Dunaújváros PASE - Puskás Akadémia 0 - 1

DPASE - PUSKÁS AKADÉMIA 0 - 1

Oszd meg másokkal!

A tegnapi nap folyamán hazai környezetben fogadtuk a felcsúti Puskás Akadémia másodosztályú együttesét. A jó erőkből álló vendégcsapatban több rutinos NB I-es múlttal rendelkező, valamint korábban a Videoton első keretéhez tartozó játékos is pályára lépett (Zsolnai Róbert, Polonkai Attila, Szakály Dénes, Jeff Silva, Vassilios Apostolopoulos és Filip Pajovics).

A Puskás FC elleni kezdő tizenegyünk a Milinte - Szauter, Farkas, Salamon, Köntös - Villám – Lázár, Kocsis, Samuel Ato – Godslove, Sitku volt. A kispadon ülők közül Goran, Perovic, Pufek, Miskovicz, Márki, Sóron és Cseh lépett pályára a második félidőben.

Körülbelül száz néző volt kint a mérkőzésen, viszonylag sok vendégszurkoló is kilátogatott. A mérkőzés első 6 percében gyakorlatilag nálunk volt a labda, és rendre letámadtuk az ellenfelünket, amely azonban nagyon szervezetten védekezett. A vendégeknél először a 12. percben Kleinheisler veszélyeztetett a kapunkra, de lövését Milinte könnyedén fogta meg. Pár perccel később Gajdos lőtt keresztbe a kapunk előtt. A válasz a 19. percben jött, amikor is Samuel Ato ugrott ki, de az utolsó pillanatban a védők szögletre mentettek előle. A 21. percben Villám játszotta meg Godslove-ot, akinek a lövése azonban Pajovic-ban elakadt. A következő veszélyesebb kapura lövés a 26. percben Szauter előtt adódott, aki jól megeresztett távoli lövéssel próbálkozott, de a felcsúti kapus szögletre tudta tornázni a játékszert. Milintének is akadt dolga, hiszen 28. percben a kapunk felé törő Zsolnai elől kellett mentenie. Néhány perccel később Gajdos lövését kellett hárítania, amiből végül csak oldalháló lett. A 37. percben Samuel Ato 25 méterről szúrta rá, lövése nem sokkal a kapu mellé ment.

A gól nélküli félidő után jól kezdett csapatunk. Szép támadást alakítottunk ki az 54. percben, amikor Godslove és Kocsis kényszerítője után Godslove lőhetett kapura, de a hálóőr védeni tudta lövését. Rá egy perccel később jött a hidegzuhany, amikor egy szöglet után Fabio ollózó mozdulatból vezetéshez jutatta csapatát. A bekapott gól után sem esett össze csapatunk, hanem próbált egyenlíteni és több lehetősége is lett volna rá. Ígéretes akciónak tűnt a 62. percben, amikor Márki ívelt középre Sitkunak, aki sajnos túl sokáig várt a lövéssel, így labdát veszített a 16-oson belül. A 66. percben Márki, Sitku szép akciót alakított ki, amit Perovic fejezett be, sajnos a lövése kapu mellé ment. A folytatás kiegyenlített játékot hozott, mindkét oldalon adódtak még lehetőségek, de inkább csak pontrúgásokból tudtak veszélyeztetni a csapatok. Több gól azonban már nem született, így a felcsúti Puskás Akadémia FC a brazil Fabio góljával nyerte az edzőmérkőzést 1-0 arányban.

Jakab Elek DPASE vezetőedzőJakab Elek: Örülök annak, hogy a Felcsút ellen játszhattunk felkészülési mérkőzést. Annál is inkább, hiszen az eddigi mérkőzéseinket - leszámítva a Ferencváros ellenit - harmadosztályú csapatok ellen játszottuk, és tudjuk, hogy a feljutás NB II-es csapatok elleni osztályozón fog eldőlni. Testközelből érezhettük, hogy egy jó másodosztályú csapat ellen majd mire kell készülnünk, ha sikerül a bajnokságot megnyernünk. A mérkőzés során nekünk volt több helyzetünk. Jó párharcokat láttam, gyors játékot, amik mind-mind olyan értékei ennek a mérkőzésnek, amiért úgy gondolom mindenképpen hasznos volt. A második félidőben sajnos 100 %-os ziccereket hagytunk ki. A játékosaim felkészültségi szintje sem azonos, itt elsősorban az újonnan érkezőkre gondolok, és ez látszott a mérkőzésen is. Azon kell dolgoznunk, hogy a csapat egységesebben tudjon mozogni.

Forrás: www.dpase.hu