DPASE gólgazdag döntetlen mérkőzése a Honvéd ellen

DPASE gólgazdag döntetlen mérkőzése a Honvéd ellen

Oszd meg másokkal!

Gólszerző labdarúgók:

Perovic (57'), Samuel Ato (58'), Vereczkei (öngól, 78') illetve Kostic (68', 83'), Vólent (93')

Kezdő játékosok:

Milinte - Villám, Farkas, Salamon, Köntös - Kocsis - Szauter, Lázár, Perovic - Godslove, Sitku

Csere játékosok:

Bartus, Beleuc, Jankovics, Márki, Miskovicz, Samuel Ato, Sóron

A mérkőzés kezdését tekintve leginkább az előző Vasas elleni edzőmérkőzésünkre hasonlított, mivel az első negyedórában a Honvéd irányította a játékot. Értelemszerűen az első helyzetek is előttük adódtak, többet birtokolták a labdát. A 4. percben Vólent jóvoltából megszületett a Kispest első kapuralövése is, igaz komoly veszélyt nem jelentett a kapunkra, hiszen Milinte könnyedén fogta. Mi kontrákból próbálkoztunk, de a támadásaink rendre a tizenhatosuk előterében elhaltak, és labdát vesztettünk. A 10. percben megint a mi kapunk előtt volt labda, a jó ütemben érkező Joel elől kellett tisztáznunk. Az első helyzetünk a 11. percben egy szöglet után alakult ki, amikor Perovic fejelt a kapu mellé nem sokkal. A 15. percben Joel előtt adódott nagy helyzet, lövéséből Milinte közbelépésének köszönhetően csak oldalháló lett. A folytatásban csapatunk a kezdeti nehézségek ellenére kezdett magára találni. A 20. percben ígéretes akciót vezettünk, Szauter jött fel a jobb szélen, majd Godslove-nak passzolt, aki keresztbe lőtt a kapu előtt, de labdájáról a jól helyezkedő Lázár lemaradt. Két perccel később újabb komoly ziccer adódott előttünk, Perovic középre ívelt labdáját Lázár fejelhette a kapura, de egy védő az utolsó pillanatban szögletre tudott menteni. A játékrész második felében átvettük a játék irányítását és számos helyzetet alakítottuk ki. A Honvéd előtt is akadt még egy nagy helyzet a 30. percben, amikor egy kontrából Vólent ugratták ki, de ő a kapu mellé lőtte a játékszert. A 34. percben Villám beadása után Szauter próbálta kapura tenni, de fölé lőtte. A rengeteg helyzet ellenére gólnélküli döntetlennel mehettünk a szünetre.

A szünetben négy helyen cserélt Jakab Elek, ekkor lépett pályára: Beleuc, Miskovicz, Samuel Ato és Jankovics. A második félidő elején mi voltunk az aktívabbak, továbbra is a fölényben játszottunk. Rögtön az elején kapura is lőttünk 47. percben Villám kísérletezett messziről, lövése fölé ment. A következő nagyobb helyzetünkből már gól született, az 57. percben Samuel Ato indította remekül Perovic-ot, aki egyből a kapura tört és a kapufát is ért lövése végül becsorgott (1-0). A gól utáni középkezdésből rögtön újabb támadást vezettünk Perovic tette ki a jobb szélre, beadása kitűnő volt Ato-nak, aki szépen lőtte ki a bal sarkot (2-0). A két gól után úgy tűnt meglesz a mérkőzés, de egy szöglet után a keresztlécről kipattanó labdát Kosztic fejelte a bal alsóba, nyitottá téve ezzel a mérkőzést (2-1). Aztán a 78. percben Márki jobb oldali szöglete után a labda Vereczkei kapusról a hálóba kötött ki, újra kétgólos lett az előnyünk (3-1). A mérkőzés hajrájában aztán több egyéni hibából végül sikerült a Honvédnak először szépítenie a 83. percben, amikor egy szabadrúgás után Kosztic csúsztatott a hálóba (3-2). Majd a rendes játékidő után, a 93. percben egy kontra után Vólent a kivetődő Bartus mellett lőtte ki a jobb alsó sarkot, ezzel beállítva a mérkőzés végeredményét (3-3).

Jakab Elek DPASE vezetőedzőJakab Elek DPASE vezetőedző: A mérkőzésnek nagyon sok tanulsága volt. Az egyik, hogy néhányan nem azt az iramot futballozták, nem abban a tempóban futballoztak, ahogyan azt szeretnénk. Nem gondoltam volna, hogy itt néhány játékost gyerek módjára biztatgatni kell, ez elég súlyos kritika a játékosokra nézve. Nagyon fontos tanulsága volt a meccsnek, hogy még edzőmeccsen is nagyobb iramot kell menni, és nagyon komolyan kell venni a játékot. Úgy kaptunk három gólt, hogy ebből kettő beívelésből született fejesgól volt, ami a figyelmen múlik, és meglepő módon ez a figyelmetlenség a másik tanulsága a mai mérkőzésnek. A első 20. percben nagyon gyengén játszottunk, és ha arra gondolunk, hogy a jövő héten bajnoki mérkőzés van, hétvégén pedig kupamérkőzés, akkor néhány játékostól sokkal többet vártam volna.

Forrás: www.dpase.hu