DPASE - VASAS edzőmérkőzés 2012

DPASE biztató döntetlen a Fáy utcában

Oszd meg másokkal!

Lejátszottuk a hetedik felkészülési mérkőzésünket is az NB II-es Vasas SC vendégeként. A két csapat közötti osztálykülönbség ellenére teljes mértékben pariban voltunk a fővárosiakkal. Így az 1-1-es döntetlen abszolút reális eredménynek mondható.

A mérkőzésre kijelölt kezdő tizenegyünk a Milinte - Szauter, Beleuc, Salamon, Villám - Farkas - Lázár, Kocsis, Samuel Ato - Godslove, Sitku volt. A találkozó második félidejében lehetőséget kapott: Perovic, Miskovicz, Márki, Köntös, Hajdú, Sóron és Bartus.

A mérkőzést a hazaiak kezdték jobban az első tíz percben folyamatosan nyomás alatt tartották a kapunkat. A sorozatos letámadások után végül a 10. percben 25 méterről átlövésből megszerezték a vezetést az angyalföldiek, Venczel találatával. A vezetés tudatában a Vasas visszaállt, így a játék képe sokkal inkább kiegyenlítettebb lett. Az első valamire való helyzetünk a 12. percben adódott, amikor Lázár támadt a kapu felé, de felszedte előle a labdát Ilizi.

Egy percre rá megint Lázár jutott el az ellenfél tizenhatosáig, ahol ziccer helyzetbe került, de csúnyán fölé lőtte. A 17. percben újabb akciót alakítottunk ki, Godslove remek labdaátvétellel hozta helyzetbe Samuel Ato-t, aki elől azonban a jó ütemben érkező kapus menteni tudott az utolsó pillanatban.

A 18. percben a Vasas veszélyes kontrájánál Villám mentett szögletre. A 21. percben Sitku került ígéretes lövőhelyzetbe, de a partjelző lesen találta. A 28. percben a hazaiak gólszerzője csúnyán felrúgta Ato-t, aki dühében lökött egyet ellenfelén, végül a lökdösődő játékosokat társaiknak kellett szétválasztaniuk. A csetepaté végén az angyalföldiek szlovák kapusa sárgát, míg az előbbi két játékos piros lapot kapott. A 10-10 játékossal folytatódó mérkőzés következő helyzete nálunk adódott a 29. percben Szauter harcolt ki szögletet, a beívelt labdát Farkas fejelte a keresztléc fölé.

A folytatásban is inkább mi próbálkoztuk támadásszövögetéssel több, kevesebb sikerrel. A 36. percben Godslove-ot ugratták ki, a beadás azonban hosszúnak bizonyult. A 43. percben Sitku csak egy hajszállal maradt le Szauter beadásáról.

A szünetben csupán egy helyen történt változtatás a piros lapos Ato helyére Perovic állt be. A második félidőt mi kezdtük jobban, sokkal többet támadtunk, kezdeményezőbbek voltunk. A 48. percben a jobb szélen Szauter vitte fel a labdát, aki Sitkut hozta volna játékba, de újra lesen találták.

Az 57. percben Kocsis remekül passzolt vissza a tizenhatoson érkező Perovicnak, aki a kapus mellett a bal alsó sarokba gurította a labdát, beállítva ezzel az 1-1-s eredményt. Az egyenlítő gól után csak néhány helyzetig jutott a Vasas együttese, például a 63. percben Szilágyi lőtt fölé, két perccel később Bobo távoli lövését Milinte fogta magabiztosan. A folytatásban mezőnyfölényben játszottunk és több veszélyes helyzetet dolgoztunk ki. A 67. percben Villám lőtt rá jó 30 méterről, lövése nem sokkal ment mellé.

A 78. percbe Villám beadása után Perovic szerezhette volna meg a vezetést csapatunknak, de fejesgólját a partjelző lesnek intette. A 80. percben Lázár egy az egyben vihette a kapusra a labdát, de Ilizi bravúrral hárítani tudott. Fölényünk ellenére nem sikerült újabb gólt szereznünk csak helyzetekig jutottunk, így maradt a döntetlen.

Horváth Csaba DPASE másodedző

Az eredménnyel összességében elégedettek vagyunk. Az első 10-15 percben az ellenfél ránk erőltette az akaratát. A folyamatos letámadásokkal olyan zavartságot okozott, amelyet kihasználva végül egy átlövésből gólt is lőtt. A második félidőben aztán rendeztük a sorainkat és teljesen más játékot mutattunk. Az egyenlítő találatuk után átvettük a játék irányítását és több veszélyes helyzetet is kidolgoztunk. Úgy gondolom, ha a helyzeteinket kihasználjuk, akár több góllal is nyerhettünk volna. 

Forrás: www.dpase.hu