Dunaújváros PASE magabiztos győzelem Rákosszentmihályon

DPASE magabiztos győzelem Rákosszentmihályon

Oszd meg másokkal!

Szerdán délután lejátszottuk a hatodik felkészülési mérkőzésünket is Rákosszentmihályon. A harmadosztályú ellenfelünkkel szemben végig fölényben játszva, végül magabiztos 2-0-ás győzelmet arattunk. A RAFC együttesénél ismerős arc is felbukkant, mivel Vörös Péter az ellenfél játékos-edzője, a tavaszi szezonban még nálunk játszott. A mérkőzés érdekessége volt, hogy a jelenleg csapatot kereső és a Videotonnal edző Buzsáky Ákos válogatott labdarúgó egy félidő erejéig játszott az ellenfél csapatában.

Jakab Elek csupán egy helyen változtatott a múlt szombati kezdőcsapatán, ezúttal a Milinte – Szauter, Farkas, Salamon, Köntös – Micskó, Villám – Lázár, Kocsis, Godslove – Sitku összetételű együttes szerepelt a találkozón. A második játékrészben a kispadról mindenki lehetőséghez jutott. A szünetben három helyen történt változtatás, ekkor lépett pályára Samuel Ato, Goran Beleuc és a fiatal Hosszú Péter, aki a Videoton utánpótlásából érkezett. A későbbiekben lehetőséghez jutott Hajdú Zsolt, aki jelenleg próbajátékon van nálunk, valamint Perovic és Sóron is. A vége előtt pár perccel Milinte helyére Bartus állhatott be.

A mienk kezdték jobban a találkozót, gyakorlatilag végig irányították a játékot. A RAFC-nak alig akadt lehetősége és a labdát is rövid ideig tudták megtartani. Az első helyzetünk az 5. percben adódott, Villám lőtt óriási kapufát. Két perccel később már Godslove tüzelt a kapura, de ekkor még menteni tudott az ellenfél hálóőre. Végül a támadó szellemű kezdésnek a 9. percben meglett az eredménye: Godslove tartotta meg a labdát két csellel, majd a tizenhatos előteréből leadott lövése a hálóba landolt. Játékosaink ezután sem álltak le, a 14. percben Micskó távolról, jó 25 méterről bombázott centikkel a jobb felső sarok mellé. Folyamatosan dolgoztuk ki az újabb helyzeteket. A 17. percben Kocsis Gábor a kapufáról kipattanó labdát a földön fekve próbálta bekotorni a gólvonal mögé, de a játékvezető szerint a labda nem volt bent.

Három perccel később szintén Kocsis Gábor került ziccerbe, lövését azonban szögletre tudta menteni a RAFC kapusa. A folytatásban is folyamatos tűz alatt tartottuk az ellenfél kapuját. A 22. percben Lázár fejelt fölé, majd egy perccel később Godslove lőtte fölé a játékszert. A 32. percben Sitku előtt adódott nagy lehetőség, de a kapusban elakadt a lövése. A félidő vége felé Milintének is akadt némi dolga, hiszen az ellenfél kontrákból tudott egy-két akciót vezetni, de azok nem igazán voltak veszélyesek és inkább csak rögzített helyzetekből tudtak kapura lőni.

A második félidőben több csapatrészben is történt változtatás. A cserék közül mindjárt ziccerbe is került a 47. percben Hosszú, aki 7 méterről ballal a jobb felső sarok fölé lőtt. Egy perccel később Samuel Ato távoli lövése csak leheletnyivel kerülte el a bal alsó sarkot. Az 55. percben Köntös 20 méterről tüzelt a bal felső sarok fölé. A következő percben már Sitku előtt adódott nagy gólszerzési lehetőség, azonban gyengén találta el a labdát, így a kapus könnyű szerrel tudott védeni.

Az 57. percben szabadrúgáshoz jutott az ellenfél, Buzsáky jobbal megküldött lövését azonban Milinte magabiztosan fogta. A 63. percben Perovic szépen hozta fel a labdát az ellenfél tizenhatosáig, ahol a tisztán megjátszható Ato-nak passzolt, aki azonban a kapusba lőtte a játékszert. A 66. percben Hajdú cselezte be magát a Rákosszentmihály tizenhatosára, azonban a hálóőrt már nem sikerült lecselezni, aki jól mozgott ki és szögletre mentett. Az újabb gólig egészen a 80. percig kellett várni, amikor Godslove beadását Beleuc fejelte a hálóba, ezzel beállítva a 2-0-s végeredményt.

Jakab Elek DPASE vezetőedző

Jakab Elek DPASE vezetőedzőA fiatalokból álló RAFC együttese becsülettel küzdött, és jelentősen megnehezítette a dolgunkat. Ugyanakkor nem csak ők, hanem mi saját magunknak is megnehezítettük a dolgunkat. Ma úgy gondolom a saját szintünkhöz képest alul teljesítettünk. Hiába alakítottunk ki számos helyzetet az ellenfél kapujánál, sorra el is puskáztuk őket, nagyon pontatlanul játszottunk. Lassan gondolkodtunk, lassan járt a labda, ezért az ellenfél biztonságosan tudott játszani, időben tudott reagálni a támadásainkra és rendre visszazártak.

Forrás: www.dpase.hu