Döntőben az ISD Dunaferr 2012

Oszd meg másokkal!

Jótékonyság Top 200 labdarúgó torna: nem csak kispályás fokon

A Figyelő hetilap és a Magyar Labdarúgó Szövetség edzőcentruma, a Globall Football Park és Sporthotel első alkalommal hívta életre a TOP 200 Business Cup 2012 elnevezésű kispályás labdarúgótornát, hazánk meghatározó vállalatainak részvételével.

A rendezvényre meghívást kapott és kiválóan szerepelt az ISD Dunaferr együttese: százszázalékos teljesítménnyel, csoportelsőként jutott a döntőbe.

A rendezvény több célt is szolgál: a csapatoknak megmérettetési lehetőség, a cégeknek jó alkalom az arculat- és kapcsolatépítésre. Mindezek mellett jótékonysági szándék is vezette az ötletgazdákat: a nevezési díjak és támogatói juttatások az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa megsegítését szolgálják.

A telki edzőközpontban május 12-én megrendezett második selejtezőnapon az ünnepélyes megnyitón felsorakozott csapatokat a szervezők mellett köszöntötte az egykori kiváló játékos, majd szövetségi kapitány, Mészöly Kálmán, valamint KenyeresImre, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi edzője, a Dunaferr 2000-ben bajnoki címet szerzett együttesének trénere is.

A szervezők remekül előkészített pályákkal és kiszolgáló létesítményekkel, gondos előkészítő, szervező munkával várták a résztvevőket. Az ISD Dunaferr labdarúgói végig remekeltek a mérkőzéssorozaton a hattagú csoportban, ahonnan a győztes egyenes ágon, a második helyosztón keresztül juthatott a fináléba. A mieink előbb a Gránit Bank Zrt. gárdáját verték 10-2-re, majd a Szintézis Informatikai Zrt.-t 1-0-ra.

A legrangosabbnak számító Market Építő Zrt. csapata 4-2-re, a Kempinski Hotel Corvinus Budapest 4-0-ra, a Földgázszállító Zrt. 5-0-ra kapott ki a mieinktől. Ezzel 100 százalékos teljesítménynyel, 24-4-es imponáló gólkülönbséggel jutott a június 7-ei döntőbe az ISD Dunaferr!

Várkonyi Zsolt PR főosztályvezető, ISD Dunaferr Zrt

– A FigyelőTOP 200 Business Cup különleges és egyedi alkalom arra, hogy Magyarország legnagyobb árbevételű cégei ne csak az üzleti életben, hanem a sportban is megmutathassák tudásukat. Külön köszönet az ötletgazdáknak, akik ezt kitalálták és lebonyolították. Csapatunk szervezésében Furják László és Tóth Imre kollégáink vettek részt, akik jól ismerik azokat a fiatalokat, játékosokat, akik eredményesen szerepeltek a legutóbbi selejtezőtornán, utcahosszalmegnyerve csoportjukat, ezzel bejutva a június 7-i döntőbe.

Számomra különleges élmény volt ez az összetartás, az a jó hangulat, és nem utolsósorban az, hogy első alkalommal ilyen kiválóan összeszokott, eredményes játékot produkáltak. A torna főszervezői is elmondták nekem, látva csapatunk játékát és eredményességét, hogy a Dunaferr csapata az egyik esélyessé lépett elő a teljes torna végső kimenetelét tekintve.

Nagyon jól éreztem magam a csapattal, s köszönöm valamennyi játékos és közreműködő önzetlen munkáját. Persze nem jöhetett volna mindez létre anélkül, ha az ISD Dunaferr Zrt. nem áll ezen kezdeményezés mellé.

Tóth Imre csapatvezető az első két mérkőzés után

– Felemásak az érzéseim. Az első találkozón legázoltuk a Gránit Bankot. Gólerősségünket látva következő ellenfelünk, a Szintézis óvatosabb volt, teljesen beállt a kapuja elé, nagyon nehezen, de feltörtük a védelmüket. Ezen az úton kell továbbmennünk, a cél a csoportgyőzelem. Erős a csapatunk, alkalmas a jó szereplésre. A telki edzőközpont csodálatos helyszín, több ilyen kellene az országban.

Kenyeres Imre szövetségi edző

– Remek kezdeményezésnek tartom ezt a tornát. A résztvevő csapatok bizonyítják futballszeretetüket. Az általuk képviselt cégek pedig remélhetőleg egészen másképp állnak a sportághoz, ha szponzorként, támogatóként keresik meg őket a jövőben.

Furják László, a csapat szaktanácsadója

– Mindenekelőtt szeretném kiemelni, hogy ragyogó kezdeményezés ez a torna a labdarúgószövetség és a Figyelő című hetilap részéről, hiszen a befolyó pénz jótékony célt szolgál.
A csapatunkról el kell mondanom, hogy remekül összeállt, ragyogó játékot mutattak a fiúk. A legtöbb gólt rúgták, és a legkevesebbet kapták, ez szinte mindent elárul a teljesítményükről. Egy fokkal nagyobb összeszokottság, szervezettség még jót tesz a fiúknak, a védekezés pontosságán és a helyzetkihasználáson kicsit javítani kell, és akkor a döntőben is eredményesen szerepelhet az ISD Dunaferr együttese.

Somogyi Jenő (9 találattal a csapat és a selejtezőcsoport gólkirálya!)

– Csapattársaim nevében is elmondhatom, hogy tökéletesen éreztük magunkat ezen a napon. Örülök, hogy részt vehettünk a tornán, kiváló körülmények között futballozhattunk, jó eredményekkel tudtuk meghálálni a lehetőséget az ISD Dunaferrnek. A döntőben még keményebben kell majd küzdenünk. Csatár vagyok, próbálok minél eredményesebb lenni, ennek köszönhető a kilenc gólom, de igyekszem társaimat is kiszolgálni, helyzetbe hozni.

Forrás: Szirmai György (Dunaújvárosi Hírlap) 

Letölthető dokumentum: 
CsatolmányMéret
PDF ikon Dunaferr ISD a Top 200 Business Foci Tornán228.63 KB
PDF ikon Dunaferr ISD Sajtófigyelő 2012. május 18.595.95 KB