánpótlás korú gyermekek is pályára léptek, és a szurkolók között is sokan voltak fiatalok. Ezek a legjobb motivációs eszközök számukra, hiszen láthatják a legendákat és a jelenlegi profikat focizni, és ilyenkor lehet a legjobban kedvet csinálni nekik. Nem beszélve még a kupa jótékonysági céljáról, egy nagyon nemes ügyet szolgált. Ahogy Cserna Gábor polgármesterrel is beszéltük, Dunaújváros egy nagyon sportos város, közel áll a szívünkhöz. Emlékszem, amikor még én is sportoltam a ’90-es években, Dunaújváros volt a sportfőváros, rengeteg bajnokcsapat játszott itt. Jó lenne, ha megint a régi fényében tündökölhetne a sportélet, a város mindig is élen járt a csapatsportokban.

– Sárfalvi Péter

Dr. Galambos Dénes

Dr. Galambos Dénes, térségünk országgyűlési képviselője kiemelte annak fontosságát, hogy a Carissa Kupa már határokon átívelő rendezvénnyé nőtte ki magát.

A tizenhatodik Carissa Kupa egyik jelentősége, hogy immár határokon átívelő, nemzetközi méretűvé nőtte ki magát ez a torna. Egyrészt fontos a sportértéke, hiszen az ország kispályás labdarúgó krémje gyűlik össze, másrészt, jótékonysági cél is megvalósul a program során. A szervezők a döntő szünetében jelezték, másfél millió forint gyűlt össze a Móra iskola számára, a készségfejlesztő szoba kialakítására. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek ezúton is szeretném megköszönni a kiváló és odaadó szervezést. Izgalmas volt a program, a ferencvárosi Zöld Sasok és a Kohász öregfiúk meccse jó kis összecsapás volt, és ami a szívünkhöz közel áll, hogy dunaújvárosi csapat nyerte meg a tornát. Úgy gondolom, kiemelkedő közösségi értéket képvisel a kupa.

– Dr. Galambos Dénes

Cserna Gábor

Cserna Gábor, városunk polgármestere a sport összetartó erejét és a városlakók példátlan összefogását emelte ki.

Jelentős esemény a Carissa Kupa, hiszen láthatjuk, tele volt a sportcsarnok lelátója. Minden év elején kilátogat a sportszerető közönség, két oknál fogva. Az egyik a focinak a szeretete, a másik pedig a jótékonyság. A szervezők ismét egy nagyon nemes célt tűztek ki, mégpedig a Móra iskola segítését, egy speciális fejlesztő szoba kialakítását.  A torna során több mint egymillió forint gyűlt össze, ezért köszönet a támogatóknak, a kilátogatóknak, a szervezőknek. Ez ugyanolyan nagyszerű dolog, mint amikor Pecsét István, vagy a három beteg kislány gyógykezelése érdekében összefogtak vállalkozók, magánszemélyek. Úgy érzem, ez hasonló, mint amit a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség is tesz, amit megvalósított a mostani rendezvény során is.

– Cserna Gábor

Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára büszke a tornával elért eredményekre.

Nagyon boldogok vagyunk, tizenhat évvel ezelőtt nem gondoltuk volna, hogy egy 1200 férőhelyes csarnokot színültig meg tudunk tölteni, úgy, hogy még a plafonon is lógnak az emberek, de sikerült és erre rendkívül büszkék vagyunk. Úgy gondolom, hogy sikerült minden tekintetben kiszolgálnunk azokat, akik kilátogattak a viadal mindhárom versenynapjára, jól szórakozhatott mindenki, s azon fogunk dolgozni, hogy ez a következő Carissa Kupán se legyen másképp.

– Petrás Gábor

Molnár Zoltán

Molnár Zoltán, a Dunaferr Bajnokok játékosa jó szívvel tért vissza korábbi sikereinek színhelyére.

Mindig nagyon jó érzés visszatérni Dunaújvárosba a múlt, a foci és a légkör miatt is, így meg pláne, hogy ezen a remek teremtornán a Fradival játszhattunk. Voltak azért ma is jó csaták, de ez a meccs már elsősorban arról szólt, hogy kiszolgáljuk a nézőket, s úgy érzem, hogy ez sikerült is. Fontos volt számunkra ez a nap, mert sikerült olyan volt játékostársakkal találkozni, akikkel régóta nem futottunk már össze, ez is nagyon jó érzés volt. Reménykedtünk abban is, hogy megtelik a sportcsarnok, és nagyon jóleső érzés volt, hogy ennyien kijöttek, ez is mutatja, hogy érdekli az embereket a foci Dunaújvárosban, mi is nagyon jól éreztük magunkat.

– Molnár Zoltán

Boldoczki Sándor, a Dunaferr Bajnokok játékosa örömmel lépett újra pályára és kiemelte a sportszerűséget, mely áthatotta az egész gálameccset.

Nagyon jó volt először úgy játszani, hogy nem mi voltunk az öregebbek egy kicsivel az ellenfélnél. Remek, sportszerű meccset játszottunk a Fradival, kis szerencsével nyertünk, mert Lipcsei Péter két bombájánál a kapufa kisegített minket. Az FTC bárhova megy, húzónév, így nem lepett meg, hogy ilyen sokan kilátogattak a sportcsarnokba. Úgy gondolom, hogy a meccs elérte a célját, jól szórakozott a közönség, nem beszélve arról, hogy nyertünk is, ez így dupla öröm számunkra.

– Boldoczki Sándor

Ferencváros

Lipcsei Péter, a Ferencváros játékosa a régi idők szép emlékeinek felelevenítése mellett azt is elmondta, hogy egy percig sem gondolkodtak azon, hogy részt vegyenek ezen a tornán.

Legutóbb akkor voltam Dunaújvárosban, amikor az NB 3-as csapattal látogattunk ide, s hét-nyolcezer ember előtt játszottunk óriási hangulatban. Szeretek ide járni, rúgtam azért pár gólt itt is, nagyon örültünk, amikor eldőlt, hogy pályára lépünk ezen a tornán, s egy percig sem gondolkoztunk azon, hogy eljöjjünk Dunaújvárosba. ez egy jó dolog, mert ilyenkor azért mindig összejön a brigád, a régi játékostársak, s tudunk egy kicsit nosztalgiázni is. A Dunaferr egy jó csapattal állt fel erre a meccsre, s úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertek, külön öröm, hogy óriási volt a hangulat, megérdemli Dunaújváros, hogy ilyen közegben tudjanak játszani az amatőrök is. Ilyen hangulatú tornákat kívánok a hazaiaknak a jövőben is, míg nagypályán olyat, amilyen a közelmúltban lejátszott NB 3-as mérkőzésünkön volt.

– Lipcsei Péter

Szerző: Spigott
Forrás: Dunaújváros Online